Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Β. Μακεδονία: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ΈλληναςΟμολογουμένως πολύ καλή και επιβεβλημένη η κίνηση των Σκοπίων να βάλει τις σωστές ενημερωτικές πινακίδες στις απομιμήσεις των Ελληνικών μνημείων. Παραμένει όμως το ερώτημα και μάλιστα πιο έντονο, μετά από αυτή την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας: ποια είναι η σκοπιμότητα να ονομάζεται το κράτος των Σκοπίων Βόρεια Μακεδονία, αλλά κυρίως οι ίδιοι σκέτο Μακεδόνες και η γλώσσα τους Μακεδονική, εφόσον (σύμφωνα και με τους ίδιους) οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και η γλώσσα τους ήταν η Ελληνική;

.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ κ. Νεοφύτου, επισκόπου Μόρφου


 [international-hellenic-association]

Ανοικτή Επιστολή Επιστημόνων υπέρ Νεοφύτου Μόρφου


Βλέποντας την άδικη δίωξη του σεπτού Ιεράρχη της Ορθοδοξίας Μητροπολίτου Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου, μαθητού των μεγάλων Αγίων Γερόντων των καιρών μας, αποφασίσαμε να πάρουμε θέση. 

Κατηγορούν τον Μητροπολίτη Μόρφου για ρατσισμό επειδή σε συγκέντρωση Χριστιανών είπε
τα αυτονόητα, αυτά που πιστεύει η Εκκλησία και αυτά που παραδεχόταν η κοινωνία μας (σε Ελλάδα και Κύπρο) μέχρι πριν από λίγα χρόνια για την ‘κατά φύσιν’ και ‘παρά φύσιν’ σεξουαλική σχέση, για την ομοφυλοφιλία και για τις εκτρώσεις. 

Γιατί η Αμφίπολη ενοχλεί την Αριστερά;


Του Σάκη Μουμτζή
Μια ακόμα καλή είδηση. Η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λ.Μενδώνη δήλωσε πως ξεκινούν οι εργασίες στην Αμφίπολη.
Ως γνωστόν, η υπεύθυνη των ανασκαφών, η κυρία Περιστέρη, είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2015 πως πρόκειται για τον τάφο του Ηφαιστίωνα που κτίσθηκε κατόπιν εντολής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Και άλλοι αρχαιολόγοι υποστήριξαν πως «πρόκειται για έναν λατρευτικό χώρο της εποχής του τέλους του 4ου αιώνα, με κυρίαρχα τα μακεδονικά χαρακτηριστικά.»
Οταν ανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το ανασκαφικό έργο άρχισε να υποχρηματοδοτείται , ενώ ξεκίνησε και μια εκστρατεία απαξίωσης των ευρημάτων.

Θλίψη: Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο Δημήτρης Καψάλας


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 73 ετών ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καψάλας, μετά από σκληρή και άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

H νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί. Θα ακολουθήσει η ταφή στα Κοιμητήρια της Εξοχής.

Ο Δημήτρης Καψάλας είχε πολυετή παρουσία σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια της Θεσσαλονίκης, ενώ είχε συγγράψει και βιβλία. Άνθρωπος με ισχυρές ιδέες, ειδικά για την πατρίδα και το ελληνικό έθνος, είτε συμφωνούσες είτε διαφωνούσες μαζί του, δεν μπορούσες να μην αναγνωρίσεις την υψηλή μόρφωση και καλλιέργειά του.