Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Κυριάκο πάρ' το αλλιώς!!!


Ούτε μήνα δεν έκλεισε η νέα κυβέρνηση και άρχισε τα αυτογκόλ.
Πριν καν καταλαγιάσει η επικοινωνιακή εκστρατεία διαφήμισης του καινοτόμου κυβερνητικού σχήματος, η κυβέρνηση έβαλε τα χεράκια της κι έβγαλε τα ματάκια της.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται καθαρά για γκάφες κι όχι για συνειδητές επιλογές.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθαρίζει: Δεν μου αρέσει η Συμφωνία των Πρεσπών

.

Το τοπίο επιχείρησε να διαλευκάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά την ομιλία του στον Economist - Φιλοκυβερνητικά μέσα τον εμφάνιζαν υποστηρικτή της Συμφωνίας με τα Σκόπια

«Σαφώς και δεν μου αρέσει η Συμφωνία των Πρεσπών», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να τάσσεται υπέρ αυτής, μέσα από την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

«Υλικό προς στρέβλωση» χαρακτήρισε συγκεκριμένα ο υπουργός «όλα όσα ακούγονται» σχετικά με τη Συμφωνία.

Γλώσσα, επιστήμη και πολιτική – Για τη «μακεδονική» γλώσσα των Σκοπίων

Τριανταφυλλιά ΚαδόγλουΜε αφορμή το ζήτημα της γλώσσας συνυφασμένο με το ονοματολογικό ζήτημα της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της συζήτησης για την επικύρωση της περίφημης Συμφωνίας των Πρεσπών, ορισμένοι ακαδημαϊκοί κύκλοι, πλήρως εναρμονισμένοι με την κρατούσα πολιτική τάξη που αναγνωρίζει όλως παραδόξως -σε αντίθεση με τις σλαβόφωνες χώρες Σερβία και Βουλγαρία και κόντρα στη θέληση και το κοινό περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού σχεδόν στο σύνολο του- την ύπαρξη ξεχωριστής μακεδονικής γλώσσας, επικυρώνουν και αυτοί με τη σειρά τους ‘’επιστημονικά’’ αυτή την άποψη.

Και ξαφνικά έγινε καλή η Συμφωνία των Πρεσπών για τη ΝΔ (Video)Μέχρι πριν από λίγο καιρό η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωρυόταν πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών η προηγούμενη κυβέρνηση «δίνει» το όνομα, την εθνότητα και τη γλώσσα. Τώρα, η ΝΔ όχι μόνο επενδύει σε αυτή τη Συμφωνία αλλά τη βρίσκει και πολύ καλή μάλιστα.

Συγκεκριμένα, χθες, Τετάρτη, τόσο ο υπουργός Άμυνας όσο και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών… έχασαν το εθνικιστικό τους ταμπεραμέντο, κάνοντας δηλώσεις για το… καλό που έχει κάνει η συμφωνία των Πρεσπών, την οποία τόσο πολέμησαν ως αντιπολίτευση.