Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Η “καζάν καζάν” συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν που “βολεύει” και τον Πούτιν

Του Δημ. Σταθακόπουλου
Δρα Παντείου πανεπ. Τουρκολόγου – Δικηγόρου.
Μετά τις δηλώσεις Τράμπ – Ερντογάν στη συνάντηση των G20 και διαβάζοντας τα ρεπορτάζ του ξένου και Τουρκικού τύπου, ίσως μπορούμε να εξάγουμε και να πιθανολογήσουμε τα εξής:
Ο Πρόεδρος Τράμπ  άσκησε σκληρή κριτική στον Ομπάμα και τους δημοκρατικούς, διότι αυτοί οδήγησαν την Τουρκία στην αγορά των S400, όταν την απέκλεισαν από την αγορά των Patriot , η δε εσωτερική διαμάχη των ΗΠΑ, καλά κρατεί. Αναδύεται σε “πάσα στάση της δίκης” όπως λέμε στα Νομικά.

Τι πρέπει “να ΄χει” ο επόμενος ΥΕΘΑ;


Από ονόματα ΥΕΘΑ που θα διαδεχτούν τον Ευάγγελο Αποστολάκη, άλλο τίποτα! Δεν γνωρίζουμε με ποια κριτήρια έχουν διαδοθεί. Παλαιότερα το ΥΠΕΘΑ το αναλάμβαναν “πικραμένοι δελφίνοι” της ηγεσίας του κόμματος. Ήταν το “χρυσό χάπι” για επίδοξους προέδρους και πρωθυπουργούς. Ακόμη και μετά από 10 χρόνια κρίσης και δυσκολιών και με τα ελληνοτουρκικά να βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού φαίνεται ότι ορισμένοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το ΥΠΕΘΑ με “αβάσταχτη ελαφρότητα”. Αλλά αυτά θα τα δούμε μετά από τις εκλογές…

Οι Βεδουϊνοι φρουροί της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά.

 περισσότερα  ΕΔΩ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

 Δημάρχου Κ. Στάμκου 1,  58200  Γιαννιτσά,  Δ.Πέλλας,  Π.Κ.Μακεδονίας,  Ελλάδα 
  www.popsm.gr   popsm2014@gmail.com   τηλ. 23810-20189   κιν. 6977254045

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

         Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, πάνω από έναν χρόνο μετά την υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών», αντιπροσωπία  των «Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου»και της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων»  επισκέφτηκαν την πόλη των Σκοπίων για να δουν επιτόπου εάν άλλαξε κάτι.
        Στην αποστολή συμμετείχαν, εκ μέρους των ομογενών Μακεδόνων, η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου  κ. Νίνα Γκατζούλη, ο κ. Βασίλειος Γκατζούλης, και ο εκπρόσωπος της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά κ. Μιχάλης Κοντογεωργίου, και εκ μέρους της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ο πρόεδρος κ. Δημήτριος Γιουματζίδης, ο Αντιπρόεδρος Κ.Μ. κ.Γεώργιος Δόντσιος και ο Ταμίας κ. Ιωάννης Σιβένας.
        Διαπιστώθηκε ότι δεν έχει μετακινηθεί κανένα άγαλμα της εποχής Γκρούεφσκι, δεν έχει τοποθετηθεί καμία διευκρινιστική επιγραφή σε αυτά, έχουν ολοκληρωθεί τα αρχαιοελληνικού στυλ δημόσια κτήρια που είχε ξεκινήσει ο Γκρούεφσκι, συνεχίζονται οι εργασίες σε άλλα κτήρια και έχουν γίνει ελάχιστες αλλαγές ονομασίας.  

Trump's salaries


On Friday, the  administration released their annual report to Congress on White House Office Personnel It includes the name, status, salary and position title of all 377 White House employees. The report also said that Trump decided not to take a dime of his salary; instead he donated it to an amazing cause. The report also showed that President Trump is far better at saving money.

1968 : Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ DE FACTO ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΝ.