Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Ο Τραμπ πάει στο ραντεβού με τον Ερντογάν με το χαρτί του άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου στο χέρι


Με την ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρόντων μελών της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κατάθεση του «East Med Act» στην ολομέλεια του Σώματος.
Ειδικότερα, το «Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως ονομάζεται επίσημα, συζητήθηκε την Τρίτη στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όπου εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς μόνο οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές Τζεφ Μέρκλεϊ και Εντ Μάρκι δεν το υπερψήφισαν. Οι αντιρρήσεις, όμως, των συγκεκριμένων γερουσιαστών δεν σχετίζονται τόσο με το γεωπολιτικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου όσο με το ενεργειακό σκέλος του, καθώς και οι δύο στηρίζουν την «Νέα Πράσινη Συμφωνία» και έχουν εκφράσει επανειλημμένα παρόμοιες οικολογικές ευαισθησίες.

Η εκλογή του Ιμάμογλου δεν σηματοδοτεί κάτι καλό για την Ελλάδα… ΜΗΝ γελιέστε


r
    Μετά την εκλογή του Ιμάμογλου στην Πόλη κυκλοφόρησαν δεκάδες άρθρα σε πανηγυρικό τόνο χαιρετίζοντας το τέλος του πολιτικού μονοπωλίου τουΕρντογάν και την αρχή του τέλους του καθεστώτος του ΑΚΡ.​
    Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι, όπως τα εν λόγω άρθρα υποστηρίζουν, σηματοδοτείται η αρχή του τέλους του Ερντογάν και πως η λογική Ιμάμογλουθα επικρατήσει πρέπει να σημειωθεί:​
      – Πως αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι τουρκική πολιτική στο Αιγαίο αποτελεί στρατηγική επιλογή της Τουρκίας.​
      – Η δημοκρατία δυτικού τύπου ποτέ δεν λειτούργησε στην Τουρκία.​
      – Ο καλούμενος εκδημοκρατισμός της Τουρκίας που αποτελεί πράγματι αίτημα ορισμένων κοινωνικών ομάδων, ακόμα κι αν επιχειρηθεί θα προκαλέσει ακόμα ισχυρότερες φυγόκεντρες δυνάμεις και αποσταθεροποίηση. Μπορεί μάλιστα να προκληθεί «εξαγωγή» των προβλημάτων.​

Ο Φραγκούλης αρνήθηκε να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ επειδή αποδέχτηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών    Ένας Στρατηγός έφθασε μια ανάσα από το να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, αλλά η “στροφή” του κόμματος στην απόλυτη αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών, αποτέλεσε αξεπέραστο εμπόδιο, αφού ο παραλίγο υποψήφιος «δεν βάζει νερό στο κρασί του» σ΄ αυτό το ζήτημα.
    Ο λόγος για τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο. Εδώ και αρκετές εβδομάδες είχε δεχτεί πρόταση από τη ΝΔ για να συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Τότε ακόμη η ΝΔ δεν είχε δημοσιοποιήσει την θέση της για τη συμφωνία των Πρεσπών και την απόλυτη τήρησή της.

Απάντηση Ρήγου στον Βενιαμίν

Γράφει στον Βενιαμίν ο Ε. Ρήγος

Κύριε Κωνστάνογλου,

Το μηνυμά σας πολύ ενημερωτικό.

Μεταξύ άλλον αναφέρετε τα ακόλουθα.

«Προσπαθεί να διώξει από τη μνήμη του τα συγκλονιστικά και γιγάντια συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας αλλά και τα άλλα, τουλάχιστον 24, που έγιναν ταυτόχρονα σε όλη την περιφερειακή Ελλάδα, και διαλάλησαν ότι η Μακεδονία εδώ και 3000 χρόνια είναι ελληνική: στο λαό της ,στο πολιτισμό της και στη γλώσσα της! Και θα παραμείνει τέτοια ότι κι αν υπέγραψε παράνομα ο Κοτζιάς! »

1. Η μέλλουσα κυβέρνηση της ΝΔ έχει στην μνήμη της τα συγκλονιστικά και γιγάντια συλλαλητήρια?
2. Θα ακυρώσει «ότι κι αν υπέγραψε ΠΑΡΑΝΟΜΑ Ο Κ. Κονζιάς» η θα υποκύψει στις εξωτερικές πιέσεις?

