Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Το ξεχασμένο διάταγμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο Αιγαίο: Η Ελλάδα έχει 10 μίλια ΕΧΥ και ΕΕΧ!


https://www.pronews.gr/ 
    Ένας «θησαυρός» υπάρχει στα χέρια της ελληνικής διπλωματίας, όμως οι εκάστοτε ελληνικές Κυβερνήσεις, είτε από φόβο, είτε από πιέσεις εξωτερικών δυνάμεων, δεν προχωρούν στο επόμενο βήμα.
    Η Ελλάδα έχει ήδη εύρος εθνικού εναέριου χώρου και εθνικών χωρικών υδάτων στα 10 μίλια από τις αρχές του 20ού αιώνα και… δεν το θυμάται!
    Επισημαίνεται ότι η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει ότι το εύρος των χωρικών υδάτων ή της αιγιαλίτιδας ζώνης (η θαλάσσια περιοχή γύρω από τα εδάφη μιας χώρας) μπορεί να φτάνει μέχρι τα 12 μίλια. Τα ελληνικά χωρικά ύδατα είναι 6 μίλια, ο δε εθνικός εναέριος χώρος είναι 10 μίλια.

Σχοινάς: Η επιλογή της ευρωπαϊκής Ελλάδας δικαιώθηκε ιστορικά

.

Ομιλία του επικεφαλής εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Ένωσηςστη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας

Να εργαστούν για τη διάδοση των ευρωπαϊκών αξιών σε όλο τον κόσμο κάλεσε όλους και ιδιαίτερα τους νέους, ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι αποτελεί «ελπιδοφόρο, θετικό, πολιτικό μήνυμα για το μέλλον» η επικράτηση στις τελευταίες ευρωεκλογές, δυνάμεων «που θέλουν να δουλέψουν μέσα στην Ευρώπη και για την Ευρώπη».

Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι...


                                    
                  ΔΡ. ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ

Έτσι λέει το γνωμικό, που βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στον (επιτέλους) απερχόμενο πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα! Χθες βράδι λοιπόν ,γύρω στις 22.15, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3 (στην κ. Λοτσοπούλου), είπε το αμίμητο: "Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι όλοι οι Έλληνες, και όσοι είχαν αμφιβολίες και ενστάσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών, έχουν πεισθεί από την εφαρμογή στη πράξη της Συμφωνίας, ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά επωφελή συμφωνία για τα εθνικά μας συμφέροντα" ...!!! Επιβεβαιώνει λοιπόν, ο πρωθυπουργός της κωλοτούμπας, της εθνικής υπερχρέωσης και της εκχώρησης της πολύτιμης Μακεδονικής κληρονομιάς των Ελλήνων στους άσχετους προς αυτήν σφετεριστές Σλάβους, ότι βρίσκεται και ζει σε άλλο Σύμπαν!!!

Ινδιάνοι Ελληνολάτρες


24.06.2019
Εικόνα: Χρήστος Μπολώσης
Πρωί πρωί, πριν λίγες μέρες, πήρα από τον φίλο μου Χρήστο 
Τζ. από την Θεσσαλονίκη, ένα κείμενο που αφορούσε, σε εντυπώσεις 
του από ένα πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ.  Δεν ξέρω, αλλά μόλις το
διάβασα «μπούκωσα» και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας, διότι περιέχει 
πολλά διδάγματα στην παρακμιακή εποχή που ζούμε. Δυστυχώς φαίνεται ότι 
οι Ινδιάνοι της Αριζόνα, γνωρίζουν πιο πολλά από εμάς. 
Απολαύστε το: