Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η Επόμενη Μέρα

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»


ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΕΠΙ ΤΙΜΗ, ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΕΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΠOΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION (IHA) ΣΤΟ ROYAL OLYMPIC HOTEL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΙΣ 8 ΜΑΪΟΥ 2019

Κυρίες και Κύριοι,
Το 1944, ο Στρατάρχης Τίτο ανεκήρυξε τη λεγόμενη «Ομόσπονδη Δημοκρατία της Μακεδονίας» ως μια από τις πέντε Δημοκρατίες της Γιουγκοσλαβικής Ομσπονδίας. Ήταν ένας τρόπος να πάρει από τη Βουλγαρία τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέμα της Μακεδονίας, που είχε δημιουργηθεί αρχικά με άξονα την Πανσλαβιστική πολιτική στα Βαλκάνια, με επίκεντρο τη Βουλγαρία. 

Τι πραγματικά συμβαίνει στην Θράκη; Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εξηγείMilitaire.gr

Κυνική ομολογία Γιούνκερ για το έγκλημα σε βάρος των ΕλλήνωνΑναγνωρίζει το έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος των φτωχών Ελλήνων και προσθέτει -τώρα που αποχωρεί, βέβαια, και κατόπιν εορτής...- ότι η Ελλάδα δεν κόστισε και πολλά στους δανειστές της!

«Η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη με “μαγειρεμένα” στοιχεία, αλλά μέχρι στιγμής η βοήθεια στην Ελλάδα δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ σε πραγματικούς όρους» δήλωσε ευθέως στη γερμανική φυλλάδα «Bild», που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος του αγώνα εναντίον των Ελλήνων.

Εθνικά επιζήμιο «φάουλ» από τον Στρατιωτικό Αντιπρόσωπο στο ΝΑΤΟ!


Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου*
Όταν πριν από δύο χρόνια ο Υπουργός Άμυνας κ. Αποστολάκης ως ΑΓΕΕΘΑ επέλεγε μαζί με τον κ. Καμμένο, ως Στρατιωτικό Αντιπρόσωπο του στην Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες Ανώτατο Αξιωματικό με μηδενική εμπειρία στα θέματα της Συμμαχίας είναι βέβαιο ότι είχε άγνοια των κινδύνων που κρύβονταν πίσω από μία λανθασμένη επιλογή προσώπου σε τέτοια κρίσιμη θέση παρά τις επιφυλάξεις που είχαν εκφρασθεί. Ίσως και λόγω της άγνοιας και του ιδίου για τα νατοϊκά ζητήματα! 

The Miracle – A true storyΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31/05/19


Ένα διαχρονικό βιβλίο αυξημένου Ελληνικού ενδιαφέροντος,  στο Amazon.com
  
Το διαχρονικό βιβλίο «για όλες τις εποχές» του Λεωνίδα Κουμάκη «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» αποτελεί μια συγκλονιστική καταγραφή, μέσα από προσωπικά βιώματα του συγγραφέα, αφ΄ ενός μεν της πολιτικής αφελληνισμού της Κωνσταντινούπολης και της καθ΄ ημάς Ανατολής, αφ΄ ετέρου δε  της μακροπρόθεσμης, επεκτατικής στρατηγικής της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος –και όχι μόνο- την οποία ακολούθησαν  μεθοδικά όλες ανεξαιρέτως οι Τουρκικές κυβερνήσεις, μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης στις 24 Ιουλίου 1923. 

Συγκλονίζει ο Καθηγητής Ιατρικής Π. Δημάκος – Περιγράφει απίστευτα περιστατικά Θείας παρέμβασης

Ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Αθηνών Παναγιώτης Δημάκος  συγκλονίζει με την περιγραφή περίπτωσης Θείας παρέμβασης στο χειρουργείο, αλλά και με το περιστατικό ασθενούς που επανήλθε στη ζωή! Παρουσίασε ανακοπή της καρδιάς και είχε διάρκεια ανάνηψης πλέον της μίας ώρας!

