Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Προάγγελος εξελίξεων εντός ΝΑΤΟ: Η Τουρκία στον προθάλαμο του SCO - Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές - Τέλος το δολάριο

Σε μια κίνηση που αναμένεται να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις εντός ΗΠΑ αλλά και ΝΑΤΟ προχώρησε πριν λίγες ώρες η Τουρκία η οποία πλέον θα πρέπει να θεωρείται ουσιαστικά μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας Σαγκάης.
Ιράν και Τουρκία υπέγραψαν μέσα σε πανηγυρικό κλίμα "mega deal" που βάζει τα θεμέλια στρατηγικής συνεργασίας. Ετσι το Ιράν γίνεται η δεύτερη χώρα στρατηγικός "πυλώνας" για την Τουρκία μετά την Ρωσία. 

Το επικείμενο ντόμινο εξελίξεων σε Μ.Ανατολή-ΝΑ Μεσόγειο-Αιγαίο

Γράφει ο
Παναγιώτης Νάστος
Σχης (ε.α)-Αναλυτής -Συγγραφέας
Ο υποτιθέμενος εμφύλιος πόλεμος στη Συρία είχε την γεννεσιουργό αιτία του στην περιβόητη « Αραβική Ανοιξη» από πλευράς ΗΠΑ, με σκοπό την αποκαθήλωση του Assad κατά τα πρότυπα του Καντάφι της Λιβύης ,και την αντικατάστασή του από ελεγχόμενης αξιοπιστίας αναφορικά με τα συμφέροντά της νέας Συριακή κυβέρνηση. Το εγχείρημα δεν ευοδόθηκε λόγω της σφοδρής αντίδρασης και ουσιαστικής στρατιωτικής εμπλοκής της Ρωσίας, η οποία μέσω συμμαχίας με Τουρκία και Ιράν απειλεί με μετριασμό της επιρροής των ΗΠΑ στην περιοχή της Μ..Ανατολής.

Πέσ’ τα, Αλέξη!Το κείμενο που ακολουθεί είναι φανταστικό, αλλά όχι τόσο. Οι προτάσεις που βρίσκονται ανάμεσα σε εισαγωγικά προέρχονται από ομιλίες και συνεντεύξεις του πρωθυπουργού.

Σύντροφοι, εμείς που «οριζοντιωθήκαμε με τις γραμμές των οριζόντων», στις εκλογές «δεν προσερχόμαστε τάμπουλα ράσα, χωρίς προτάσεις». Εμείς διαθέτουμε «άλλη προοπτική ενόρασης του προβλήματος», όπως είπε και η «συντρόφισσα Ναόμι Κάμπελ» που τόσους αγώνες έδωσε κατά της «διεθνής δικτατορίας» του «Διεθνές Νομισματικού Ταμείου» που δυναμώθηκε «κατά τη διάρκεια του frozen war».

Μία από τις τελευταίες πράξεις του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, που οδήγησαν τελικά στην συμφωνία των Πρεσπών
Του Δαμιανού Βασιλειάδη
            εκπαιδευτικού, συγγραφέα,
Μέλους της πολιτικής κίνησης Πατριωτική Συσπείρωση

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2019
Στους Ψαράδες των Πρεσπών το 1949 διαδραματίστηκε μία από τις τελευταίες πράξεις του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, που κατέληξε στην συμφωνία των  Πρεσπών.
Ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΚΚΕ) εξάντλησε τις εφεδρείες του και στράφηκε στο σλαβομακεδονικό στοιχείο για να ενισχύει τις γραμμές του. Το αποτέλεσμα κατωτέρω:

Ψήφισμα της Συγκλήτου ΑΠΘ


 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη Συνεδρίαση με αριθμό 2994/18-06-2019, συζήτησε τα παρακάτω δυσάρεστα γεγονότα, που συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα:
1.    Τη μη πραγματοποίηση δύο κατά σειρά Συνεδριάσεων της Συγκλήτου λόγω παρεμπόδισής τους από ομάδα περίπου 30 φοιτητών.

Οι ΗΠΑ παροτρύνουν την «άμεση εκ νέου έναρξη» του σεμιναρίου της Τουρκικής Χαλκί Ορθοδοξ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προέτρεψε για το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κοντά στην Κωνσταντινούπολη από την Τουρκία το 1971, για να ξανανοίξει αμέσως, ανέφερε η εφημερίδα Καθημερινή το Σάββατο.

"Προτρέπουμε την άμεση επανέναρξη του Σεμιναρίου της Χάλκης κοντά στην Κωνσταντινούπολη", ανέφερε ο Πομπέο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ετήσια έκθεση για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία του 2018 στην Ουάσινγκτον, DC

Αν επιθυμείς την Ειρήνη (Si vis Pacem…)


Είναι αληθινό κατάντημα, μια χώρα σαν την Ελλάδα,
να αντιμετωπίζει τέτοιες απειλές και να συζητάει τέτοιες αηδίες
* Λέει για παράδειγμα ο υπουργός Άμυνας (και πρώην Α/ΓΕΕΘΑ):
--Αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους, η Ελλάδα θα είναι μόνη της!Τι κάνει, δηλαδή;
Σπέρνει την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία!