Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

Τούρκος υπ. Ενέργειας: Η ανατολική Μεσόγειος είναι θέμα των 82 εκατομμυρίων Τούρκων    «Είναι θέμα της πατρίδας, είναι θέμα της Τουρκίας και αγώνας ενάντια σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξή της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
    Η ανατολική Μεσόγειος είναι θέμα των 82 εκατομμυρίων της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ λέγοντας ότι δεν θα υποχωρήσουν.
    Σε ομιλία του κατά την τελετή του θεμέλιου λίθου για τη διεύρυνση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης 
φυσικού αερίου, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία με την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2023 θα έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης 5,4 δισ. κυβικών μέτρων προσθέτοντας ότι θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο από άποψης χωρητικότητας.

“Γιατί φεύγω από την ΠΑ”! Κείμενο αποκάλυψη από έναν TOP GUN πιλότο F-16!


Όσα γράψαμε πριν μερικές ημέρες για την “ακατάσχετη αιμορραγία” της Πολεμικής Αεροπορίας, με τη φυγή χειριστών πρώτης γραμμής, επιβεβαιώνονται δυστυχώς κατά γράμμα, με το αποχαιρετιστήριο κείμενο ενός απ΄ αυτούς.
Χειριστής F-16 από τους πιο έμπειρους (3000 ώρες πτήσης, σχεδόν 30 χρόνια υπηρεσίας), αποχαιρετά την ΠΑ μ΄ ένα συγκλονιστικό κείμενο, στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Μυαλά αδρανοποιημένα από το διαδίκτυο: Ένας απελπισμένος καθηγητής μιλά για τους φοιτητές τουΜετάφραση: Μάριος Νοβακόπουλος, διεθνολόγος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ

    Το ακόλουθο κείμενο αποτελεί επιστολή ανωνύμου καθηγητή πανεπιστημίου στις ΗΠΑ, ο οποίας διδάσκει στον τομέα των θετικών και εφαρμοσμένων επιστημών (STEM: Science, Technology, Engineering, Mathematics), προς την στήλη του συντηρητικού δημοσιογράφου Rod Dreher στο περιοδικό The American Conservative.  Καθώς η εν λόγω στήλη συχνά πραγματεύεται ζητήματα υπερβολικής χρήσεως των τεχνολογικών μέσων και των αρνητικών συνεπειών τους στην κοινωνία και την ανάπτυξη του προσώπου, ο καθηγητής περιγράφει την άθλια διανοητική κατάσταση στην οποία βρίσκει τους περισσοτέρους φοιτητές του.

Τα παρατσούκλια που ανάβουν «φωτιές» ανάμεσα σε περιοχές της Ελλάδας    Οι Έλληνες πάντα έχουν μια έμφυτη διάθεση να τρώγονται μεταξύ τους. Και όταν δεν υπάρχουν πραγματικοί λόγοι εφευρίσκουν διάφορους, ώστε, να… βρίσκονται σε δουλειά. Μια από τις αγαπημένες τους ασχολίες, λοιπόν, είναι να χωρίζονται σε αντίπαλες περιοχές και να δίνει ο ένας στον άλλο διάφορα -κατά κύριο λόγο, υποτιμητικά- παρατσούκλια.
    Κάποια είναι χαρακτηριστικά τοπικά γνωρίσματα. Άλλα πάλι φανερώνουν συνήθειες ή παίρνουν μια αστεία λέξη της τοπικής διαλέκτου και την… γιγαντώνουν. Κάποια άλλα αποτελούν ένα μείγμα από αλήθειες του παρελθόντος μπερδεμένα με γενναίες δόσεις μύθων.

Ωμή παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών: Οι Σκοπιανοί επέτρεψαν την ανέγερση προτομής της μακελάρισσας Μίρκας Γκίνοβα


  
  Σοβαρή παραβίαση των συμπεφωνημένων στην συμφωνία των Πρεσπώνσημειώθηκε όταν ο «σύλλογος  απογόνων Σλαβομακεδόνων "Σβέζντα" από την ελληνική  Μακεδονία» (!), όπως γράφει ο σκοπιανός Τύπος, σε ειδική εκδήλωση προέβη στην πόλη Βέλες στα αποκαλυπτήρια της προτομής της ΕΛΑΣίτισσας και ΝΟΦίτισσας Σλάβας, Μίρκας Γκίνοβα, η οποία αγωνίστηκε για την απόσχιση της Μακεδονίας από το ελληνική εθνικό κορμό και την δημιουργία σλαβικού κράτους της «Μακεδονίας του Αιγαίου»!

O I Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 29, 26 Αυγούστου, 2019Αγαπητοί μου φίλοι,

Οσο δεν τιμωρούν την Τουρκία, τόσο ξεσπαθώνει ο Ερντογάν....... Η Τουρκική ΜΙΤ συνεχίζει να υποθηκεύει την κυριαρχία της Ελλάδος και των νησιών μας. Όπως και τις σχέσεις Ελλάδος- Αλβανίας, μέ ότι μέσα μπορεί και δεν θα αφήσει την επιρροή της τόσο εύκολα...το ίδιο ισχύει και για τα Σκόπια που συνεχίζουν με τον αλυτρωτισμό τους παραβιάζοντας συνέχεια τη συμφωνία των Πρεσπών......Ο υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Ρίκερ μαζί με τον πρέσβυ Tζέφρι Πάιατ, συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους Τσίπρα, Παππά και

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Περί Μακεδονικών...

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επειδή το θέμα της γλώσσας είναι πάρα πολύ σοβαρό, και προπαντός στην Ελλάδα
με τα πολλά προβλήματα και τις περισσότερες προχειρότητες, θα πρότεινα
σε όλους όσους θέλουν να μιλήσουν για ""μακεδονική"" γλώσσα, ΠΡΩΤΑ να ενημε-ρωθούν από υπεύθυνη επιστημονική βιβλιογραφία με διασταύρωση πληροφοριών και
απόψεων και μετά να προσπαθήσουν να φωτίσουν και άλλους συναδέλφους κλπ.

Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον και τεκμηριωμένο βιβλίο πρακτικών, με τιτλο