Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Χριστίνα Σταμούλη: Το ατιμώρητο -εδώ και 75 χρόνια- έγκλημα του Διστόμου (video)Το Δίστομο είναι ένας από τους 104 μαρτυρικούς τόπους στην Ελλάδα όπου οι Γερμανοί έκαναν εγκλήματα πολέμου. Η σφαγή της 10ης Ιουνίου 1944 είναι ένα έγκλημα που 75 χρόνια τώρα μένει ατιμώρητο. Γιατί;
Η Χριστίνα Σταμούλη, δικηγόρος, συνεχίζει την δύσκολη αποστολή που ο πατέρας της είχε ξεκινήσει το 1994. Στόχος η έμπρακτη δικαίωση, η οποία όπως εξηγεί στη συνέντευξή της στο Militaire.gr δεν έχει να κάνει με χρήματα.

Μιλά ο Ερντογάν υποτιμητικά για τους Έλληνες; Ας δούμε τι έλεγαν οι Οθωμανοί για τους Τούρκους!


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Σε μια προσπάθεια να πείσει τους οπαδούς του να μην ψηφίσουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Ερντογάν που ήταν εξαφανισμένος από τον προεκλογικό αγώνα μέχρι χθες, κάλεσε τους πολίτες της Κωνσταντινούπολης να μην παραδώσουν την “πόλη της καρδιάς τους” ,την οποία  κατέκτησαν το 1453, στους  Έλληνες.
Ο Ερντογάν παρά τις σφοδρότατες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων του Πόντου και ιδιαιτέρως της Τραπεζούντας, συνεχίζει να διχάζει  τους πολίτες. Για τον πολιτικό άνδρα που θέλει να είναι ο ένας και μοναδικός ηγέτης η λέξη Αρμένιος, Έλληνας , Κούρδος είναι ύβρης . Όλοι αυτοί οι γηγενείς πληθυσμοί της Μικράς Ασίας είναι εχθροί του σουλτάνου. Τόση ευτέλεια, τόση αμετροέπεια ….