ΠΕΝΘΙΜΑ ΒΙΩΜΑΤΑ

Σχετική εικόναἘπί τῆ Ἁλώσει 
                                                                    
Χρόνια και χρόνια τη μέρα αὐτή με κατέχει ἕνας βαθύτατος πένθιμος συγκλονισμός. Ένα μεγάλο μέρος τῆς ζωῆς μου το ἀφιέρωσα στη μελέτη-σπουδή καλύτερα-τῆς συγκλονιστικῆς ἱστορίας τῆς Μεσαιωνικῆς μας αυτοκρατορίας, τῆς χιλιοτραγουδισμένης Ρωμανίας, τοῦ θρύλλου τῆς Μεγάλης Ἐκκλησίας τοῦ Γένους, τῆς Αγιασοφιᾶς το μέγα μοναστήρι, τά ὀνομαστά Πατριαρχεῖα, τῶν μοναστήριῶν και τα προσκυνημάτων, τῶν ἁγιασμάτων και κυρίως τοῦ ὑπερλάμποντος Ἱερόῦ Παλατίου, τοῦ Ιππόδρομου, τῶν Μεγάλων ὁδῶν, τῶν

arkas

Η κρυφή ζωή και τα εγκλήματα του Βελουχιώτη: «Ή θα μου παραδώσετε την Ελλάδα ή θα την σπείρω μ΄αλάτι να την αφανίσω»    Οι δολοφονίες που διέπραξε ο Άρης Βελουχιωτης  στο όνομα του κομμουνισμού και του σφυροδρέπανου ήταν εκατοντάδες.
    Αλλά η δολοφονία του 13χρονου αγοριού Γιώργου Μαραθέααπό το Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας, δολοφονία για την οποία ξεσήκωσε εναντίον του όλη η Ρούμελη.
    Αφού σκότωσε τον πατέρα του, πήρε αιχμάλωτο το παιδί για δύο μήνες και παρ’ ότι πήρε λύτρα από την μητέρα του για την απελευθέρωσή του, σκότωσε τελικά το παιδί με έναν τρομερά απάνθρωπο, εγκληματικό και σαδιστικό τρόπο που δεν το χωράει ανθρώπου νους, αποδεικνύοντας ακόμα και από αυτό και μόνο το βάναυσο και ανήθικο έγκλημά του τη νοσηρή σαδιστική ψυχοπαθολογία του:

Δημήτριος Κούρτης: Η Συλλογική Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου ως Κανονιστικό Ζήτημα


100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Δημήτριος Κούρτης

 Η Συλλογική Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου ως Κανονιστικό Ζήτημα


Ι. Συλλογική Μνήμη, Μαζικές Θηριωδίες και Νομική Ρύθμιση

Ο απλούστερος ορισμός της έννοιας «συλλογική μνήμη»[1] εκκινεί από την παραδοχή (precept) ότι η μνήμη ως νοητική, ψυχο-συναισθηματική και κοινωνιο-κεντρική διαδικασία διαμορφώνεται όχι μόνον με αναφορά στο ατομικό βίωμα (στενή αυτό-αναφορικότητα), αλλά και την κοινωνική επίκτηση, δηλαδή ένα σύνολο κοινωνικών διαδικασιών που κατατείνουν στη διαμόρφωση, διαιώνιση και μεταλαμπάδευση από γενεά σε γενεά ορισμένων βασικών αφηγήσεων που θεμελιώνουν, ενοποιούν και εγγυώνται την κοινωνική συνοχή και συνέχεια.[2] 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η επόμενη μέρα (β)
Ολόκληρη η εκδήλωση τώρα στην οθόνη σας.     .  Η εκδήλωση «Μακεδονία, η επόμενη μέρα» η οποία πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 8 Μαΐου 2019, στην μεγαλύτερη και κατάμεστη αίθουσα «Ολυμπία» του Royal Olympic Hotel, στην σκιά της Ακρόπολης, βρίσκεται τώρα και στο διαδίκτυο.  Το International Hellenic Association – IHA, συν-διοργανωτής της εκδήλωσης μαζί με την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού – ΕΑΑΣ, δημιούργησε μια ειδική σελίδα αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στην εκδήλωση  «Μακεδονία, η επόμενη μέρα». 

“Μαύρο χρήμα” στο καθεστώς Ερντογάν; Παρέμβαση των ΗΠΑ ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση!


Το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από τις αμερικανικές αρχές να αποκαλύψουν τις πηγές δωρεών που έγιναν στο Ίδρυμα Turken, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου συμμετέχει η κόρη του Τούρκου προέδρου Έσρα ,η οποία είναι σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Αλμπαϊράκ, Η μάχη εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν φαίνεται ότι παίρνει άλλες διαστάσεις.