Το ξεχασμένο διάταγμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο Αιγαίο: Η Ελλάδα έχει 10 μίλια ΕΧΥ και ΕΕΧ!


https://www.pronews.gr/ 
    Ένας «θησαυρός» υπάρχει στα χέρια της ελληνικής διπλωματίας, όμως οι εκάστοτε ελληνικές Κυβερνήσεις, είτε από φόβο, είτε από πιέσεις εξωτερικών δυνάμεων, δεν προχωρούν στο επόμενο βήμα.
    Η Ελλάδα έχει ήδη εύρος εθνικού εναέριου χώρου και εθνικών χωρικών υδάτων στα 10 μίλια από τις αρχές του 20ού αιώνα και… δεν το θυμάται!
    Επισημαίνεται ότι η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει ότι το εύρος των χωρικών υδάτων ή της αιγιαλίτιδας ζώνης (η θαλάσσια περιοχή γύρω από τα εδάφη μιας χώρας) μπορεί να φτάνει μέχρι τα 12 μίλια. Τα ελληνικά χωρικά ύδατα είναι 6 μίλια, ο δε εθνικός εναέριος χώρος είναι 10 μίλια.

Σχοινάς: Η επιλογή της ευρωπαϊκής Ελλάδας δικαιώθηκε ιστορικά

.

Ομιλία του επικεφαλής εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Ένωσηςστη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας

Να εργαστούν για τη διάδοση των ευρωπαϊκών αξιών σε όλο τον κόσμο κάλεσε όλους και ιδιαίτερα τους νέους, ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι αποτελεί «ελπιδοφόρο, θετικό, πολιτικό μήνυμα για το μέλλον» η επικράτηση στις τελευταίες ευρωεκλογές, δυνάμεων «που θέλουν να δουλέψουν μέσα στην Ευρώπη και για την Ευρώπη».

Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι...


                                    
                  ΔΡ. ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ

Έτσι λέει το γνωμικό, που βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στον (επιτέλους) απερχόμενο πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα! Χθες βράδι λοιπόν ,γύρω στις 22.15, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3 (στην κ. Λοτσοπούλου), είπε το αμίμητο: "Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι όλοι οι Έλληνες, και όσοι είχαν αμφιβολίες και ενστάσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών, έχουν πεισθεί από την εφαρμογή στη πράξη της Συμφωνίας, ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά επωφελή συμφωνία για τα εθνικά μας συμφέροντα" ...!!! Επιβεβαιώνει λοιπόν, ο πρωθυπουργός της κωλοτούμπας, της εθνικής υπερχρέωσης και της εκχώρησης της πολύτιμης Μακεδονικής κληρονομιάς των Ελλήνων στους άσχετους προς αυτήν σφετεριστές Σλάβους, ότι βρίσκεται και ζει σε άλλο Σύμπαν!!!

Ινδιάνοι Ελληνολάτρες


24.06.2019
Εικόνα: Χρήστος Μπολώσης
Πρωί πρωί, πριν λίγες μέρες, πήρα από τον φίλο μου Χρήστο 
Τζ. από την Θεσσαλονίκη, ένα κείμενο που αφορούσε, σε εντυπώσεις 
του από ένα πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ.  Δεν ξέρω, αλλά μόλις το
διάβασα «μπούκωσα» και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας, διότι περιέχει 
πολλά διδάγματα στην παρακμιακή εποχή που ζούμε. Δυστυχώς φαίνεται ότι 
οι Ινδιάνοι της Αριζόνα, γνωρίζουν πιο πολλά από εμάς. 
Απολαύστε το: