Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Η συμφωνία των Πρεσπών μόνο καταργείται, δεν διορθώνεται ούτε αμβλύνεται.Μιλώντας από το βήμα της Βουλής την Κυριακή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, ο Τσίπρας είπε με ολοφάνερη χαιρεκακία στον Μητσοτάκη «σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, καλά ξεμπερδέματα με όσους εξαπατήσατε» και χθες του είπε «γίνατε Μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας, υιοθετώντας απόψεις που δεν πιστεύατε». 

Τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια


Μια από τις πιο ενοχλητικές καταστάσεις του καλοκαιριού είναι τα κουνούπια που εισβάλλουν στο σπίτι ή δεν σας αφήνουν να κάτσετε στο μπαλκόνι σας. Υπάρχει ένας τρόπος να απαλλαγείτε σε μεγάλο βαθμό από την ενοχλητική παρουσία των κουνουπιών και μάλιστα φυσικά. 
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανανεώσετε την όαση του μπαλκονιού ή της αυλής σας και να προμηθευτείτε φυτά που θα διώξουν μακριά τα κουνούπι. Δείτε μερικά εντομοαπωθητικά φυτά που μπορείτε να ενσωματώσετε στον υπαίθριο χώρο σας.

Στην Μελίτη Φλώρινας- χόρευαν με τραγούδια Σκοπιανά, και ..

...πρόλαβα να διαβάσω στην οθόνη της τηλεόρασης μετάφραση των στίχων, ...μόνο...τόσο:

Μακεδονία μας, χωρίστε την,  κομματιάστε την, πάλι δικιά μας θα είναι..

Ε, ε, ε, η Μακεδονία του Πιρίν, ο γιός του Αιγαίου και τα δροσερά νερά του Βαρδάρη..

             DESPINA SKENDERIS
.

Cut Turkish Airlines off from Europe rather than be complicit in theft

Αγαπητοί Συμπατριώτες.
Συνημμένα στέλνω ένα πολύ σημαντικό άρθρο του Rubin και ευχαριστώ τον κ.
Παπαμαρινόπουλο που μας ενημέρωσε αρχικά.
"Cut Turkish Airlines off from Europe rather than be complicit in theft"
"Michael Rubin is a resident scholar at the American Enterprise Institute,
where he researches Arab politics, the Gulf Cooperation Council, Iran,

«Τὰς πόλεις ἀπόλλυσθαι, ὅταν μὴ δύνωνται τοὺς φαύλους ἀπὸ τῶν σπουδαίων διακρίνειν»


του Στέλιου Παπαθεμελή*
 
 
     Το βρώμικο στόμα του εξ ανατολών αγαρηνού δεν σταματά να παραληρεί και ξερνάει δηλητήριο εναντίον τού Ελληνισμού: «Ο στρατός μας είναι έτοιμος να κάνει το ίδιο που έκανε και πριν από 45 χρόνια στην Κύπρο»!!!
    Αυτά εξ αφορμής της επετείου της βάρβαρης εισβολής τού Αττίλα στην ανοχύρωτη τότε Κύπρο. Η χούντα τού Παπαδόπουλου αφόπλισε την Μεγαλόνησο αποσύροντας την Μεραρχία και η  β’ χούντα τού Ιωαννίδη άνοιξε τις κερκόπορτές της για να μπει αμαχητί ο Αττίλας. Τα επόμενα είναι γνωστά: Η επίσημη Ελλάς είδε την Κύπρο «μακρυά» και δεν μπήκε στον κόπο να την υπερασπισθεί έργω ως όφειλε. Με νύχια και με δόντια. Έκτοτε και επί 45 χρόνια κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους. Κολλήσαμε δυστυχώς στο:

Συζήτηση και διαφωνία

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Η Τουρκία – ξανά – «Μεγάλος Ασθενής»! 49


Τι ακριβώς κάνει η Αμερική με την Τουρκία;
Γιατί δείχνει τόσο «ανεκτική» στις προκλήσεις Ερντογάν;
Είναι ο Τούρκος ηγέτης τόσο «παντοδύναμος», ώστε να τον «τρέμουν» ακόμα και μεγάλες δυνάμεις; Ή απλώς του αφήνουν να αμολήσει όλο το… σχοινί για να τον κρεμάσουν;
Μερικές παρατηρήσεις:
  • Πρώτον, η Οθωμανική Τουρκία έγινε επισήμως «ο Μεγάλος Ασθενής» της Ευρώπης, μετά τη Συνθήκη του Κάρλοβιτς (1699) και την ήττα της στον Αυστρο-Τουρκικό Πόλεμο (1683-1697). Ως τότε ήταν παντοδύναμη και τη φοβούνταν όλοι! Μόλις πριν μερικά χρόνια (1683) είχε επιχειρήσει τη δεύτερη πολιορκία της Βιέννης (και λίγο κόντεψε να το πετύχει…).

ΗΠΑ: Ακύρωσε τα F-35 και εξοπλίζει την Τουρκία με ελικόπτερα CH-47 F Chinook [vid]


Παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία και την απόρριψη της από το πρόγραμμα των F-35, οι αμερικανικές εξοπλιστικές παροχές δεν σταμάτησαν εξολοκλήρου, σήμερα η Τουρκία παρέλαβε στρατιωτικά CH-47 F Chinook από τον αμερικανικό στρατό. 
Οι συμφωνίες εκατομμυρίων ανάμεσα στις δύο χώρες δεν φαίνεται να ακυρώνονται εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία, ενάντια στις παραινέσεις των ΗΠΑ.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

 Η Κυβέρνηση των κατσαπλιάδων, γνωρίζοντας ότι ήταν σε άτακτη αποδρομή, φρόντισε με τον ποινικό νόμο να εξασφαλίσει τρομοκράτες, στυγερούς δολοφόνους, εμπόρους λευκού θανάτου και όλους τους ομοίους της που υπερασπίζεται.

 Εύχομαι ο Μητσοτάκης, με το έργο του, να φράξει το δρόμο της επιστροφής στους αγράμματους, ανεπάγγελτους, άχρηστους και τυχάρπαστους και νονούς των τρομοκρατών και πάσης φύσεως ειδεχθών εγκληματιών.