Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Βίντεο ντοκουμέντο εξηγεί γιατί οι Αμερικανοί δεν απέτρεψαν τον Αττίλα 2 στην Κύπρο


Φως σε αναπάντητα ερωτήματα για τη δεύτερη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974 ρίχνει ένα βίντεο ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Youtube. Για πρώτη φορά ακούγονται Αμερικανοί αξιωματούχοι οι οποίοι εξηγούν γιατί δεν απέτρεψαν την εξάπλωση των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί.

Η πλαστογραφία συνεχίζεται με την Ελλάδα απούσα!


11/04/2019

Γράφει η Σοφία
 Βούλτεψη
Απίστευτο και όμως αληθινό! Μέσα στην απόλυτη σιωπή εγκαινιάστηκε στις 14 Μαρτίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Σκοπίων, η έκθεση «100 χρόνια Τρεμπένιστε», αφιερωμένη στην εκατοστή επέτειο από την ημέρα που Βούλγαροι στρατιώτες, στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ανακάλυψαν τυχαία, στις 20 Μαρτίου 1918, την ομώνυμη νεκρόπολη κοντά στην Αχρίδα.
Λίγο αργότερα η Σόφια έστειλε επί τόπου τον αρχαιολόγο Κάρλε Σκορπίλ και η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως πέντε χρυσές μάσκες, σκουλαρίκια από σίδηρο και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, που ανάγονται στον 6ο και 7ο αιώνα π.Χ.

Η κακομοιριά ως εξωτερική πολιτικήΓράφει ο 
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

    Τα ανησυχητικά νέα είναι τρία
Το πρώτο είναι ότι υπουργός Εξωτερικών είναι ο κ Κατρούγκαλος
Το δεύτερο ότι δηλώνει πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την Τουρκία από τα ενεργειακά αποθέματα της Αν. Μεσογείου
Το τρίτο ότι μ αυτές τις θέσεις συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού. Που δεν είναι άσχετες από το παζάρι για την ενέργεια.
    Οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι η αρχή για την κορύφωση των σημερινών τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο ήταν η δήλωση Σημίτη και η υπογραφή της Λισσαβώνας, όπου, χωρίς κανένα αντάλλαγμα και με δεδομένη την αμφισβήτηση των Ιμίων, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε ότι και η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο.

Ο Καιρίδης -εκλεκτός του Μητσοτάκη- δεν είπε μόνο ότι είμαστε «Οθωμανοί» – Είπε πολύ χειρότερα (βίντεο)


Ο Δημήτρης Καιρίδης, μια προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου, σε διάλεξή του στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας στις 5 Μαΐου 2018 με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Κύπρος Αιγαίο Μακεδονικό», ανέφερε μεταξύ άλλων:

Στο 7.34 του βίντεο:

«Είμαστε διάδοχοι των Οθωμανών»

«Η Τουρκία ποσοτικά είναι η μόνη διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γιατί όλοι εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει…

Η «εξαπτέρυγη» μεταμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής στη δεκαετία του 90'


Η «εξαπτέρυγη» μεταμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής στη δεκαετία του 90
Σε προηγούμενο μου άρθρο εδώ είχα διαπραγματευτεί την αρχική Εθνική εξωτερική πολιτική στον βαλκανικό χώρο αμέσως μετά την πτώση του σιδηρού παραπετάσματος. Σήμερα και σε συνέχεια του προηγούμενου θα ασχοληθούμε με την αλλαγή της εθνικής εξωτερικής πολιτικής η οποία ξεκίνησε από τη διακυβέρνηση Σημίτη και έκτοτε.

Κουνάει μαντίλι η Cosco στον Πειραιά - Μετά το φρένο από το ΚΑΣ, πάει για επένδυση στην ΙταλίαΣτην δημιουργία εναλλακτικής πύλης εισόδου των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη, αποκτώντας τη δυνατότητα παράκαμψης του Πειραιά, προχωρά η Cosco Shipping, κρατικός “βραχίονας” της Κίνας στον κλάδο της ναυτιλίας, την ώρα που τα επενδυτικά της σχέδια για τον Πειραιά προσκρούουν στην ελληνική γραφειοκρατία. Με την νέα συμφωνία της κινεζικής εταιρίας με την Ιταλική κυβέρνηση, η Cosco αποκτά πρόσβαση στις λιμενικές υποδομές της Ιταλίας, με επίκεντρο το λιμάνι της Τεργέστης.

Το κρυφτούλι με τον ύμνο: Έτσι ο Ζάεφ προστάτεψε τον Τσίπρα10/04/2019

Γράφει η
 Σοφία Βούλτεψη
«Οι φίλοι πρέπει να νοιάζονται ο ένας τον άλλον»: Με αυτήν την δήλωση από το Μοναστήρι ο Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε το Σάββατο, 6 Απριλίου, τους λόγους για τους οποίους δεν ανακρούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι κατά την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια. Για να μην ακουστεί στην Ελλάδα ένας ύμνος που περιλαμβάνει τρεις φορές το όνομα «Μακεδονία» και δύο η αναφορά σε «Μακεδόνες»!
Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, αφού επί ημέρες η κυβέρνηση Ζάεφ προσπάθησε να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, τελικά ο πρωθυπουργός της γείτονος παραδέχθηκε πως η ανάκρουση των εθνικών ύμνων παραλείφθηκε όχι επειδή καθυστέρησε η πτήση της ελληνικής αντιπροσωπείας και… έπεσε έξω το πρόγραμμα (όπως επί ημέρες έλεγαν), αλλά για να γλιτώσουν τον υψηλό επισκέπτη τους από μπελάδες όταν θα επέστρεφε στην Ελλάδα.