Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019

Ημέρα προστασίας του αγέννητου παιδιού


Η Εκκλησία της Ελλάδος καθιέρωσε ημέρα προστασίας του αγέννητου παιδιού. Η είδηση, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ας μου επιτραπούν ορισμένες παρατηρήσεις, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία που ενδιαφέρεται και φροντίζει το παιδί.

1.Η άμβλωση είναι αξιόποινη πράξη τόσο στον παλαιό όσο και στον νέο Ποινικό Κώδικα. Υπάγεται ως “διακοπή της κύησης” στο κεφάλαιο “Εγκλήματα κατά της ζωής και προσβολές του εμβρύου” (άρθρα 299 – 315). Εάν συντρέχουν όμως ορισμένες εξαιρέσεις που προβλέπει ο ίδιος νόμος (άρθρο 304), η άμβλωση δεν θεωρείται άδικη πράξη και μένει ατιμώρητη.

Άρθρο του Σταύρου Λυγερού: Και στο βάθος συνεκμετάλλευση - Η συνταγή του Μόρνινγκσταρ, τα "συν" του ΓΑΠ και οι πλατφόρμες του Μπαγίς

Η συνεκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων υδρογοναθράκων ως σενάριο είναι παλιό. Η Άγκυρα το σερβίρει παραδοσιακά σαν λύση στη διμερή διαφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Τελευταίος στη σειρά των Τούρκων ηγετών το είχε σερβίρει ο Ερντογάν με τις ρητές ευλογίες της Ουάσιγκτον. Αυτά πριν προκληθεί το τωρινό ρήγμα, αν και επισήμως τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Η απόφαση του Προέδρου Τραμπ κομβικό σημείο για τα Ελληνικά συμφέροντα

Του Γιώργου Τσιτσιλιάνου

Είμαστε θεατές της ταινίας που εξελίσσεται καθημερινά , ως προς τις αμφιλεγόμενες
δηλώσεις του Προέδρου Τραμπ , σχετικές με την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της
Τουρκίας λόγω της παραλαβής της του πυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία και
της μη αποδοχής του Προέδρου Ερντογάν του αντίστοιχου συστήματος Patriot
Αμερικανικής προέλευσης.

Το Ισραήλ “μας έσωσε” από την παραλαβή F-35 από την Τουρκία

Το Ισραήλ ήταν αυτό που πίεσε αφόρητα τη διοίκηση Τραμπ, ώστε να προχωρήσει στην ανακοίνωση της αποβολής της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35. Ο Τραμπ το έκανε με “βαριά καρδιά”, αφού οι πιέσεις του ισραηλινού λόμπι ήταν ισχυρές. Όπως γράφει η εφημερίδα Times of Israel, το Ισραήλ θέλει να είναι η μοναδική χώρα στη Μέση Ανατολή που θα διαθέτει F-35.
“Το Ισραήλ τους τελευταίους μήνες πίεσε την Ουάσινγκτον να διώξει την Άγκυρα από το πρόγραμμα του F-35, αφού ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε στην αγορά των S-400 οι οποίοι δίνουν στην Τουρκία προηγμένες δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας “, ανέφερε η Times of Israel.

Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΔΥΛΛΙΑ ΟΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ. VIDEO

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ παρουσιάζει την συνέντευξη που παραχώρησε ο τ. δήμαρχος Αγίου Γεωργίου, Άγγελος Φραντζής στον συνεργάτη μας, Γιώργο Αναγνωστούδη, με θέμα «Η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Κερδύλια όρη» στην οποία αναφέρει πώς γεννήθηκε η ιδέα της γλυπτής εικόνας του Μέγα Αλέξανδρου στα Κερδύλλια, πώς η Αρχαιολογική Υπηρεσία, επί Ευ. Βενιζέλου, δεν υπέγραψε πότε, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες και πώς η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή υποσχέθηκε λύση, αλλά δεν έπραξε το παραμικρό…