Συναλλαγή για τη Μακεδονία: Θέλει ο Τσίπρας να κρυφτεί…

Της Σοφίας Βούλτεψη*
Εδώ και πάνω από έναν χρόνο, ο κ. Τσίπρας διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι η εκ μέρους του παράδοση της Μακεδονίας δεν αποτελεί προϊόν συναλλαγής. Και ξαφνικά, με τη συνέντευξή του στους Financial Times έρχεται και ομολογεί αυτό ακριβώς που τόσον καιρό απορρίπτει μετά βδελυγμίας. Πάνω στον πανικό του των τελευταίων προεκλογικών ημερών, στην προσπάθειά του να παραστήσει τον μάγκα που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, «κάρφωσε» τον εαυτό του!

Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Και ομολόγησε πως όταν πήγε στο Βερολίνο (δεν μας λέει σε ποια από τις επισκέψεις του) στο τραπέζι των συζητήσεων με την καγκελάριο δεν άπλωσε μόνο τα οικονομικά θέματα της Ελλάδας, αλλά πρόσφερε ως επιδόρπιο την Μακεδονία – προφανώς προκειμένου να επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία σε όλα τα άλλα και να διαιωνίσει την παραμονή του στην εξουσία.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η Επόμενη Μέρα

Πέρασε η Τουρκία την πόρτα του “The Apprentice” και μένουν μέρες για να αλλάξει ο κόσμος!Γράφει ο Αλέξανδρος Δρίβας
Η ώρα της κρίσης έφτασε για την Τουρκία. Το δεκαετές σήριαλ της τουρκικής «ανυπακοής» στη Δύση, ολοκληρώνεται σε 15 μέρες.
Βγάζοντας εκτός τα ελληνοτουρκικά και επομένως, κάθε δικαιολογημένη συναισθηματική φόρτιση, είναι στα όρια του φαιδρού το ότι στον κόσμο της ταχύτητας και της διάχυσης της πληροφορίας, η Δύση χρειάστηκε 10 έτη για να αντιληφθεί ότι η Τουρκία δεν μπλοφάρει και πως το τουρκικό σχέδιο που ξεκίνησε από την άρνηση της διέλευσης αμερικανικών στρατευμάτων από το τουρκικό έδαφος προς το Ιράκ το 2003, απλώς έμπαινε το 2009 στην τελική του εφαρμογή.

Δικηγόρος διεθνούς δικαίου Francis Boyle: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι παράνομη!


prespa2

Αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή «Διάλογος», παρουσιάζουμε σε Ελληνική μετάφραση την συνέντευξη μας με τον διακεκριμένο Αμερικανό δικηγόρο διεθνούς δικαίου και καθηγητή νομικής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις Francis Boyle. Σε μια πολύχρονη καριέρα, έχει αναλάβει υποθέσεις σε διεθνές επίπεδό στα Βαλκάνια, στην Παλαιστίνη και αλλού, ενώ στο παρελθόν έχει διδάξει στο Χάρβαρντ. Επίσης, είναι ο δικηγόρος που οδήγησε τους Τζωρτζ Μπους (τον νεότερο), Ντικ Τσένει, Τόνι Μπλέρ και άλλους σε συμβολική καταδίκη, σε διεθνές δικαστήριο στην Μαλαισία, για εγκλήματα πολέμου.

DW: «Οι Πρέσπες δεσμεύουν κάθε ελληνική κυβέρνηση»Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά σύμφωνα με τον γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ «μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία της εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης.» Απαντώντας σε ερώτηση της Deutsche Welle για το ποια στάση αναμένει ότι θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Ροτ επισημαίνει: «Θεωρούμε δεδομένο ότι η όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα σταθεί στο ύψος της ευθύνης της για ειρήνη, σταθερότητα και συμφιλίωση στην περιοχή. Σε αυτό η Συμφωνία των Πρεσπών διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.»

Ο τολμηρός Κρητικός Παπάς που λειτούργησε στην Αγιά Σοφιά το 1919!


σοφιά
Η τελευταία λειτουργία στην Αγιά Σοφιά έγινε την Τρίτη 29 Μαΐου 1453, ύστερα η Πόλη αλώθηκε. Κι όμως, ένα τολμηρός κρητικός παπάς, το 1919, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να λειτουργήσει στην Αγία Σοφιά.
 
Πρωταγωνιστής αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος της εθνικής μας ζωής, της λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά, ήταν ένα αληθινό παλικάρι, ένα βλαστάρι της λεβεντογέννας Κρήτης, ο παπά – Λευτέρης Νουφράκης από τις Άλωνες Ρεθύμνου