Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!Σαν αντισυνταγματάρχης ήμουνα Δοικητής Τοπογραφικής Μοίρας στη περιοχή ζώνης ευθύνης του Β΄ Σ.Σ. και εφιλοξενούμην από το σύνταγμα Γρεβενών.
Ο Δοικητής του Β΄Σ.Σ. είχε επισκεφθεί το σύνταγμα και ο Διοικητής του συντάγματος είχε παραθέσει γεύμα στο Σωματάρχη στο οποίο προσκλήθηκα από τον Διοικητή του συντάγματος να παρευρεθώ, πράγμα που αποδέχθηκα μετά χαράς.
Οι φήμες ραδιοαρβύλας έφεραν τον Σωματάρχη ως τον επόμενο Αρχηγό του ΓΕΣ.
Στη συζήτηση που ακολούθησε ρώτησα τον Σωματάρχη: «Στρατηγέ, τώρα που θα γίνετε αρχηγός έχετε ετοιμάσει σχέδια που θα εφαρμόσετε άμα τη αναλήψει των καθηκόντων σας;»
Ο Στρατηγός με κοίταξε σαν ΟΥΦΟ και έμενε ενεός.

Επιστολή στην Καθημερινή

 Επιστολή στην Καθημερινή δημοσιευμένη στις 10 Ιουλίου 

Περί της συμφωνίας και παραμυθίας
Κύριε διευθυντά
Εμάς τους Μακεδόνες δεν μας απασχολεί το ποιο κόμμα φταίει λίγο ή περισσότερο στο παρελθόν για το Σκοπιανό ζήτημα.

Η απαράδεκτη και βλαπτική για την Ελλάδα συμφωνία των Πρεσπών είναι το τελικό κομβικό σημείο. Και αυτήν την υπέγραψε και τελικά ψήφισε στη Βουλή με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και διαδικασίες το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά: ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα: Προσοχή στη Λιβύη    Το έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, όμως λόγω των εξελίξεων που θα δούμε παρακάτω είναι αναγκαίο να το υπενθυμίσουμε.
    Η Ελλάδα πρέπει να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα της, που είναι ταυτόσημη με την ΑΟΖ, όσον αφορά τα όρια με την Αλβανία, την Ιταλία, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο, για να μείνει ως «υπόλοιπο» η οριοθέτηση με την Τουρκία.
    Και αν γίνει αυτό, αν δηλαδή πετύχουμε να οριοθετήσουμε με όλες τις παραπάνω χώρες, τότε η διαπραγματευτική θέση της χώρας μας θα ενισχυθεί, αφού η Τουρκία θα είναι η μοναδική χώρα στη Μεσόγειο που αρνείται την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και κυρίως την αρχή της μέσης γραμμής και ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα.
    Αν θεωρητικά πετύχουμε να οριοθετήσουμε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ με τις ανωτέρω χώρες, τότε η Ελλάδα μπορεί να καταγγείλει την κωλυσιεργία της Τουρκίας διεθνώς και να προχωρήσει σε μονομερή οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ανακήρυξη της ΑΟΖ, περιορίζοντας το ενδεχόμενο χρήσης βίας και αφήνοντας στην Τουρκία ανοικτό το δρόμο του Διεθνούς Δικαστηρίου.