Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Ολοταχώς προς ημιαυτόνομο Κουρδιστάν σε Συρία-Ιράκ -Τα ανταλλάγματα στην Μόσχα για να «πουλήσει» τον Ερντογάν

Γράφει ο Βασίλης Καπούλας

Σοκ προκάλεσε σε Αγκυρα όπως και σε Τεχεράνη η είδηση της Ιστορικής Συνόδου Κορυφής Ρωσίας-Ισραήλ-ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.
Πώς όμως μπορεί η Ρωσία να συμφωνήσει με ΗΠΑ και Ισραήλ; Είναι εφικτό αυτό να συμβεί και μάλιστα εις βάρος της στρατηγικής συμμαχίας με τον Ρ.Τ.Ερντογάν;
Προφανώς και ναι. Η επιβεβαίωση ήρθε 5-6 ώρες μετά την πρώτη συνέλευση των συμβούλων ασφαλείας, Τ.Μπόλτον, Meir Ben-Shabbat και Nikolay Patrushev. 

Ο αμερικανικός «διάβολος» κρύβεται στις λεπτομέρειες του East Med Act: Τι δεν είδαν τα ΜΜΕΤο σύνολο των ΜΜΕ ασχολήθηκε την Τετάρτη με το «East Med Act» εστιάζοντας αποκλειστικά στην παρακολούθηση των τουρκικών παραβιάσεων. Ωστόσο, η Ελλάδα αναφέρεται και πολλές ακόμη φορές μέσα στο ίδιο κείμενο…
Το νομοσχέδιο «East Med Act» που εγκρίθηκε την Τετάρτη από την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας έτυχε ευρείας προβολής από τα ελληνικά ΜΜΕ τα οποία φρόντισαν να τονίσουν ότι η τουρκική δραστηριότητα στην Ελλάδα θα βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των ΗΠΑ.

Emerging Europe: Το βραβείο Αξιοσημείωτου Επιτεύγματος απονεμήθηκε σε Τσίπρα και Ζάεφ
Τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά τους ήταν ότι μπόρεσαν να δράσουν ενάντια:
  • στην θέληση των λαών τους, 
  • στις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της νομιμότητας, 
  • στην ιστορία, 
  • την κοινή λογική (ότι δεν μπορούν να έχουν την ίδια ταυτότητα 2 διαφορετικές οντότητες) 
Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν και να διαδραματίζουν ισχυρό ρόλο στην πολιτική των χωρών τους και να τους επαινεί-βραβεύει η διεθνής κοινότητα. 

Σκοπιανοί στην διεπιστημονική επιτροπή: «Δέν ξέρουμε γιατί μᾶς λένε Μακεδόνες!»ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
    Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ πού διεξήχθη πίσω ἀπό τίς κλειστές πόρτες μεταξύ τῶν ὁμάδων ἐργασίας Ἑλλάδος –Σκοπίων γιά τό ζήτημα τῆς ἀναθεωρήσεως τῶν σχολικῶν βιβλίων Ἱστορίας στίς τέσσερεις συναντήσεις πού ἐπραγματοποιήθησαν, ἔκρυβε πολλές ἐκπλήξεις καί γιά τήν ἑλληνική πλευρά καί γιά τούς Σκοπιανούς.

    Μετά τήν ἀποβολή τῆς διεθνίστριας Ἑλληνίδος καθηγήτριας Ἰωαννίδου πού ἔρεπε πρός τίς ἀπόψεις τῶν γειτόνων, ἡ ἑλληνική ἀντιπροσωπία ὑπό τόν καθηγητή Σπυρίδωνα Σφέτα ἔδωσε μία καταπληκτική μάχη ἐπιχειρημάτων, ἡ ὁποία αἰφνιδίασε τούς Σκοπιανούς καί ἠνάγκασε τόν Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ νά τά «γυρίζει» καί νά δηλώνει πώς μπορεῖ νά ὑπαναχωρήσει!