Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

Ανυπόστατη η Συμφωνία τών ΠρεσπώνΑγαπητοί φίλοι.
Στις 19 Ιουνίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 1:00 μ. μ. μέλη τής Επιτροπής για την ακύρωση τής Συμφωνίας τών Πρεσπών
όπως οι κ. κ. Chris Spyrou, πρόεδρο; τής Ελληνο-Αμερικανικής Ένωσης, Γεώργιος Κασιμάτης, συνταγματολόγος και Λευτέρης Καραγιάννης, πρόξενος επί τιμή, έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα τής ομώνυμης Ένωσης κατά την οποία παρουσίασαν με αδιάσειστα επιχειρήματα και σαφήνεια γιατί η περιβόητη Συμφωνία τών Πρεσπών είναι άκυρη επειδή ως διμερής και μόνον δεν ανταποκρίνεται σε καμιά σχετική διεθνή νομοθεσία ώστε να έχει νομική υπόσταση και κύρος.
Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Τσίπρα συνεπικουρούμενη από την αντιπολίτευση με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη  και όλους όσους υπέγραψαν την περιβόητη Συμφωνία τών Πρεσπών (βλ. Προικοσύμφωνο) προσπαθούν να πείσουν την πλειοψηφία τού ελληνικού λαού ότι εφόσον το Προικοσύμφωνο συμφωνήθηκε και υπογράφτηκε δεν υπάρχει επιστροφή παρά τις δεκάδες καθημερινές παραβιάσεις, από τους βόρειους γείτονες, έστω αυτών τών συμφωνηθέντων που και μόνον γι’ αυτές θα μπορούσε να προσβληθεί.

Μιράντα Ξαφά: Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας: Νέα εκδοχή


Ο γνωστός μύθος του Αισώπου έχει δύο εκδοχές, την παλαιά και τη σύγχρονη.
Παλαιά εκδοχή: Ο μέρμηγκας δουλεύει σκληρά μέσα στη ζέστη όλο το καλοκαίρι, κτίζοντας το σπίτι του και μαζεύοντας προμήθειες για τον χειμώνα. Ο τζίτζικας τον θεωρεί βλάκα που δουλεύει τόσο σκληρά ενώ ο ίδιος παίζει κιθάρα και τραγουδάει.

Σταλίδης Ανδρέας Σταλίδης (Αντίβαρο) προς Κουμουτσάκο


Κύριε Κουμουτσάκο , στις 2 Οκτωβρίου 2018 παρουσίασατε ένα βιβλίο με τίτλο "Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία".
Άρα, είχατε αποδεχθεί το όνομα
ΠΡΙΝ το κυρώσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο,
ΠΡΙΝ το κυρώσει το Σκοπιανό Κοινοβούλιο και
μία εβδομάδα μετά το άκυρο δημοψήφισμα στα Σκόπια, που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα την Συμφωνία.

Μη μας λέτε λοιπόν ότι θα σεβαστείτε το γεγονός ότι κυρώθηκε.
Εσείς το είχατε αποδεχθεί νωρίτερα!

Ολοταχώς προς ημιαυτόνομο Κουρδιστάν σε Συρία-Ιράκ -Τα ανταλλάγματα στην Μόσχα για να «πουλήσει» τον Ερντογάν

Γράφει ο Βασίλης Καπούλας
Σοκ προκάλεσε σε Αγκυρα όπως και σε Τεχεράνη η είδηση της Ιστορικής Συνόδου Κορυφής Ρωσίας-Ισραήλ-ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.
Πώς όμως μπορεί η Ρωσία να συμφωνήσει με ΗΠΑ και Ισραήλ; Είναι εφικτό αυτό να συμβεί και μάλιστα εις βάρος της στρατηγικής συμμαχίας με τον Ρ.Τ.Ερντογάν;
Προφανώς και ναι. Η επιβεβαίωση ήρθε 5-6 ώρες μετά την πρώτη συνέλευση των συμβούλων ασφαλείας, Τ.Μπόλτον, Meir Ben-Shabbat και Nikolay Patrushev. 

Αυτοκτονική διαχείριση και του Θρακικού


O επιζήμιος για τα εθνικά μας συμφέροντα επηρεασμός των δυτικών μας συμμάχων σε ό,τι αφορά την κατάληξη του Μακεδονικού στην ενδοτική προς τους Σλαβομακεδόνες Συμφωνία των Πρεσπών, υπήρξε διαχρονικά ακόμα πιο βαθύς και εν πολλοίς ανήκεστος σε ό,τι αφορά τη θέση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης στον εθνικό μας κορμό. Η μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ένταξη της Βουλγαρίας στο κομμουνιστικό μπλοκ την είχε καταστήσει και πάλι ισχυρό παίκτη στην προσπάθεια υλοποίησης του σλαβικού ονείρου για έξοδο στο Αιγαίο. Και σε αυτό επιδιώχθηκε να αξιοποιηθεί η εθνική καταγωγή των Πομάκων της Θράκης, που εθεωρείτο ότι έχει βουλγαρικές ρίζες.