Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Δήλωση πρεσβευτή ΗΠΑ Τ.Πάιατ: «Μόνο στο Ιόνιο & στην περιοχή δυτικά της Κρήτης δεν αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία»


Με μία δήλωση-βόμβα σε συνέντευξή του σε πρωινή εφημερίδα ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, επανέρχεται μετά τις περίφημες δηλώσεις του για «win-win» συμφωνίες με την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πως «Οι μόνες περιοχές που ανήκουν στην Ελλάδα χωρίς αμφισβήτηση, για έρευνες κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εν προκειμένω, είναι το Ιόνιο και η θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης»!

Αλήθειες και ψευδαισθήσεις για την Εξωτερική Πολιτική (2)


Η Τουρκία υπήρξε ανέκαθεν το «κεντρικό σημείο» (focal point) της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Αυτό όμως που για μας ήταν ο κύριος παράγοντας «απειλής», για όλους τους άλλους – φίλους και εταίρους μας – ήταν ένα περιζήτητος «σύμμαχος» – δυνητικός ή πραγματικός (και συνήθως αναξιόπιστος…).
Κι αυτό δυσκόλευε εξαιρετικά τη δική μας εξωτερική πολιτική: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε «ευθυγράμμιση» συμφερόντων με οποιοδήποτε άλλο κράτος που έβλεπε τον δικό μας εχθρό, ως δικό του «δυνητικό σύμμαχο».

Νίκος Σαμψών αποκαλυπτική συνέντευξη


ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΙωάννης Μ. Ασλανίδης    Αντγος ε. α  Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.


            -Είναι αλήθεια ότι, οι Έλληνες πολιτικοί, ήταν πάντα στο στόχαστρο των επικρίσεων του Ελληνικού λαού. Και σε διάφορες εκτιμήσεις υπολήψεως και εμπιστοσύνης κατέχουν τις τελευταίες θέσεις. Η πολιτική είναι το (α) και το (ω) της Δημοκρατίας, εάν αυτή χάσει την αξία της, την οντότητα της και υπηρετείται από ανθρώπους κατώτερους των περιστάσεων και της αποστολής των υψίστου αυτού αξιώματος, τότε η χώρα αυτή δεν έχει μέλλον άξιο της Ιστορίας της.

Ζητούνται απαντήσεις για τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογέςhttp://www.elzoni.gr/ast/cov/av/avgerinos_man_b.jpg
Γράφει ο Μανώλης Αυγερινός
Η πρώτη αιτία που γράφονται αυτές οι σειρές, είναι ο αριθμός των Ελλήνων (μόνο;;;)πολιτών, που υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Η δεύτερη αιτία είναι ότι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 437.579 ψήφους, παραπάνω από τις ευρωεκλογές (1.343.595 ψήφους στις ευρωεκλογές και 1.781.174 ψήφους στις εθνικές εκλογές). 

Ελληνική – Κυπριακή ΑΟΖ & Τουρκική στρατηγική


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτυπώσει κανείς μέσα στην περιορισμένη έκταση ενός άρθρου, ευδιάκριτα και κατανοητά για τον μη εξοικειωμένο αναγνώστη, την ελεγχόμενη κρίση που προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να εξυπηρετήσει την επεκτατική στρατηγική της. Αξίζει όμως τον κόπο να το προσπαθήσουμε!