Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019

Η Μακεδονία θα σας εκδικηθεί

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Όπως έγραψε προ ημερών ο καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς: «Ο Ίων Δραγούμης έτρεφε βαθειά εκτίμηση για τον Παύλο Μελά: “καταφεύγω σε εσένα γιατί είσαι ο καλλίτερος πατριώτης που είδα στην Ελλάδα”! 
Στο Μοναστήρι, ο Ίων Δραγούμης οργανώνει τις κοινότητες της Μακεδονίας με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του βουλγαρικού επεκτατισμού.
Ο Δραγούμης εργάστηκε σκληρά ξεπερνώντας τα συμβατικά καθήκοντα ενός διπλωματικού υπαλλήλου. Άλλωστε, δεν πίστευε μέσα του στην πάγια οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών “να μη γεννά ζητήματα”!

13 Αυγούστου 1922: Η Αρχή του Τέλους! http://roykoymoykoy.blogspot.gr/


Γρηγόριος Δημ. Νούσιας – Αεροπόρος.  

«Φιέστα» αλυτρωτισμού από τους Σκοπιανούς: Χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» σε ψευδοϊστορική εκδήλωση – Προκλητική συμμετοχή Αυστραλής βουλευτού


Με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς επαρκή κάλυψη από τα ΜΜΕ συνεχίζεται το αλυτρωτικό «τσίρκο» των Σκοπιανών, και μέσω της σκοπιανής διασποράς στην Αλβανία. Οι εθνικιστικές και ψευδοϊστορικές εκδηλώσεις των Σκοπιανών αποτελούν μια μορφή «παράδοσης» πλέον και σε αυτές πρωταγωνιστούν χάρτες με τη «Μακεδονία του Αιγαίου», «μακεδονικοί χοροί» και ομιλίες-μανιφέστα αλυτρωτισμού.
Η καλύτερη απάντηση για το «παραμύθι» της Συμφωνίας της λίμνης που θα ακύρωνε δήθεν τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό, είναι η ίδια η πραγματικότητα.

Famed composer Mikis Theodorakis issues impassioned plea for Greek-Turkish understanding


Though due to my age I have withdrawn fro public affairs, the interview two days ago of Turkish-Cypriot leader Akinci with Ta Nea forces me to marshal my forces and speak again,» said famed composer and left-wing icon Mikis Theodorakis in an opinion piece that was widely discussed“In 1986, I took the initiative along with other friends in Greece and in Turkey to form the first Greek-Turkey friendship committee in Constantinople which immediately received support from both peoples.”