Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Άρθρο του Σταύρου Λυγερού: Και στο βάθος συνεκμετάλλευση - Η συνταγή του Μόρνινγκσταρ, τα "συν" του ΓΑΠ και οι πλατφόρμες του Μπαγίς

Η συνεκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων υδρογοναθράκων ως σενάριο είναι παλιό. Η Άγκυρα το σερβίρει παραδοσιακά σαν λύση στη διμερή διαφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Τελευταίος στη σειρά των Τούρκων ηγετών το είχε σερβίρει ο Ερντογάν με τις ρητές ευλογίες της Ουάσιγκτον. Αυτά πριν προκληθεί το τωρινό ρήγμα, αν και επισήμως τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Η απόφαση του Προέδρου Τραμπ κομβικό σημείο για τα Ελληνικά συμφέροντα

Του Γιώργου Τσιτσιλιάνου

Είμαστε θεατές της ταινίας που εξελίσσεται καθημερινά , ως προς τις αμφιλεγόμενες
δηλώσεις του Προέδρου Τραμπ , σχετικές με την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της
Τουρκίας λόγω της παραλαβής της του πυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία και
της μη αποδοχής του Προέδρου Ερντογάν του αντίστοιχου συστήματος Patriot
Αμερικανικής προέλευσης.

Το Ισραήλ “μας έσωσε” από την παραλαβή F-35 από την Τουρκία

Το Ισραήλ ήταν αυτό που πίεσε αφόρητα τη διοίκηση Τραμπ, ώστε να προχωρήσει στην ανακοίνωση της αποβολής της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35. Ο Τραμπ το έκανε με “βαριά καρδιά”, αφού οι πιέσεις του ισραηλινού λόμπι ήταν ισχυρές. Όπως γράφει η εφημερίδα Times of Israel, το Ισραήλ θέλει να είναι η μοναδική χώρα στη Μέση Ανατολή που θα διαθέτει F-35.
“Το Ισραήλ τους τελευταίους μήνες πίεσε την Ουάσινγκτον να διώξει την Άγκυρα από το πρόγραμμα του F-35, αφού ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε στην αγορά των S-400 οι οποίοι δίνουν στην Τουρκία προηγμένες δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας “, ανέφερε η Times of Israel.

Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΔΥΛΛΙΑ ΟΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ. VIDEO

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ παρουσιάζει την συνέντευξη που παραχώρησε ο τ. δήμαρχος Αγίου Γεωργίου, Άγγελος Φραντζής στον συνεργάτη μας, Γιώργο Αναγνωστούδη, με θέμα «Η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Κερδύλια όρη» στην οποία αναφέρει πώς γεννήθηκε η ιδέα της γλυπτής εικόνας του Μέγα Αλέξανδρου στα Κερδύλλια, πώς η Αρχαιολογική Υπηρεσία, επί Ευ. Βενιζέλου, δεν υπέγραψε πότε, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες και πώς η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή υποσχέθηκε λύση, αλλά δεν έπραξε το παραμικρό…