Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Τώρα αρχίζει το …«πάρτι»: Η χοντρή κυρία δεν τραγούδησε ακόμη για τους S-400 της Τουρκίας!Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Οι απεσταλμένοι του Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, έκαναν κανονική «εισβολή» από την περασμένη εβδομάδα. Στρατοπέδευσαν στο ξενοδοχείο Trump International, ιδιοκτησίας της οικογένειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Και απ’ εκεί έπαιξαν τα παιγνίδια τους. Αποδείχθηκαν πολύ ερασιτέχνες, αν και προσωπικά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον Αμερικανό πλανητάρχη… 
Δεν γνωρίζει καθόλου τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αντιδρά σπασμωδικά και πολλές φορές λαμβάνει λάθος αποφάσεις. Δεν θα εκπλαγώ, λοιπόν, αν επιχειρήσει να παραβιάσει και τους νόμους για να εξυπηρετήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Γερμανικές επανορθώσεις: Η ύποπτη καθυστέρηση


18/04/2019

Γράφει η
 Σοφία Βούλτεψη
Η συζήτηση της Έκθεσης της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη και ύποπτη καθυστέρηση. Και ως προς αυτήν καθαυτή την έκθεση, που χρονολογείται από το 2016, και ως προς αυτό καθαυτό το μεγάλο εθνικό αυτό θέμα.
Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από τις απαιτήσεις της. Πάντοτε και κυρίως μετά την ρηματική διακοίνωση της 14ης Νοεμβρίου 1995 ουδέποτε Πρόεδρος Δημοκρατίας, πρωθυπουργός ή υπουργός των Εξωτερικών παρέλειψε σε κάθε επαφή με την γερμανική πλευρά να θέσει το θέμα, υπενθυμίζοντας ότι «τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος δεν παραγράφονται» και ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας είναι νομικά ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες.

Γενικός ξεσηκωμός!Νίκος Ταμουρίδης    Αντγος (ε.α) - Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ 
    Πρωτόγνωρα όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας! Μια απέραντη πυρκαγιά έχει ανάψει και κατακαίει πέρα ως πέρα όλες τις δομές της χώρας, εθνικές, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, πνευματικές.   Ένα τσούρμο από αντίχριστους και μισέλληνες πυρπολεί τα πάντα!
    Καίνε κάθε τι το εθνικό, το ελληνικό, το καλό και το αγαθό. Κάνουν ερείπια την άμυνα, την ασφάλεια, την εκκλησία, την παιδεία, την δικαιοσύνη, τον πολιτισμό.
    Διαλύουν τον ελληνικό κοινωνικό ιστό, τον κοινοτισμό, την εγχώρια παραγωγή, την επιχειρηματικότητα.   Πουλάνε κάθε δημόσια περιουσία, φτωχοποιούν απόλυτα το λαό.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ – ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝΙωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.


            - Όπως γνωρίζουμε το σημερινό Υπουργείο Παιδείας, δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό, έφτασε στο σημείο να καταργήσει την «αριστεία» από τους Μαθητές. Δηλαδή διδάσκουμε στα παιδιά μας ότι, στην ζωή δεν χρειάζεται κόπος, μελέτη, προσπάθεια, για να γίνει κανείς άριστος, σήμερα δηλαδή δεν χρειάζονται οι άριστοι. Κατά την γνώμη μου και σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, είναι ανεξήγητο, είναι θλιβερό, πώς φθάσαμε σ’ αυτό το σημείο να καταργούμε την αριστεία τιμής, ανδρείας και ηρωισμού, από την διδασκαλία των νέων μας.

Άρον – άρον έστησαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Λεωφόρο Αμαλίας


Με ταχείς ρυθμούς συνεργεία του δήμου Αθηναίων έσπευσαν το πρωί της Τετάρτης να τοποθετήσουν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Βασιλίσσης Ολγας.
Το σημείο ήταν ένα μεγάλο εργοτάξιο εδώ και καιρό, όμως την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον δήμο έστησαν το άγαλμα ύψους 3,45 μέτρων και μήκους 3,8 μέτρων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Παππάς στις αρχές της δεκαετίας του 1990, στο βάθρο του που βρίσκεται μια ανάσα από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Τα δάκρυα του Κουασιμόδου για την Παναγία των Παρισίων. Συγκλονιστικά σκίτσα από την καταστροφή    Η Γαλλία αλλά και ολόκληρος ο κόσμος θρηνεί για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων,του συμβόλου της γαλλικής πρωτεύουσας.
    Μαζί θρηνεί και ο Κουασιμόδος, ο διάσημος ήρωας από το διήγημα του Βίκτωρος Ουγκώ«
Παναγία των Παρισίων», ο οποίος διέμενε στους πύργους του καθεδρικού ναού.
    Τα σκίτσα με τον Κουασιμόδο να κρατάει αγκαλιά την αγαπημένη του «Κυρία» και να χύνει δάκρυα για εκείνη, κάνουν τον γύρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που εμπνευσμένοι από την καταστροφή, εξέφρασαν τη θλίψη τους μέσω αυτών.
    Δείτε μερικά από τα σκίτσα που προκαλούν συγκίνηση:

Πυροπροστασία των δασών: Ευθύνες Πολιτείας και πολιτών και προτεινόμενες δράσεις

www.professors-PhDs.com
IHAHellas@gmail.com
Πυροπροστασία των δασών: Ευθύνες Πολιτείας και πολιτών και προτεινόμενες δράσεις
Προς:
την Ελληνική Κυβέρνηση
την Βουλή των Ελλήνων
τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις
την Δασική Υπηρεσία
την Πυροσβεστική Υπηρεσία
όλον τον Ελληνικό λαό
16 Απριλίου, 2019

Η δολοφονία του Δημητρίου Ψαρρού απο τον ΕΛΑΣ ( 17/4/1944)    Ο Δημήριος Ψαρρός 
(Χρισσό Φωκίδας 1893- Κλήμα Φωκίδας 1944) ήταν στρατιωτικός, ηγετική μορφή της Εθνικής Αντίστασης (1941-44) και τραγικό θύμα των εμφυλίων διενέξεων της εποχής, συνιδρυτής της οργάνωσης «Εθνική και Κοινωνική Αναγέννηση (ΕΚΚΑ) και αρχηγός του 5/42 Συντάγματος».
    Σπούδασε στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και με την κήρυξη του Ελληνοτουρκικού πολέμου (1912) κατατάχθηκε εθελοντής στον στρατό. Ήταν ένας από τους πρώτους επιτυχόντες στον διαγωνισμό της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, απ΄ όπου αποφοίτησε με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού του πυροβολικού (1916).

Πολύ φοβάμαι πως δεν θα τα πάμε καλάΑθανασιος Καραθανασης
   

 Τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου 2017, εάν ενθυμούμαι καλά, η Οργάνωση/Σύλλογος NAVARINO, με μερικούς σφόδρα φιλοσκοπιανούς και επικεφαλής τον καθ. Καιρίδη εξ Ελλάδος, σε συνεργασία με περίπου 7-10 πολίτες της FYROM, διοργάνωσαν μια Ημερίδα στην Θεσσαλονίκη (Κέντρο Τράπ. Πειραιώς-Λαδάδικα).

    Σε αυτήν την εκδήλωση, που γνωστοποιήθηκε από τον Ελλ. Τύπο, θεωρήσαμε σκόπιμο οι κ.κ. Α. ΔασκόπουλοςΚων. Χρήστουο γράφων κ.ά. Ελληνες να συμμετάσχουμε για άμεση ενημέρωση.