Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

«Επενδύσαμε δισ. σε ανθρώπινο κεφάλαιο και το κάναμε δώρο στον κόσμο»    Τι λέει Έλληνας καθηγητής για τη φυγή των επιστημόνων στο εξωτερικό
    Μία αποτυχία, η απόρριψη από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων», όταν ήταν μαθητής της Β' Λυκείου τον ώθησε, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, να επιλέξει σπουδές στα πεδία της Οικονομικής Ανάπτυξης και της Πολιτικής Οικονομίας και να εστιάσει την έρευνά του στο πώς η ιστορική κληρονομιά, ο πολιτισμός και η βιογεωγραφία κάθε τόπου διαμορφώνουν την οικονομική δυναμική του.

Σερ Μπάζιλ Ζαχάρωφ: «Έτσι λάδωσα τον Ελευθέριο Βενιζέλο για να βγει η Ελλάδα στον πόλεμο»    Το αρχείο του Βρετανικού Εθνικού Αρχείου που φέρει την ένδειξη CAB301 / 116 μοιάζει αρκετά αβλαβές με την πρώτη ματιά. Αλλά, μέσα στο συνηθισμένο περιτύλιγμα από χαρτόνι, βρίσκεται μια εξοργιστική ιστορία, η ιστορία ενός ανθρώπου που κάποτε ήταν γνωστός ως «ο Έμπορος του Θανάτου» και επονομάστηκε «ο κακότερος άνθρωπος στην Ευρώπη».
    Πρόκειται για τον Σερ Μπάζιλ Ζαχάρωφ: τον δισεκατομμυριούχο έμπορο όπλων που χρημάτιζε τον Βρετανό Πρωθυπουργό Λόυντ Τζώρτ, τον Έλληνα Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, καθώς και τον Τούρκο ηγέτη Ενβέρ Πασάγια να σύρουν τις χώρες τους στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα...«αποβράσματα της κοινωνίας»
Ως «αποβράσματα της κοινωνίας» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, όσους επιβιβάζονται στο Μέτρο χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο.
Κατ’ αρχήν θα ήθελα να συστήσω στον κ. Καραμανλή να είναι πολύ προσεκτικός με τις εκφράσεις και τους χαρακτηρισμούς του προς τους έλληνες που τον ψηφίζουν και που τους έχει φέρει, η ασυδοσία, η κλεψιά, η διασπάθιση του χρήματος του ελληνικού λαού και η κακοδιαχείρισή του από την αφεντιά του και τους ομοίους του, στη θέση αυτή να αποφεύγει να πληρώνει εισιτήριο εφ’ όσον του επιτρέπει ο ελλιπής ασκούμενος έλεγχος.

Γιατί περιφρονούν τα παιδιά που σπουδάζουν στην Ελλάδα;Του Σάκη Μουμτζή

    Είδα στο διαδίκτυο μια φωτογραφία αρχηγού κόμματος με την κόρη της στο εξωτερικό, όπου και σπουδάζει. Και πολύ καλά κάνει. Τι να κάνει η κοπέλα σε αυτό το μπάχαλο που λέγεται Ελληνικό ΑΕΙ;
    Γνωρίζω υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που σπούδασαν στο εξωτερικό, άλλους που δίδαξαν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και κάποιους άλλους που έκαναν και τα δύο.
    Και σπούδασαν και δίδαξαν.
    Θα διανοούνταν ποτέ ο κ. Δραγασάκης να βάψει με σπρέυ, τοίχο Σοβιετικού πανεπιστημίου;