Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Προειδοποίηση σοκ του πρώην υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας από την Ουάσινγκτον: «Ερχεται η καταστροφή της χώρας μας»

«Στο τέλος αυτής της διαδρομής έρχεται η σειρά της Τουρκίας. Αυτό το λέω εκ βάθους καρδίας. Και είμαι πολύ λυπημένος γι’ αυτό. Ολα τα κράτη που είναι εχθρικά προς το Ισραήλ έχουν καταστραφεί. Οι S-400 είναι απλά μια "βιτρίνα", τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα» τόνισε ο Τούρκος απόστρατος στρατηγός Σαϋγκούν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Turkish Heritage Organization στην Ουάσιγκτον.

Ο 15λογος της Εξωτερικής πολιτικής (3)


Για να βρεις συμμάχους διεθνώς πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:
  • Πρώτον, να ξέρεις εσύ τι θέλεις (άμεσα και μέσο-μακροπρόθεσμα), ανεξαρτήτως του τι θέλουν οι άλλοι. Αν δεν έχεις δικούς σου στόχους, αυτό θα το καταλάβουν οι άλλοι και θα σε σέρνουν όπου θέλουν εκείνοι! Ή θα σε αγνοούν.
  • Δεύτερον, να ξέρεις ποιες είναι οι επιδιώξεις των άλλων στην περιοχή σου και με ποιους μπορείς να επιτύχεις «ευθυγραμμίσεις» συμφερόντων.

🇹🇷 Γιάννης Λοβέρδος (βουλευτής ΝΔ) “Εγω προσωπικά είμαι υπέρ της συνεκμετάλλευσης του αιγαίου με τους Τούρκους 🇹🇷 ” [ΒΙΝΤΕΟ]ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ “ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ” ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ; ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;