Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Αποκάλυψη από τον πρόεδρο του ΕΔΕΥ: «Οικονομικά λόμπι δεν θέλουν η Ελλάδα να βγάλει φυσικό αέριο»Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων( ΕΔΕΥ) , Γιάννης Μπασιάς σε μια αποκλειστική του συνέντευξη στον 98.4 μιλώντας για το εύρος των ερευνητικών γεωτρήσεων στην Ελλάδα, τις προσδοκίες αλλά και τις εκτιμήσεις για τους ενεργειακούς πόρους της πατρίδας μας, σε θαλάσσιες ζώνες και την ηπειρωτική χώρα προχώρησε στην αποκάλυψη ότι «Οικονομικά λόμπι δεν θέλουν η Ελλάδα να βγάλει φυσικό αέριο».

Η αποβολή από το πρόγραμμα F-35 προκαλεί πρόβλημα και για το “μίνι αεροπλανοφόρο” της Τουρκίας


Η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 , έχει μια σειρά επιπτώσεις τις οποίες μάλλον δεν θα μπορέσει να αντέξει. Γι΄ αυτό και είναι μάλλον βέβαιο ότι η Άγκυρα θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αλλάξει την κατάσταση.
Δεν είναι μόνο οι επιπτώσεις στην αμυντική της βιομηχανία. Υπάρχουν πλέον ερωτήματα και για τα όσα σχεδίαζε σε επιχειρησιακό επίπεδο. Το πρώτο μεγάλο θέμα και ερώτημα είναι τι θα το κάνει τώρα το “μίνι αεροπλανοφόρο” Anadolu; Σ΄ αυτό σχεδίαζε να προσνηώνει F-35Βs με δυνατότητα κάθετης προσγείωσης-προσνήωσης.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝΝικόλαος Ζαρκάδας Υποστράτηγος ε.α.
    Απίστευτο και όμως αληθινό. Έλληνες βουλευτές, αντιπρόσωποι του κυρίαρχου ελληνικού λαού, αποφεύγουν να δώσουν, πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους, τον καθιερωμένο όρκο, που ρητά καθορίζεται από τις διατάξεις του Συντάγματος της Πατρίδας μας (παρ. 1 άρθρου 59).
    Ο συνταγματικός νομοθέτης καθόρισε υποχρεωτικό τον θρησκευτικό όρκο και μάλιστα σεβόμενος απόλυτα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των βουλευτών προέβλεψε την ορκωμοσία των μεν χριστιανών το θρήσκευμα "στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας", των δε "αλλόθρησκων ή ετερόδοξων να δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος" (παρ. 2 άρθρου 59).

Πλήρης περιφρόνηση: Σκέτο «Μακεδονία» στις φανέλες της εθνικής ομάδας βόλεϊ των Σκοπίων (φώτο-βίντεο)


Τα αποτελέσματα της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας είναι εδώ και εκτιμάται πως το επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα, καθώς οι παραβάσεις από την πλευρά των Σκοπιανών είναι πολλές.

Ημέρα προστασίας του αγέννητου παιδιού


Η Εκκλησία της Ελλάδος καθιέρωσε ημέρα προστασίας του αγέννητου παιδιού. Η είδηση, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ας μου επιτραπούν ορισμένες παρατηρήσεις, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία που ενδιαφέρεται και φροντίζει το παιδί.

1.Η άμβλωση είναι αξιόποινη πράξη τόσο στον παλαιό όσο και στον νέο Ποινικό Κώδικα. Υπάγεται ως “διακοπή της κύησης” στο κεφάλαιο “Εγκλήματα κατά της ζωής και προσβολές του εμβρύου” (άρθρα 299 – 315). Εάν συντρέχουν όμως ορισμένες εξαιρέσεις που προβλέπει ο ίδιος νόμος (άρθρο 304), η άμβλωση δεν θεωρείται άδικη πράξη και μένει ατιμώρητη.