Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

«Οι Αμερικανοί χαρίζουν» τα τουρκικά F-35 στην Ελλάδα (;)

«Οι Αμερικανοί τρελάθηκαν» και «χαρίζουν» τα τουρκικά F-35 στην Ελλάδα αλλιώς δεν εξηγείται πως ακούγονται διάφορα «περίεργα» περί αγοράς των τουρκικών που δεν... θα δοθούν ακόμα και στο 1/3 της τιμής τους.

Καλές οι σέλφι, αλλά πού πήγε ο ύμνος στους κομιτατζήδες;


08/04/2019

Γράφει η 
Σοφία Βούλτεψη
Μέσα στον ορυμαγδό της προπαγάνδας για την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια, αυτό το βαλκανικό… Ελντοράντο - όπως μας παρουσίασαν αυτή τη μικρή και φτωχή χώρα - απαρατήρητη πέρασε μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Στη διάρκεια της επίσκεψης δεν ανακρούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών!
Η επίσκεψη διαφημίστηκε ως η πρώτη που πραγματοποιεί Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα συνοδεύθηκε από… απόβαση 140 περίπου επιχειρηματιών – ενώ στην πραγματικότητα τα δύο τρίτα εκπροσωπούσαν κρατικές εταιρίες και από τους υπόλοιπους 23 οι 20 ήδη δραστηριοποιούνταν στην περιοχή, χωρίς να εμποδίζονται από τη στάση της Ελλάδας στο εθνικό θέμα.

Ένταξη Κύπρου στο ΝΑΤΟ "βλέπει" Αμερικανικό Think Tank


Το Αμερικανικό Think Tank, Atlantic Council εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει η Κύπρος μέοος του ΝΑΤΟ εφόσον όμως λυθεί το Κυπριακό. 

Σύμφωνα με το Atlantic Council το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια εγγυήτρια δύναμη στο νησί δεδομένου του αδιεξόδου ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα για το ζήτημα της παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων ακόμη και μετά από μια επανένωση.

Καιρίδης: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχθηκα υπέρ του Republika Makedonjia


Μετά τις δηλώσεις του Δημήτρη Καιρίδη σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή όπου τοποθετήθηκε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος, επανήλθε των δηλώσεών του, τονίζοντας πως έγιναν αντικέιμενο "επεξεργασίας" και παραπλάνησης της ουσίας και του περιεχομένου τους και για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΚΟΠΙΩΝ


Γράφει ο 
Χαράλαμπος Τσιτσιμπίκος Αντιστράτηγος ε.α-Επίτιμος Β’Υ/ΓΕΣ
   





Σας κοινοποιώ τον ύμνο των Σκοπίων . Το θέμα αυτό ουδόλως εξετάστηκε στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου τίποτε δεν αναφέρεται επ’ αυτού. Γεμάτος αλυτρωτισμό. Θα τον αλλάξουν και πότε; Ελλάδα μου, Μακεδονία μου σε τι χέρια έπεσες!

Μια τεράστια επέτειος: 200 χρόνια από την μυστική Διακήρυξη της Επανάστασης (Κέρκυρα, 6/4/1819)



    Μια τεράστια επέτειος που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη: Σαν σήμερα, πριν από 200 χρόνια, στις 6 Απριλίου 1819, (με το παλιό ορθόδοξο ημερολόγιο) γράφτηκε στην Κέρκυρα η επίσημη διακήρυξη του επαναστατικού στόχου και η έκκληση προσήλωσης σ’ αυτόν. Την ημερομηνία δεν θα την βρείτε στα σχολικά βιβλία, ούτε ακόμη στην πανεπιστημιακή ιστορία. Ο λόγος; Το κείμενο έγραψε ένας «άσχετος» ή «αντίθετος» με την Επανάσταση. Ο Ιωάννης Καποδίστριας. Ο -κατόπιν βασάνων- «επιλεγμένος» να κυβερνήσει το κράτος που προέκυπτε από την Επανάσταση του 1821.

Το Κρεμλίνο αντέδρασε αρνητικά στην πρόθεση του ΝΑΤΟ να διευρύνει την παρουσία του στον Εύξεινο Πόντο



    Το Κρεμλίνο αντέδρασε αρνητικά στην πρόθεση του ΝΑΤΟ να διευρύνει την παρουσία του στον Εύξεινο Πόντο
    Η Μόσχα αντέδρασε αρνητικά στις δηλώσεις που έκανε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ K.B Hacison, η οποία δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ προτίθεται να εγγυηθεί την διέλευση των ουκρανικών πλοίων μέσω του πορθμού του Κερτς.​
    Στο ερώτημα πώς εξέλαβε η Μόσχα τις δηλώσεις αυτές, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου D. Pescov απάντησε "Αρνητικά" και πρόσθεσε: "Δεν καταλαβαίνουμε, τι έχουν υπ’ όψιν τους".​
    Ο Pescov δήλωσε ότι "η κατάσταση στον πορθμό του Κέρτς και την ναυσιπλοΐα εκεί είναι αρκετά γνωστή". ​

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ



Η θαυματουργή Πορταΐτισσα, η εξέχουσα μεταξύ των θεομητορικών εικόνων του Αγίου Όρους, ήταν αρχικά φυλαγμένη, καθώς διασώζει η παράδοση, στη μικρασιατική Νίκαια. Εκεί, μία ευσεβής γυναίκα με τον μοναχογιό της, την είχαν τοποθετήσει μέσα στην ιδιόκτητη εκκλησία τους και την τιμούσαν.
Στα χρόνια της δεύτερης εικονομαχίας βασιλικοί κατάσκοποι ανακάλυψαν την εικόνα και απείλησαν τη γυναίκα πως θα τη σκοτώσουν αν δεν τους δωροδοκήσει. Εκείνη υποσχέθηκε ότι την επομένη θα τους έδινε τα χρήματα. Τη νύχτα εκείνη, αφού προσευχήθηκε μπροστά στην εικόνα, τη σήκωσε με ευλάβεια, κατέβηκε στην παραλία και την έριξε στη θάλασσα λέγοντας:

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανθελληνική, ανυπόστατη και παράνομη



Όταν ο ελληνικός λαός λάβει γνώση του κειμένου που εμπεριέχει η επιστολή παραίτησης του τότε Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, η οποία όπως είναι γνωστό δημοσίως έχει διαβαθμιστεί «απόρρητη» από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, θα αντιληφθεί και τη νομιμότητα ή μη των ενεργειών
Με το εθνόσημο της Ελλάδας να στέκεται δίπλα στο εθνόσημο της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», στο ίδιο επιστολόχαρτο, με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2019, η «Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη», Πρέσβης Μαρία Θεοφίλη και η (Προσωρινή) «Επιτετραμμένη της Μόνιμης Αντιπροσωπίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» στα Ηνωμένα Έθνη, Σάνια Ζωγράφσκα Κρστέσκα, ειδοποιούν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ότι: «η Τελική Συμφωνία», «η οποία έλαβε χώρα στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου 2018, έχουμε την τιμή να σας πληροφορήσουμε για την εφαρμογή της στα Ηνωμένα Έθνη, ότι στις 12 Φεβρουαρίου 2019 η Τελική Συμφωνία τέθηκε σε ισχύ.»