Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ


Αποκαλυπτική απολογία γιατί χάσαμε την πόλη.
Η λύση στο όραμα του Β Μωάμεθ του πορθητή σχετικά με το χέρι με τα 5 δάκτυλα που είδε πάνω από την Αγία Σοφία,δείτε τι σημαίνουν όλα αυτά και διαδόστε το βίντεο:

Οι Ιεροί Ναοί μας και τα ...πάθη τους


Ο Ιερός Ναός των Τριών Αγίων: Πρόβου Ταράχου και Ανδρόνικου (των οποίων η μνήμη τιμάται από την Εκκλησία μας στις 12 Οκτωβρίου εκάστου έτους) στο χωριό Ανδρονίκειο (Εντουρλουχ) της επαρχίας της Καισαρείας  της Καππαδοκίας. Το δάπεδο του Ναού  είναι παντού ανασκαμμένο από κυνηγούς θησαυρών....παρά την πινακίδα που γράφει ότι "Απαγορεύεται το σκάψιμο". Οι κυνηγοί θησαυρών πιστεύουν σε διάφορες διαδόσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι Χριστιανοί που ανταλλάγησαν με τη συνθήκη της Λωζάννης του 1923, έκρυψαν σε μυστικά μέρη μέσα στους Ναούς διάφορους θησαυρούς με την προοπτική να τους βρουν όταν στο μέλλον οι Χριστιανοί ανταλλαγέντες επιστρέψουν στον τόπο των προγόνων τους.

Δύο αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ μπήκαν στη Μεσόγειο    Δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα το USS Abraham Lincoln και το USS John C. Stennis, από χθες το βράδυ πλέουν στη Μεσόγειο και ετοιμάζονται να διεξάγουν ναυτικές ασκήσεις, ως απόδειξη της συμβολής των ΗΠΑ για τη σταθερότητα και την ασφάλεια των συμμάχων στην περιοχή, σημειώνει η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική.

Θρησκευτικός Ύμνος Μεγάλου Σαββάτου


Διάλεξη: Δoμικά χαρακτηριστικά του Εθνικού Διχασμού


Η οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού


 
Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού στη θεμελίωση του ευρωπαϊκού (δυτικού) πολιτισμού είναι λίγο ως πολύ διεθνώς αναγνωρισμένη και γνωστή. Είναι γνωστή η φράση ότι ο δυτικός πολιτισμός στηρίζεται σε έναν τρίποδα, ο οποίος έχει το ένα πόδι του στη Ρώμη (το δίκαιο και η αποτελεσματική οργάνωση), το άλλο στην Αθήνα (η φιλοσοφία, η τέχνη και η επιστήμη) και το τρίτο στην Ιερουσαλήμ (η θρησκεία).

Τουρκικές προετοιμασίες για σύγκρουση στον Έβρο: Φέρνουν εκατοντάδες αντιαρματικά οχήματα Kaplan-10 & Pars 4x4


Ασυγκράτητη είναι η Τουρκία σε ότι αφορά τους εξοπλισμούς, αφού κατασκευάζει συνεχώς νέα όπλα, σαν  να μην «υπάρχει αύριο», προετοιμαζόμενη για πολεμική αναμέτρηση.
Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη, δεν εξοπλίζεται όπως η Τουρκία και οι στόχοι της δεν κρύβονται: Πρόκειται καθαρά για ετοιμασίες πολεμικών επιχειρήσεων, όχι στη Συρία, αλλά στα δυτικά και πιο συγκεκριμένα στον Έβρο.

Επεισόδιο στο ΝΑΤΟ: Η Συμμαχία έδειξε την έξοδο στην Αγκυρα


Κάλεσε εκπροσώπους της Κύπρου και αποχώρησαν οι Τούρκοι

    Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα πριν λίγο στους κόλπους του ΝΑΤΟ με τα τουρκικά ΜΜΕ να "βράζουν" από οργή καθώς ο γ.γ. της Ατλαντικής ΣυμμαχίαςΓ.Στολτενμπεργκκάλεσε την Κύπρο στην τελετή παράδοσης παραλαβής του νέου SACEUR με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η τουρκική αντιπροσωπεία.
    Οι Τούρκοι μιλούν για "σοβαρή κρίση" και για "μήνυμα" της Συμμαχίας προς τον Ερντογάν που -σύμφωνα με τους Τούρκους-πως δείχνει την "πόρτα της εξόδου" αυξάνοντας την πίεση σε όλα τα επίπεδα.