Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Θρησκευτικός Ύμνος Μεγάλης Τετάρτης

Ο πιο επικίνδυνος απ’ όλους   
 Κινδυνεύει το μέλλον της χώρας από την υποβάθμιση της διδασκαλίας των Aρχαίων ΕλληνικώνΣιγά τα ωά, θα μου πείτε. Εδώ ο κόσμος καίγεται, το παιδί δεν έχει πού την κεφαλήν κλίνη, τα Aρχαία το μάραναν. Κι όμως το μάραναν. Διότι τα Aρχαία δεν είναι μόνον αρχικοί χρόνοι και τριτόκλιτα. Τα Aρχαία Ελληνικά δεν αποκαλύπτουν μόνον τον βαθύ ιστορικό ορίζοντα της γλώσσας που μιλάει ο σημερινός μαθητής, τις μνήμες της, την ευαισθησία της, τις δυνατότητες που είχε κάποτε να παράγει σκέψη.

Μόνο με τη γνώση της ιστορίας υπάρχει μέλλον στους λαούς! ...Ομολογία ενός σκεπτόμενου Τούρκου
 δημοσιογράφου...
Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύεται στην 
έγκυρη εφημερίδα SABAH, από τον Engin Ardiç, γνωστό 
συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία στηλιτεύεται ο 
Τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης
 στις 29 Μαΐου...

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: Στον τάφο στη Βεργίνα είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος, όχι ο Φίλιππος


 Η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ υποστηρίζει πως ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όχι του Φιλίππου 

ώς ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όχι του Φιλίππου, αναφέρει η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ σε συνέντευξή της μέσω της οποία αναλύει τη θεωρία της και παραθέτει τα στοιχεία για την διατύπωση αυτή.  

Παρουσίαση βιβλίου Β.Καρακωστάνογλου

MIA EPAISXINTI SIMFONIA PRESPA 208_EXOFYLLO_TELIKO_FRONT

Στο παρουσιαζόμενο βιβλίο περιλαμβάνονται οι σκέψεις μου, οι αντιδράσεις μου, τα λογικά, ιστορικά, νομικά και πολιτικο-διπλωματικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησα για να εκθέσω, να σχολιάσω και να αντικρούσω το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων και το τελικό κείμενο της Συμφωνίας, ή ακόμη για να παρουσιάσω την ενδεδειγμένη κατά την άποψή μου λύση του ζητήματος, με τις επιμέρους διασφαλίσεις για τη χώρα μας και την υπόθεση της Μακεδονίας μας.

Το σκανδαλώδες έγκλημα της ΔΕΗ -Βασίλης Βιλιαρδος


Θα πρέπει να είναι πολύ ψεύτης, ανόητος ή αιθεροβάμων κανείς, για να ισχυριστεί πως η ελληνική οικονομία ευρίσκεται σε καλό δρόμο – οπότε πως οι θυσίες των Ελλήνων επί σχεδόν δέκα χρόνια έχουν αποδώσει. Δυστυχώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, με τη στυγνή λεηλασία της πατρίδας μας να κλιμακώνεται.