Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Σαμαράς: Να μη λείψει ούτε ένας από τη μεγάλη μάχη


Αναδημοσιεύουμε αυτούσια και ασχολίαστη την συγκλονιστική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του άλλοτε στενού του συνεργάτη Δημήτρη Βαρτζόπουλου.
Διαβάστε τη λέξη προς λέξη για να θυμηθείτε που ήμασταν, για να δείτε που θα μπορούσαμε να φτάσουμε και που μας κατάντησαν τελικά οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, σταθείτε στο τέλος της ομιλίας και κάντε πράξη αυτό που σας ζητάει ο Σαμαράς. Να μη λείψει ούτε ένας από τη μεγάλη μάχη!

ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣImage may contain: flower, plant, text, nature and outdoor

Σ Υ Ν Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ


ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΜΕΛΕΤΗΜΑ

Γράφει ο ΜΑΝΟΣ Ε. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ
1   ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΩΣΕΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ
                                 
ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Η παραπάνω ιδέα βασίζεται σε μία άλλη που πρέπει πρώτα να αναλυθεί. Η Ανθρωπότητα δεν είναι πιά αυτή που ήταν πριν τριάντα-σαράντα χρόνια. Δεν διαιρείται σε κοινωνίες καπιταλιστικές και κοινωνίες «κοινωνιστικές»- σοσιαλιστικές. Χωρίζεται, αντιθέτως, σε μιά τεράστια πλειοψηφία  φτωχών πολιτών που λιμοκτονούν και σε μιά όλο και πιό πλούσια μειοψηφία που συνεχίζουν να πλουτίζουν. Το φαινόμενο λέγεται παγκοσμιοποίηση.  Αυτό φαίνεται μόλις κοιτάξεις γύρω σου και η εικόνα είναι τόσο καθαρή όσο ήταν καθαρή και η εικόνα της διαφοράς μεταξύ των πρώην σοβιετικών χωρών και των καπιταλιστικών.

Φοβού τους Αμερικανούς και δώρα φέροντες


 Θυμάστε τον περασμένο Δεκέμβρη που ο κ. Αποστολάκης, τότε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργός Άμυνας ανακάλυψε -και το είπε ο άνθρωπος- ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία θα «είμαστε μόνοι»; Δημιουργώντας την εύλογη απορία για ποιόν άραγε λόγο έχουμε προσφέρει τα πάντα, γιατί κλείσαμε το «Μακεδονικό» αντίθετα με τη θέληση του ελληνικού λαού, γιατί δώσαμε όλο το έδαφος της Ελλάδας και της Κύπρου για δημιουργία νέων βάσεων, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, αναλαμβάνοντας και όλους τους κινδύνους σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία ή το Ιράν; Μήπως για να είμαστε μόνοι απέναντι στην Τουρκία;

Γιώργος Αν. Θεοδώρου: Η οργάνωση και το έργο της Ύπατης Αρμοστείας και της Ελληνικής Διοίκησης της Σμύρνης


100 χρόνια από τότε

Γιώργος Αν. Θεοδώρου

Η οργάνωση και το έργο της Ύπατης Αρμοστείας και της Ελληνικής Διοίκησης της Σμύρνης

Στις 30 Οκτωβρίου του 1918 υπογράφτηκε στον κόλπο του Μούδρου στη Λήμνο η ομώνυμη ανακωχή που έθετε τέρμα στις εχθροπραξίες ανάμεσα στους Συμμάχους και την ηττημένη πλέον κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Μετά τα δυσάρεστα για την Ελλάδα γεγονότα, τα οποία συνέβησαν την ημέρα  της απόβασης, ήταν επιτακτική η ανάγκη να αποσταλεί στη Σμύρνη πολιτικός αντιπρόσωπος, προκειμένου να συγκρατήσει τους ομοεθνείς και το στρατό από νέες ακρότητες σε βάρος των μουσουλμάνων. Ύστερα από ενέργειες του Ελ. Βενιζέλου, αποβιβάστηκε στις 21 Μαίου 1919 στο λιμάνι της Σμύρνης ο μέχρι εκείνη τη στιγμή Γενικός Διοικητής Ηπείρου Αριστείδης Στεργιάδης, με το διάταγμα του διορισμού του ως Ύπατου Αρμοστή της Ελλάδας.