Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ

Τα έθνη πρέπει να θέσουν τέρμα στον πόλεμό τους κατά της ιστορίας τους


Στα αρνητικά των εκλογών της Κυριακής υπολογίζεται το γεγονός ότι τα εθνικά θέματα δεν μέτρησαν στο βαθμό της αξίας τους στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι ολοφάνερες οι ευθύνες γι’αυτό του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου. Έτσι εξηγείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθη μεν, αλλά δεν ξεριζώθηκε … σύρριζα και ο κ. Τσίπρας είναι αρχηγός Αξιωματικής αντιπολίτευσης με 32% ποσοστό δόξης λαμπρόν.

Ελληνική – Κυπριακή ΑΟΖ & Τουρκική στρατηγική


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Ελληνική – Κυπριακή ΑΟΖ &
Τουρκική στρατηγική  
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτυπώσει κανείς μέσα στην περιορισμένη έκταση ενός άρθρου, ευδιάκριτα και κατανοητά για τον μη εξοικειωμένο αναγνώστη, την ελεγχόμενη κρίση που προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να εξυπηρετήσει την επεκτατική στρατηγική της. Αξίζει όμως τον κόπο να το προσπαθήσουμε!
Ο Τουρκικός επεκτατισμός με την ιδεολογία του Παντουρκισμού εκφράζεται από την εποχή της εμφάνισης των Νεότουρκων το 1908 και την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ακολούθησε.

Συντριπτική απάντηση Μπαμπινιώτη στις χυδαίες προκλήσεις των Σλαβοσόρων για τη Μακεδονική γλώσσα


Γράφει ο Νάσος Τσαγκανέλης 
Όνομα, Μακεδονία. 
Γλώσσα, Μακεδονική. 
Εθνότητα, Μακεδονία! 
Ταυτότητα – έθνος, Ελλάδα! 
Αδιάσπαστη τετράδα… 
Με τη βαριά υπογραφή της Ιστορίας. ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ!

Μάρτυρες κατηγορίας!


Γράφει ο Νάσος Τσαγκανέλης 
Δυο διάσημοι Ιστορικοί
ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ
Τούρκους και Σλάβους:
“Διαπράχτηκε Γενοκτονία
των Ελλήνων του Πόντου”!
(Υπογραφή, ΜΠΕΝΙ ΜΟΡΙΣ)

Ανοιχτή επιστολή του Εκδότη/Διευθυντή του «Ε.Κ.» στην Ομογένεια: Αλλάζω μετερίζι

Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Η. Διαματάρης.

Αδέλφια ομογενείς,
Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μου έκανε την τιμή να μου προτείνει να υπηρετήσω τον Απόδημο Ελληνισμό από μια νέα θέση: Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού.
«Λίγοι γνωρίζουν τα θέματα αυτά, όπως εσύ», μου είπε.
Μετά από αυτό η οικογένειά μου κι εγώ καλούμασταν να πάρουμε μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση.

Ο αρχικατάσκοπος με τα ράσα


Η εκπληκτική ιστορία του αρχηγού των βρετανικών κατασκοπευτικών δικτύων στην Ελλάδα πριν τον β’ παγκόσμιο πόλεμο. Παπάς, αγειορίτης, εφημέριος ναού στο κέντρο της Αθήνας, φιλάνθρωπος, εξομολογητής και εξαίρετος ψάλτης, είχε την απόλυτη κάλυψη για την δράση του. Μέχρι την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα, κανένας δεν τον πήρε χαμπάρι.
Στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Πεντέλης, με ημερομηνία 9 Μαϊου 1936, υπάρχει η ακόλουθη καταχώρηση: «Σελίς 102, αύξων αριθμός 75, όνομα κοσμικόν Δαβίδ Μπάλφουρ, όνομα εκκλησιαστικό Δημήτριος, τόπος γεννήσεως Αγγλία, ετών 35, ιερομόναχος. Ενεγράφη εντολή Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, προερχόμενος εκ της Ρωσικής εκκλησίας, αριθμός διαταγής αρχιεπισκοπής 3197». Ήταν η πρώτη εμφάνιση του πατέρα Δημήτριου στην προπολεμική Αθήνα, ενός όμορφου και ευθυτενούς Βρετανού, γιού του λόρδου Μπάλφουρ.

Οι 22 μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας στα επόμενα 15 χρόνια σήμερα μας φαίνονται απίστευτες

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία από τον  επικεφαλής της Daimler Benz, Dieter Zetsche! Πρόβλεψε τις ενδιαφέρουσες  αλλαγές που θα ζήσουμε στο άμεσο μέλλον, και αυτά που αναφέρει παραπέμπουν σε έναν άλλο κόσμο που ο άνθρωπος περνά σε δέυτερη μοίρα. 
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη  του ο επικεφαλής της Daimler Benz (Mercedes Benz) είπε ότι οι ανταγωνιστές τους  δεν είναι πλέον άλλες εταιρείες αυτοκινήτων, αλλά η Tesla, η Google, η  Apple, η Amazon  και κάποιες άλλες σαν αυτές.
Το λογισμικό θα διακόψει τις  περισσότερες παραδοσιακές βιομηχανίες κατά τα επόμενα 5-10  χρόνια.
Το Uber είναι απλώς ένα  εργαλείο λογισμικού, δεν διαθέτει αυτοκίνητα και είναι  πλέον η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στον κόσμο.
Η Airbnb είναι πλέον η  μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο, αν και δεν  διαθέτει ιδιοκτησίες.

Η επικίνδυνη πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επί Νίκου Δένδια


Της Κύρα Αδάμ
Δεν πρόλαβε να πατήσει το πόδι του στην είσοδο του Υπουργείου Εξωτερικών ο Ν. Δένδιας, ως νέος ΥΠΕΞ και το υπουργείο «του» έσπευσε να τον εκθέσει επικίνδυνα και μέχρι στιγμής ανεπανόρθωτα και μάλιστα σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, στις 9 Ιουλίου, ούτε ένα 24ωρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ Δένδιας, προφανώς εν αγνοία του, ενέκρινε την πρώτη ανακοίνωση της θητείας του, η οποία αναφέρει εκτός των άλλων:
«Καταδικάζουμε την επιχειρούμενη από την Τουρκία παράνομη γεώτρηση εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας…» (υπογράμμιση δική μας)