Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Νέες απειλές Ερντογάν, παρά το μήνυμα Μακρόν: «Οι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν»



    Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε απόψε τις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων αερίου που πραγματοποιεί η Άγκυρα στα ανοιχτά της Κύπρου, επαναλαμβάνοντας ότι θα συνεχιστούν.
     «Η Ευρωπαϊκή Ένωση που ανακοίνωσε υποτιθέμενα μέτρα... δεν ζημιώνει εμάς αλλά τον εαυτό της», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Βόμβα» το δημογραφικό: Ανω των 65 ετών το 22% των Ελλήνων


    Η Ελλάδα είναι πλέον γερασμένη καθώς το 22% σχεδόν των κατοίκων τηςείναι πλέον άνω των 65 ετών και το ποσοστό των 85+ εγγίζει το 3,5% (μόλις 0,04% το 1951).
    Ταυτόχρονα για πρώτη φορά στη δημογραφική ιστορία μας, ο πληθυσμός των ατόμων ηλικίας 0-14 ετών από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 υπολείπεται αυτού των 65 ετών και άνω (το 2018 οι 65 ετών και άνω είναι κατά 800.000 περισσότεροι από τα άτομα 0-14 ετών).

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΟΔΥΝΗΣ ΜΑ ΚΑΙ ΕΝΘΥΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Ο Αύγουστος ως μήνας των Ελλήνων, κατέχει μία σημασιολογική θέση στην καρδιά τους! Είναι μπολιασμένος με θρησκευτικά σύμβολα και εορτασμούς και σηματοδοτεί την ένταση του καλοκαιριού με την επιβαλλόμενη ανεμελιά.
    Γιορτάζουμε θρησκευτικά, ορθόδοξα την Μεταμόρφωση του Σωτήρος και την κοίμηση της Παναγίας, το μικρό Πάσχα του καλοκαιριού και οι εκκλησίες είναι γεμάτες από πιστούς.
    Οι παραλίες είναι γεμάτες κόσμου που απολαμβάνει την θάλασσα και τις ομορφιές της φύσης και οι περισσότεροι χαλαρώνουν με τις διακοπές τους στον τόπο καταγωγής τους ή αλλού.