Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Οι αναγνώστες μας απόψε. Μεγάλο ενδιαφέρον από Τουρκία!!!

GOOGLE

Τα τρία "Όχι" στον Ακάρ για την αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών

Το χιλιοειπωμένο από την Άγκυρα σενάριο και το αδιαπραγμάτευτο και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας στην αυτοάμυνα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε το χιλιοειπωμένο από την Άγκυρα σενάριο, περί “ελληνικών παραβιάσεων” σε συνθήκες που προβλέπουν αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών. Αναφέρεται στα Δωδεκάνησα και στη Λήμνο. Τα όσα επικαλείται καταρρίπτονται από το αδιαπραγμάτευτο και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας στην αυτοάμυνα.

“Η τουρκική παγίδα με την Στρατιά του Αιγαίου και την αποστρατικοποίηση νησιών”- Άρθρο Στρατηγού


Το τουρκικό “παραμύθι” περί αποστρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου κρατά πολλά χρόνια τώρα. Δεν το ανακάλυψε ο Ακάρ χθες. Το επανέλαβε…
Ο Στρατηγός ε.α Δημήτρης Αλευρομάγειρος μας υπενθυμίζει επίσης την παγίδα που οι Τούρκοι προσπάθησαν και προσπαθούν να μας στήσουν με την πρόταση για “απόσυρση της στρατιάς του Αιγαίου” από τα παράλια, με αντάλλαγμα την αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών”.

«Δίδυμοι» ναοί στις κορυφές βράχου στα 2.600 μέτρα!    Το Fanjingshan ή αλλιώς το όρος Fanjing, στην επαρχία Guizhou στη νοτιοδυτική Κίνα, είναι ένας ιερός βουδιστικός τόπος και ένας τόπος μεγάλης φυσικής ομορφιάς με ασυνήθιστους βράχους και πλούσια βιοποικιλότητα.
    Πολλοί Βουδιστές πιστεύουν ότι το Fanjingshan είναι ο τόπος στον οποίο μπορεί κανείς να φτάσει στον πνευματικό διαφωτισμό. Ξεκινώντας από τον 7ο αιώνα,  βασιλείς της Κίνας είχαν κατασκευάσει σε αυτή την περιοχή διάφορους ναούς, αλλά μόνο λίγοι έχουν καταφέρει να επιβιώσουν.

Η δήλωση του Γιώργου Σεφέρη ενάντια στη χούντα

Η δήλωση του Γιώργου Σεφέρη ενάντια στη χούντα

Ο Γιώργος Σεφέρης στα πρώτα χρόνια της δικτατορίας είχε επιλέξει τη σιωπή και την άρνηση να δημοσιεύει δουλειά του στην Ελλάδα. Μεταξύ 1967-68 βρίσκεται στις ΗΠΑ και οι πιέσεις για μια πολιτική του δήλωση είναι ασφυκτικές. Η υγεία του είναι κλονισμένη και φοβόταν μήπως μια δήλωση του εκτός των ελληνικών συνόρων για τη χούντα, δε θα του επέτρεπε να πεθάνει στην πατρίδα του. Δύο χρόνια πριν το θάνατό του, στις 28 Μαρτίου 1969, αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια. Η δήλωσή του κατά της χούντας στο BBC έκανε μεγάλη αίσθηση και ο Σεφέρης παύτηκε από πρέσβης επί τιμή, ενώ του απαγορεύτηκε και να κάνει χρήση του διπλωματικού του διαβατηρίου.  Το 1969, επέστρεψε στην Ελλάδα. 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΎΛΟΥ


Αγαπητοί φίλοι.
Ζούμε σε μια εποχή που το κόλλημα τών ετικετών βρίσκεται στο ζενίθ τής χρήσης του. Έτσι, τελευταία, όλοι οι φιλόπατρεις δέχτηκαν χαρακτηρισμούς ότι είναι φασίστες, ρατσιστές κ. ά. πολλά. Συνοψίζοντάς τα βλέπουμε ότι όλα αυτά εντάσσονται μέσα στην, άνανδρη, τακτική 
τής… λ ά σ π η ς.  Η κοινωνική πραγματικότητα είναι τέτοια που ο καθένας όταν θέλει να σβήσει κάποιον από τον… χάρτη δεν έχει να κάνει τίποτ’ άλλο παρά να λασπώσει το πρόσωπο που δεν τού αρέσει με ένα σωρό ετικέτες.