Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΣΕ BEACH BAR ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ MACEDONIA IS GREEK ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ WIFI ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. VIDEO

Μπορεί επιχειρηματικά να μην ακούγεται καλή ιδέα αλλά όπως φαίνεται ο ιδιοκτήτης του Beach bar στην Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής έβαλε το εθνικό του καθήκον πάνω απο το προσωπικό του συμφέρον.
ις τελευταίες ημέρες εξυπηρέτησε 100άδες τουρίστες απο τα Σκόπια όπως και κάθε χρόνο και χρειάστηκε πολλές φορές να ακούσει την χώρα προέλευσης τους απο το ίδιο τους το στόμα κάτι που τον τρέλανε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ


                               
Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης
Καθηγητής Υγιεινής - Κοινωνικής Ιατρικής
Τμήματος Ιατρικής
Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ.


Εισαγωγή


Η γλώσσα, για κάθε λαό, αποτελεί την πύλη της πνευματικής του καλλιέργειας και της πολιτιστικής του ανάπτυξης. Σε επίπεδο ατόμου αποτελεί μοναδικό εργαλείο για την κατάκτηση γνώσεων, τη σύνθεση συλλογισμών, τη διαμόρφωση κρίσεων, την ανάπτυξη φαντασίας και την έκφραση των ουμανιστικών αισθημάτων του. Ανάλογα με την ποιότητα και τον λεκτικό της πλούτο μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά, ώστε ο κάθε καλός γνώστης και χρήστης της να οδηγηθεί σε αντίστοιχες βαθμίδες πολιτιστικής κλίμακας και πνευματικής συγκρότησης.

Ξεσκεπάζει την Κυβέρνηση η λανθάνουσα γλώσσα του κ. Αποστολάκη!


Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου*
Με την Ελληνική Επιτροπή του ΓΕΕΘΑ να βρίσκεται από την Δευτέρα στην Τουρκία, για τον δεύτερο κύκλο συζητήσεων για τα ΜΟΕ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκης σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου μετά την τελετή παραλαβής των Ελικοπτέρων Kiowa Warrior και Chinook στο Στεφανοβίκιο Μαγνησίας ήταν εξοργιστικά αποκαλυπτικός! Χαρακτήρισε τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με τα ΜΟΕ ως «προσπάθεια να καταγράψουμε τα στοιχεία τα οποία είναι εκείνα που λειτουργούν για να υπάρχει ένταση στο Αιγαίο, και από τη μια μεριά και από την… άλλη»! 

Η Μάχη του ΚιλκίςΣάν σήμερα  ξεκινοῦσε    μάχη τοῦ Κιλκίς….
«Ὅλα τά εἶχα προβλέψει, τά εἶχα σκεφθεῖ, ὅλα ἐκτός ἀπό τήν τρέλλα τῶν Ἑλλήνων». Εἶναι λόγια τοῦ Νικολάου Ἰβανώφ, ἀντιστρατήγου, διοικητῆ τῆς 2ης Βουλγαρικῆς Στρατιᾶς, μετά τήν ἥττα του στό Κιλκίς. Χωρίς νά τό γνωρίζει ὁ Βούλγαρος στρατηγός ἐπαναλαμβάνει τά λόγια τοῦ θρυλικοῦ Γέρου τοῦ Μοριά, τοῦ Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, πού ἔλεγε λίγα χρόνια μετά τήν ἁγιασμένη Ἐπανάσταση τοῦ ’21: «Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἠμεῖς, ἄν δέν ἤμεθα τρελλοί, δέν ἐκάναμεν τήν ἐπανάστασιν, διατί ἠθέλαμεν συλλογισθῆ πρῶτον διά πολεμοφόδιαν, καβαλλαρία μας, πυροβολικό μας, πυροτοθῆκες μας, τά μαγαζιά μας, ἠθέλαμεν λογαριάσει τήν δύναμιν τῆν ἐδικήν μας, τήν τούρκικη δύναμη. Τώρα ὅπου ἐνικήσαμεν, ὅπου ἐτελιώσαμεν μέ καλό τόν πόλεμό μας, μακαριζόμεθα, ἐπαινόμεθα.

ΣΥΡΙΖΑ1.  Πρόδωσε, μαγάρισε, ποδοπάτησε και κουρέλιασε ό,τι ωραιότερο μου κληροδότησαν με τους αγώνες και το αίμα τους οι δεκάδες γενιές των προγόνων μου, αυτό που με κάνει να ξεχωρίζω από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και να αισθάνομαι υπερήφανος – την Ιστορία μου.
Πήρε την πολυτιμότερη προίκα της πατρίδας μου και την πέταξε κυριολεκτικά στα σκουπίδια επειδή μέσα στο δικό του αγκυλωμένο μυαλό ο πατριωτισμός είναι ταυτισμένος με τον εθνικισμό και πρέπει να παταχθεί υποστηρίζοντας ... τους πιο έξαλλους εθνικισμούς των άλλων!

Μνημεία πολιτισμικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας


 

Μερικές φωτογραφίες από Ιερούς Ναούς στην Καππαδοκία, που αποτελούν μνημεία πολιτισμικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας
Η Κόκκινη Εκκλησία.
Η Κόκκινη Εκκλησία είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες στις απέραντες πεδιάδες της περιοχής της Καππαδοκίας. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Σε αντίθεση με άλλες εκκλησίες της περιοχής που έχουν χτιστεί από ηφαιστειακά πετρώματα, για την κατασκευή της εκκλησίας χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές κατασκευαστικές μέθοδοι και αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της υψηλής ποιότητας της δεξιοτεχνίας της περιοχής εκείνη την εποχή.

Βέμπερ: Η Τουρκία δεν μπορεί να παραβιάζει την κυριαρχία της Κύπρου

«Ο λαός της Κύπρου μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας» έγραψε ο Μάνφρεντ Βέμπερ

https://1.bp.blogspot.com/--mPiaTq7em4/XQfRXOZ-YJI/AAAAAAAAyZo/CbJWMkt99XIDWtSNgjYWtZSBJXE1kPk8gCLcBGAs/s640/manfred_weber.jpg

Παρέμβαση για την τουρκική προκλητικότητα πραγματοποίησε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, που κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει να παραβιάζει την κυριαρχία κράτους-μέλους της ΕΕ.