Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Yβριδικός πόλεμος, fake news και κυβερνοεπιθέσεις: Οι υβριδικές απειλές του 21ου αιώνα και η Ελλάδα
Κώστα Μαυραγάνη

Η έννοια του «υβριδικού πολέμου» εισήλθε στο λεξιλόγιο των περισσότερων ΜΜΕ από την κρίση της Ουκρανίας- και ειδικότερα την προσάρτηση της Κριμαίας- και μετά: Η εμφάνιση των «μικρών πράσινων ανδρών» (little green men) – βαριά οπλισμένων στρατιωτών άνευ διακριτικών- σε στρατηγικής σημασίας σημεία της Κριμαίας, οι εκστρατείες παραπληροφόρησης/ fake newsπου «θόλωναν το τοπίο», οι κυβερνοεπιθέσεις «άγνωστης» προέλευσης κατά υποδομών, η δημιουργία τεχνητών νησιών σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες ζώνες, οι προκλητικές ενέργειες που σταματούν ένα βήμα πριν την «ξεκάθαρη» εχθρική πράξη, όλα αυτά εντάσσονται, εν έτει 2019, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο- ομπρέλα που τείνει να αποκαλείται «υβριδικός πόλεμος» ή «υβριδικές απειλές». 

Θέλει ο εθνομηδενιστής να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν τον αφήνει…


Ο εθνικισμός ως αστική ιδεολογία δεν έχει καμία αυτόματη σχέση με τα λαϊκά πατριωτικά συναισθήματα. Εντούτοις, σε ιστορικές συνθήκες, όπου μια κοινωνία αισθάνεται συλλογικά ταπεινωμένη και ανήμπορη να αντιδράσει, τα στοιχειώδη λαϊκά πατριωτικά αντανακλαστικά μπορούν κάποτε να προσλάβουν τις ιδεολογικές διαστάσεις του εθνικισμού.

Πρωταθλήτριες οι ΗΠΑ στις αμυντικές δαπάνες παγκοσμίως- 15η η Τουρκία, δείτε σε ποια θέση είναι η Ελλάδα


Στα 1,822 τρισεκ. δολάρια ανήλθαν πέρυσι οι παγκόσμιες αμυντικές δαπάνες, καταγράφοντας αύξηση 2,6% σε ετήσια βάση με τις ΗΠΑ να φιγουράρουν στην κορυφή με αύξηση της τάξης του 4,6% σε σύγκριση με το 2017.

Σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI) που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα οι αμυντικές δαπάνες αυξήθηκαν στις ΗΠΑ για πρώτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια δίνοντας μαζί με την Κίνα ώθηση προς τα πάνω στις παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες. Είναι η δεύτερη συναπτή χρονιά αύξησης των αμυντικών αυτών δαπανών, που βρίσκονται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από το 1988. Το 2017, είχαν καταγράψει άνοδο 1,1% σε ετήσια βάση.

Δελτίο Τύπου Μητροπολίτου ΑΝΔΡΕΟΥ γιὰ τὶς περιουσίες τῶν ΧειμαρριωτώνἍγιον Πάσχα 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ,
ἔκανε τίς ἀκόλουθες δηλώσεις:

«Κατ’ ἀρχήν ἀπευθύνω σέ ὅλους σας, Ἑλλαδῖτες καί Βορειοηπειρῶτες, τόν πασχάλιο χαιρετισμό ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
Ὅμως, τίς ἡμέρες αὐτές τῆς χαρᾶς καί τῆς πνευματικῆς ἀγαλλιάσεως ἦλθε νά σκιάσῃ μιά εἴδηση αὐτόχρημα ἐφιαλτική. Ἡ εἴδηση περιέχεται σέ ἄρθρο στά ἀλβανικά Μ.Μ.Ε. καί παρουσιάζει, ὅτι οἱ κυβερνήσεις Ἀθηνῶν καί Τιράνων ἔχουν ἔλθει σέ συμφωνία γιά τήν Χειμάρρα.

Τώρα που ανοίγουν τα στόματα, θα ανοίξουν οι λογαριασμοί τους;


Της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, τ. Προέδρου της Βουλής18/04/2019
Η Εισαγγελία οφείλει να διατάξει έρευνα για όσα καταγγέλθηκαν σήμερα και δεν διαψεύστηκαν από το Μαξίμου.
Σε συνέχεια όσων έχουν δημοσιοποιηθεί όλο το τελευταίο διάστημα. Και νωρίτερα.
Τσίπρας κ Παππάς ντήλαραν και προσωπικά για τις τηλεοπτικές άδειες, υποσχόμενοι σε υποψήφιους καναλάρχες και μεσολαβώντας για άλλους...
Ντήλαραν για τις δημόσιες συχνότητες, δημόσιο αγαθό τεράστιας αξίας, για την κατακύρωση και την πληρωμή τους! Έχοντας φτιάξει έναν αντισυνταγματικό νόμο στα μέτρα τους, για να εκβιάσουν και να δωροδοκηθούν.

Στρατηγός Κωσταράκος: Μετά τις Πρέσπες τελείωσε ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια


Για υποβάθμιση του ειδικού βάρους της Ελλάδος στη Βαλκανική χερσόνησο κάνει λόγο ο στρατηγός ε.α. Μιχαήλ Κωσταράκος, με αφορμή την σύσκεψη που έγινε στο Βερολίνο για τα θέματα που αφορούν την περιοχή.
«Η Ελλάδα απουσίαζε!! Γιατί;», ρωτά ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Μιχάλης Κωσταράκος αποδίδοντας αυτή την περιθωριοποίηση στην συμφωνία των Πρεσπών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του στρατηγού: