Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκτεταμένη νοθεία στις εθνικές εκλογές υπέρ του Σύριζα;


Γιατί στο site του υπουργείου Εσωτερικών δεν υπάρχουν οι ψήφοι των εθνικών εκλογών του 2019 ανά εκλογικό τμήμα;


Ένα ανατριχιαστικό όσο και αποκαλυπτικό κείμενο υπογράφει ο Μανώλης Αυγερινός παραθέτοντας τους αριθμούς που μπορεί να είναι βαρετοί στην ανάγνωση αλλά αποκαλυπτικοί για το πως ο Σύριζα εξασφάλισε το 31%!
Ερωτηματικά προκαλεί η άνοδος ειδικά στη Μακεδονία, όπου είναι εξόχως θεαματική, λες και δεν υπήρξε η Συμφωνία των Πρεσπών...

«Οι υπομετριότητες σε Αθήνα και Λευκωσία δεν ξέρουν να αντιμετωπίσουν την Τουρκία»Σάββας Ιακωβίδης


Ο Παναγιώτης Κονδύλης δεν ήταν προφήτης. Ήταν, όμως, ένα από τα λαμπρότερα, πιο φωτεινά, αναλυτικά, διορατικά ελληνικά μυαλά. Δυστυχώς πέθανε στην ηλικία των 55 ετών από ιατρικό λάθος. Σπούδασε Kλασική Φιλολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία της Μεσαιωνικής, Σύγχρονης και Νεότερης Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης στα Πανεπιστήμια της Φρανκφούρτης και της Χαϊδελβέργης. Ακολούθως επικεντρώθηκε στις Διεθνείς Σχέσεις και στη Στρατηγική. Το πιο μνημειώδες, ίσως, βιβλίο του, το οποίο γράφτηκε πρώτα στα γερμανικά, είχε τίτλο: «Θεωρία του πολέμου» (1988).

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ (1071) «Η ΦΟΒΕΡΗ ΜΕΡΑ»    Η Αρμενία, που κάποτε υπήρξε ο προμαχώνας της αυτοκρατορίας και που είχε παραμείνει εντελώς ανυπεράσπιστη λόγω της διάλυσης των στρατιωτικών της θεμάτων, βρισκόταν στα χέρια των Σελτζούκων Τούρκων από το 1067. Αυτή η απώλεια είχε σαν αποτέλεσμα τις συνεχείς σχεδόν επιδρομές των Τούρκων στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας, της καρδιάς της αυτοκρατορίας. Ήταν ολοφάνερο πια, ότι η υπεράσπιση των ανατολικών συνόρων δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί παρά μόνο με την ανακατάληψη των χαμένων αρμενικών περιοχών.