Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Γιατί σε λίγο ο ελληνικός στρατός θα χάσει την αποτρεπτική του ισχύ


Η εγκατάσταση του τουρκικού γεωτρύπανου στη θάλασσα της Πάφου και η επίμονη ερευνητική παρουσία τουρκικών πλοίων στις θάλασσες νότια της Κύπρου δημιούργησαν τετελεσμένα και ανέτρεψαν ντε φάκτο δικαιώματα και κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη ζώνη αυτή. Όπως πολύ σωστά υπολόγισαν οι Τούρκοι ιθύνοντες οι αντιδράσεις από την πλευρά των ΗΠΑ, της ΕΕ, του συμμάχου –ως προς την Κύπρο και την Ελλάδα– κράτους του Ισραήλ, αλλά και οι αντιδράσεις των «απέναντι», Ρωσίας και Κίνας, περιορίστηκαν σε φραστικές καταδίκες, ενίοτε διφορούμενες.

Βρετανικές μαρτυρίες για τις σφαγές των Ποντίων


100 χρόνια από την Ελληνική Γενοκτονία 19 Μαΐου 1919






Η «ΜΟΝΤΕΡΝΑ» ΚΕΜΑΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΣΥΡΙΩΝ. ΜΕ ΤΗ ΣΟΒΙΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ «ΠΑΤΡΙΔΑ» 
ΤΟΥ

 Στις 22 Μαρτίου 1920 ο Βρετανός Ναύαρχος de Robeck έγραψε σχετικά με τις μαρτυρίες για σφαγές των χριστιανών Ελλήνων: “Οι ιστορίες αυτές δείχνουν πως οι μέθοδοι των Τούρκων δεν στερούνται σε τίποτα από την αδίστακτη βαρβαρότητα και κτηνωδία που έκτοτε χαρακτηρίζει τις τουρκικές εξάρσεις σφαγών”.


Το εθνικό ξεκαθάρισμα συνιστά διεθνές έγκλημα όσο και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως όρος εισήχθη τη δεκαετία του 1990 σε σχέση με τη Βοσνία, σάμπως πρώτη φορά συνέβη στην ιστορία. Το εθνικό ξεκαθάρισμα προσδιορίζεται από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ως «σκόπιμη πολιτική σχεδιασμένη από μια θρησκευτική ομάδα να εξουδετερώσει με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο τον πληθυσμό μιας άλλης θρησκευτικής ομάδας από συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο».

Καταργούνται σταδιακά τα τριτόκλιτα επίθετα;


Περίπου   1000  π.Χ.  ,  Ψ. 140      ( Θού  K..... )
63  π.Χ.  Κικέρων  κατα  Κατιλίνα ( Ο  temp.....)

.
Παρελθόν θα αποτελέσουν από την ελληνική γλώσσα τα τριτόκλιτα επίθετα, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδιείας η χρήση τους αναμένεται να καταργηθεί σταδιακά έως το 2022.
Το σχέδιο της Γενικής Διεύθυνσης Προγραμματισμού του υπουργείου Παιδείας εντάσσεται στα πλαίσια του εξορθολογισμού και της αναγκαίας απλοποίησης της ελληνικής γλώσσας, σύμφωνα και με την κοινοτική οδηγία SiPeC που ενσωματώνεται από φέτος στην ελληνική νομοθεσία.