Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Υπ. ευρωβουλευτής της ΝΔ για Μακεδονία : ... δεν είναι προδοσία... οφείλουμε να σεβόμαστε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ...!


Ελπιδοφόρος: Ποιος είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής - Η πορεία ενός σπάνιου ιεράρχη    Ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου και καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδας της Χάλκης, εξελέγη, από την Αγία και Μεγάλη Ιερά Σύνόδο στο Φανάρι νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Ο κ. Ελπιδοφόρος επιλέχθηκε για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, μετά την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το περασμένο Σάββατο.
    Για τους γνωρίζοντες είναι η ιδανικότερη επιλογή. Ιεράρχης με σπάνιο βιογραφικό και οξυδέρκεια, με επικοινωνιακό ταλέντο και σύγχρονο τρόπο αντίληψης. Αποτέλεσε δε και αξιοσημείωτο γεγονός ο τρόπος που έχει χειριστεί το θέμα για να επαναλειτουργήσει η Θεολογική σχολή της Χάλκης.

Πώς μια ταινία του Χόλιγουντ για το 1821 αναδεικνύει τον αποπροσανατολισμό που ταλανίζει το ελληνικό έθνος


Από τον Σάββα Καλεντερίδη
Έχουμε δει σωρεία δημοσιευμάτων που αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίο τα μεγάλα κράτη τα οποία σέβονται τον εαυτό τους και την ιστορία τους, και νοιάζονται για το μέλλον τους, επηρεάζουν τη βιομηχανία του κινηματογράφου, για την αναπαραγωγή μέσα από τις ταινίες τής ιστορίας και των εθνικών στόχων και οραμάτων καθενός εξ αυτών.
Με τον τρόπο αυτόν, η βιομηχανία του κινηματογράφου συμβάλλει, στο μέτρο που της αναλογεί, στη διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας και του συλλογικού υποσυνειδήτου κάθε έθνους.

«Επιχειρηματικές ευκαιρίες», πετρέλαιο και μέταλλα βλέπουν οι ΗΠΑ πίσω από το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής #skouries


Το λιώσιμο των πάγων του Αρκτικού Ωκεανού μπορεί τελικά να είναι κάτι καλό γιατί θα ανοίξει νέους δρόμους και θα δημιουργήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες είπε ο Μάικ Πομπέο, υπουργός εσωτερικών του Τραμπ. Η σύνοδος των Αρκτικών χωρών (ΗΠΑ, Ρωσία, Καναδάς, Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία) στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας στην οποία συμμετείχε είχε στόχο να διαμορφώσει διετές πρόγραμμα, το οποίο θα εξισορροπούσε την οικονομική εκμετάλλευση της περιοχής με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αλλά ο Μάικ Πομπέο εμπόδισε την κατάληξη σε κοινό κείμενο γιατί δεν ήθελε με κανένα τρόπο να περιληφθεί ο όρος «κλιματική αλλαγή» – έννοια, την οποία απορρίπτει πεισματικά ο πρόεδρος Τραμπ.