Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΝΟΥ


Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΝΟΥ

Πανάρχαια συνήθεια  τούτου του λαού
από τα χρόνια του Ομήρου
το ψήσιμο του σουβλιστού αμνού
για τους ξένους λίαν παράδοξου εθίμου

Προς χάριν κάποιας θεάς ή θεού
και για τον Δία γινόταν η θυσία
να τον γλυκάνουν για να τους φέρει
καλούς οιωνούς
και να τους χαρίσει  ευκαρπία

Πίστευαν ότι και οι θεοί θέλουν δώρα
τους εναπόθεταν   και   οπώρας
και οι θεοί με τους οιωνούς
τους έλεγαν  «προχώρα»

Η Ελλάδα στέλνει ρηματική διακοίνωση στην Γερμανία για τις πολεμικές αποζημιώσεις:

 Τις απαιτεί επισήμως για πρώτη φορά!
    O πρωθυπουργός όντας στην Κρήτη αποκάλυψε πως άμεσα θα σταλεί ρηματική διακοίνωση προς το Βερολίνο απαιτώντας επισήμως τις πολεμικές αποζημιώσεις.
    Είναι μια σοβαρή εξέλιξη αφού θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα τις απαιτήσει από την Γερμανία δια μέσου της αναγνωρισμένης διεθνώς διαδικασίας.
    Από τα Ανώγεια όπου και εκεί Έλληνες έπεσαν θύματα της γερμανικής θηριωδίας ο Αλέξης Τσίπρας   υποστήριξε ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια υπάρχει «ένας δρόμος διεκδίκησης ξεκάθαρος πια, μετά την ομόφωνη απόφαση στην ολομέλεια της Βουλής σε σχέση με το πόρισμα της επιτροπής για τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο».

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

         
        Γράφει ο  Ηλίας Σταμπολιάδης*

Η χώρα μας έχει φθάσει σε πρωτοφανή επίπεδα οικονομικής, πολιτικής, ηθικής και δημογραφικής  εξαθλίωσης την οποία πολλοί θεωρούν ως μη αντιστρεπτή. Ήδη αναφέρθηκαν τέσσερις πτυχές του προβλήματος  εκ των οποίων οι δύο πρώτες, οικονομία και πολιτική, συνδέονται άμεσα μεταξύ τους  και επιρρεάζουν τις  δύο άλλες  αν και η ηθική τουλάχιστον  στάση ενός ιστορικού λαού όπως ο ελληνισμός θα έπρεπε να είχε λειτουργήσει ως ασφαλιστική δικλείδα στα παρατηρούμενα φαινόμενα παρακμής.