Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Ρατσιστικές διακρίσεις σε ηλικιωμένουςΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Με νόμο που εφαρμόζεται από τον προηγούμενο μήνα Μάη, τέθηκαν σε ισχύ οι νέες διαδικασίες ανανέωσης της άδειας οδήγησης για οδηγούς ηλικίας άνω των 74 ετών. Με ειδική διάταξη αυτού του νόμου (η οποία δεν υπάρχει στη νομοθεσία καμιάς άλλης ευρωπαϊκής χώρας) δόθηκαν για υποκειμενική κρίση αρμοδιότητες σε διοικητικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας Συγκοινωνιών, οι οποίες σε άλλες χώρες, λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα τους και τις ένταξής τους στο πεδίο των ατομικών δικαιωμάτων, ασκούνται από όργανα της δικαστικής εξουσίας, με βασικά αντικειμενικά κριτήρια το Point System και τις  ιατρικές εξετάσεις του οδηγού.

ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΑ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ


Συνήθως δεν ἀπαντω γιατί δέν θέλω νά επηρεάζω ἤ και να κακοκαρδῶ. Εἶμαι σύντομος και-πιστεύω-περιεκτικός. Σήμερα με θά ἁπλωθῶ λίγο. . 
Α)΄μέ ρωτᾶτε πῶς πᾶν τά πραγματα, τί βλέπω. λοιπόνδέν βλέπω τίποτα(ἀφῆστε τα), ΜΗΔΕΝ και το εννοῶ. Για την ώρα, όταν ο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους, όση απόσταση κι αν υπάρχει από τον πρώτο, μετά από τα Συλλαλητήρια ψηφίζει τον Σύριζα των Πρεσπών, των Μνημονίων, των Θεσμών, των έμφυλων ταυτοτήτων, των gay pride, των συμφώνων συμβίωσης ομοφυλοφίλων, της υπό ψήφιση τεκνοθεσίας αυτών, του αντισυνταγματικού από το ΣτΕ Μαθήματος Θρησκευτικών, της απαλλαγής του Χριστού από το αναθεωρημένο Σύνταγμα, της αποποινικοποίησης της βλασφημίας των Θείων, της αποποινικοποίησης σε πλημμέλημα της Εσχάτης Προδοσίας, και ομιλούμε μόνο για χαρακτηριστικά παραδείγματα…

Δ. Κιτσίκης : « Γεωπολιτική των Άκρων με Ιστορία στα Άκρα»

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/HYldYMIlvpQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Μακεδονική φάλαγγα: Η απόλυτη στρατιωτική τακτική

Πρόκειται για μία εξαιρετική πολεμική τακτική που τους χάρισε πολλές νίκες.

Η Μακεδονική Φάλαγγα αποτελούσε τον χαρακτηριστικό τρόπο παράταξης μάχης, αρχικά των Μακεδόνων και στη συνέχεια όλων των κρατών των Επιγόνων, επί 2 αιώνες (μέσα 4ου – μέσα 2ου αιώνα π.Χ.).
Τη φάλαγγα συγκροτούσαν ελεύθεροι επαγγελματίες της Μακεδονίας, είτε μικροϊδιοκτήτες αγρότες, είτε αστοί των πόλεων. Σύμφωνα με την διαίρεση από τον Φίλιππο, η επικράτεια διαιρέθηκε σε 12 στρατολογικές περιφέρειες, από τις οποίες αντίστοιχα προέρχονταν οι τάξεις της φάλαγγας.