Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: " Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ" (Φωτογραφίες)

Ο Πρόεδρος της ΟΜΑΔΑΣ 21 προλογών και παρουσιάζων τους ομιλητές

Χθες, 3 Ιουνίου 2019 στις 7μμ, σε αίθουσα που ευγενώς παραχώρησε η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών,ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, έλαβε χώρα σειρά διαλέξεων με πρωτοβουλία της  "ΟΜΑΔΑΣ 21" και  κύριο θέμα "Η Παιδεία σε κρίση".

 Ο Πρόεδρος της "Ομάδας 21" Στρατηγός κ. Αθανάσιος Καραντζίκος,  παρουσίασε τους ομιλητές.

Ομίλησαν οι:

Μετέωρα: Πώς δημιουργήθηκαν και από που πήραν το όνομά τους οι διάσημοι βράχοι

Τα Μετέωρα είναι ένα γεωλογικό φαινόμενο κοντά στην Καλαμπάκα, διάσημο ευρέως τόσο για την ομορφιά του όσο και για τα μοναστήρια του.
Μια ομάδα ασκητών, γύρω στο 1100 μ.Χ., σκαρφαλώνει στους πέτρινους βράχους που σήμερα υψώνονται πάνω από την Καλαμπάκα, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα, στα σημερινά Μετέωρα.

Ο Ζόραν Ζάεφ αποκαλύπτεται - Τι λέει για τις σχέσεις των Σκοπίων με την Τουρκία!

Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι μία από τους μεγαλύτερους φίλους μας και προσδοκούμε ότι όταν τελειώσουν οι πολιτικές εκλογές, θα ξεκινήσει η διαδικασία της επικύρωσης του πρωτοκόλλου για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, απάντησε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, πότε περιμένει η Άγκυρα να επικυρώσει το πρωτόκολλο.

Στρατιωτικοί προς Μαξίμου: «Μέχρις εδώ» οι παραχωρήσεις στην Τουρκία

Ως βαρύ μπορεί να περιγραφεί το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους στρατιωτικούς κατά των κυβερνητικών πολιτικών αναφορικά με τα μέτρα («αποδόμησης» αναφέρεται σκωπτικά) εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Γερμανικές αποζημιώσεις: Ρηματική διακοίνωση επέδωσε το ΥΠΕΞ


Ένα σημαντικό βήμα έγινε σήμερα σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Κατόπιν οδηγιών της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο επέδωσε σήμερα στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ρηματική διακοίνωση, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πώς τους έλεγαν;

δημοκρατία
Πώς τους έλεγαν;
03.06.2019
Εικόνα: Χρήστος Μπολώσης
https://www.dimokratianews.gr/sites/default/files/main_3.jpg
Το παρακάτω κείμενο είναι αλιευμένο από το διαδίκτυο και το υπογράφει ο κ. Γιάννης Κόντης.
Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, αλλά προσυπογράφω και με τα δύο χέρια το κείμενο και τον
ευχαριστώ. Απολαύστε το, αλλά και προβληματιστείτε.