Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

“Ανακαλώντας την εθνική μνήμη” ή πως βάζαμε τα χέρια μας και βγάζαμε τα μάτια μας στα εθνικά θέματα

ΓΡΑΦΕΙ  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΙΜΤΣΑΣ
Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται αυτόν τον καιρό σχετικά με τις συνεχώς επιδεινούμενες Ελληνο- Τουρκικές σχέσεις , καλό είναι να ενθυμούμαστε και πως φτάσαμε σ’ αυτό το δύσκολο ιστορικό σημείο και ολόκληρο το έθνος έχει στραμμένο το βλέμμα του στο   ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. Γιατί λένε πως λαοί χωρίς μνήμη είναι προορισμένοι να εξαφανιστούν.

Οι τραγικές αμέλειες Αθήνας και Λευκωσίας να θωρακιστούν έναντι των τουρκικών απειλών


Ο Λάζαρος Μαύρος με ένα κείμενό του λέει πολλές, μεγάλες και πικρές αλήθειες για το κυπριακό αλλά και τα ελληνοτουρκικά. Γι΄ αυτά που δεν έγιναν και δυστυχώς ενδέχεται να προκαλέσουν πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Για τις τραγικές παραλείψεις και αμέλειες Αθήνας και Λευκωσίας να θωρακίσουν τις πολυδιαφημιζόμενες συνεργασίες με Ισραήλ και Αίγυπτο.
Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος:

Όχι από Καραμανλή – Σαμαρά, συμπαιγνία από Τσίπρα – Καμμένο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η ανοιχτή επιστολή «προς τους πολίτες της Μακεδονίας» που ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος Τζορτζ Μπους έστειλε, όπου δεν παραλείπει να δηλώσει την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι η χώρα του αναγνώρισε τη χώρα αυτή με το συνταγματικό της όνομα το 2004, καθώς και η αναφορά του στην «απογοήτευση» που ένιωσε το 2008 στο Βουκουρέστι (με το γνωστό βέτο Καραμανλή), αποδεικνύει πόσες πολλές πιέσεις είχαν δεχθεί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις – με πρώτη την κυβέρνηση Καραμανλή – αλλά δεν ενέδωσαν!

Εις Μνημόσυνο Η Ο/21 Μακεδονίας-Θράκης θρηνεί την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους της. Ο δημοσιογράφος Δημήτριος Καψάλας έχασε τη μάχη με την επάρατη ύστερα από άνισο αγώνα ολίγων μηνών σε ηλικία 73 ετών.Το σύντομο αυτό διάστημα στάθηκε όρθιος και αντιμετώπισε με θάρρος,υπομονή και ψυχραιμία την άνιση μάχη.Είχε αφιερώσει τη ζωή του στην υπεράσπιση από το μετερίζι της δημοσιογραφίας των εθνικών δικαίων και της κοινωνικής δικαιοσύνης υποστηρίζοντας με την πέννα του την επικράτηση των ακατάλυτων αρχών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
           Η προσφορά του συν Ο/21 υπήρξε σημαντική και η απουσία του αφήνει μεγάλο κενό.
            Αλησμόνητε Δημήτρη,καλό σου ταξίδι προς την αιώνια ζωή,καλό παράδεισο.Εμεις στην Ο/21 θα σε θυμόμαστε πάντα.Στην οικογένειά σου εκφράζουμε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια και ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορία.

                              Για την Ο/21 Μακεδονίας-Θράκης,


                 Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.            
          


                                  Αθανάσιος Καραντζίκος