Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Η προδοσία, η δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής και ο καλά ενημερωμένος Χένρι Κίσιγκερ

Ο Τούρκοι ξεκινούσαν τη δεύτερη φάση ολοκλήρωσης του σχεδιου Αττίλα, στις 14 Αυγούστου 1974. Για την ακρίβεια η προέλαση δεν είχε σταματήσει ποτέ, παρά τη συμφωνία εκεχειρίας. Η κατοχική Τουρκία σκορπούσε το θάνατο, την καταστροφή και προέλαυνε.
Την ίδια ώρα, στην Ουάσινγκτον, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο περιβόητος Χένρι Κίσιγκερ γνώριζε όλα όσα διαδραματίζονταν στην Κύπρο. Για την ακρίβεια τα γνώριζε όλα από προηγουμένως.

"ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΑΜΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΕ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ...


ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
Συνέντευξη στο Θ. Ασβεστόπουλο του Πρόεδρου του Συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» Νίκου Αργυρόπουλου Μέρος 2ο    Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» Νίκος Αργυρόπουλος περιγράφει όσα έγιναν και όσα έζησε ο ίδιος κατά την τουρκική εισβολή στη μεγαλόνησο αλλά και όσα ακολούθησαν στο πολιτικό παρασκήνιο της εποχής εκείνης. Παράλληλα όμως μας μιλάει εκ βάθους καρδίας για τις συνέπειες που βιώνουμε έως σήμερα ως ελληνικό έθνος μέσα στην πορεία των σαράντα χρόνων που ακολούθησαν την κυπριακή τραγωδία.

«Φιέστα» αλυτρωτισμού από τους Σκοπιανούς: Χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» σε ψευδοϊστορική εκδήλωση


Προκλητική συμμετοχή Αυστραλής βουλευτού

    Με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς επαρκή κάλυψη από τα ΜΜΕ συνεχίζεται το αλυτρωτικό «τσίρκο» των Σκοπιανών, και μέσω της σκοπιανής διασποράς στην Αλβανία. Οι εθνικιστικές και ψευδοϊστορικές εκδηλώσεις των Σκοπιανών αποτελούν μια μορφή «παράδοσης» πλέον και σε αυτές πρωταγωνιστούν χάρτες με τη «Μακεδονία του Αιγαίου», «μακεδονικοί χοροί» και ομιλίες-μανιφέστα αλυτρωτισμού.

ΠΟΠΣΜ και Παμμακεδονικές Ενώσεις "στριμώχνουν" τον Μητσοτάκη


Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και την εμφανή διάθεση της κυβέρνησης να σεβαστεί την συμφωνία της ντροπής, η ΠΟΠΣΜ και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις συνεχίζουν τον αγώνα για δικαίωση του Μακεδονικού Ελληνισμού επιδιώκοντας την ακύρωση της "συμφωνίας" των Πρεσπών. 

ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ / ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΞΗΣ

Αγαπητοί φίλοι. 

Ακόμα ένα περιστατικό ανδρείας και τόλμης. Βέβαια δεν περιμένω, οι αρνησιπάτριδες να το διαβάσουν και να ξανασκεφτούν την στάση τους. Κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλη βλακεία. Οι παρακάτω γραμμές γράφονται για εκείνους τους πατριώτες οι οποίοι, όπως κι’ εγώ, δεν έτυχε να γνωρίζουν ηρωϊκές στιγμές κατά τις οποίες οι προπάτορές μας δεν σκέφτηκαν την χασούρα και την ζωή τους. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί οι απάτριδες τού Υπουργείου Παιδείας δεν παρουσιάζουν τέτοια περιστατικά στα βιβλία τής Ιστορίας.

Σκόπια: Κατέστρεψαν τις πινακίδες για την ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Είχαν τοποθετηθεί σε αγάλματα και μνημεία των Σκοπίων
Μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν, άγνωστοι κατέστρεψαν τις ενημερωτικές πινακίδες στις βάσεις των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας στα Σκόπια, στις οποίες αναγράφονταν πως πρόκειται για ιστορικές προσωπικότητες που ανήκουν στον αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν την Πέμπτη, με ευθύνη του δήμου Σκοπίων, στο πλαίσιο όσων ορίζει η “Συνθήκη των Πρεσπών” προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στη χώρα, από τον αντιπολιτευόμενο VMRO και εθνικιστικούς κύκλους που κατηγορούν την κυβέρνηση Ζάεφ για “ξεπούλημα” της ... αρχαίας ιστορίας της χώρας.