Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Γιατί οι Τούρκοι κάνουν τάματα στον Άγιο ΓεώργιοΧιλιάδες Τούρκοι επισκέπονται κάθε χρόνο τη φημισμένη Μονή του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στην Πρίγκηπο, γιατί όπως λένε «ο άγιος δεν ξεχωρίζει Ρωμιούς από αλλόθρησκους και τους φροντίζει όλους». Γι’ αυτό και εκείνοι του ζητούν ό,τι έχουν περισσότερο ανάγκη. Γιατί, όμως, οι Τούρκοι πιστεύουν τόσο βαθειά στον Άγιο Γεώργιο; Το 963 μ.Χ., επί Βυζαντίου ακόμα, ένας Βοσκός είδε στον ύπνο του τον Άγιο Γεώργιο. Εκείνος του είπε να πάει σε ένα βουνό και να σκάψει εκεί που θα ακούσει τα «κουδούνια». 
Ο βοσκός έσκαψε και βρήκε την εικόνα του. Η εικόνα του έμεινε άφθαρτη και ο βοσκός του αφιέρωσε μια μονή. Πήρε το προσωνύμιο «Ο Άγιος Γεώργιος ο Κουδουνάς» και η εικόνα του βρίσκεται σήμερα στην Πρίγκηπο, το μεγαλύτερο νησί από τα Πριγκηπονήσια στον Μαρμαρά. Το παράξενο είναι πώς κάθε χρόνο, περισσότεροι από 250.000 Τούρκοι, συρρέουν στο μοναστήρι και προσκυνούν την εικόνα του.

H Ασπίδα του Αχιλλέα: H προφητεία!H Ασπίδα του Αχιλλέα: Από τη Μυθολογία στην ιστορική μυθιστοριογραφία και την περιπέτεια!
Τίποτε δεν τελείωσε…τώρα αρχίζουν όλα!
Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
    Ο πρωταγωνιστής της Ιλιάδας , ο Αχιλλέας, ο αξεπέραστος πολεμιστής όλων των εποχών, έχει στα χέρια του ένα ακαταμάχητο όπλο, ή καλύτερα μια ακαταμάχητη άμυνα, δημιούργημα των ίδιων των θεών, συγκεκριμένα του Ήφαιστου.

ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Αντγος ε. α. Ιωάννης Μ. Ασλανίδης επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.