Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΛΩΣΗ.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΛΩΣΗ

Υπάρχει μια εξαιρετική μελέτη για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ πρόβλημα της Ελλάδος σε μορφή βιβλίου - ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΛΩΣΗ. Είμαι σίγουρος ότι οι εκτρώσεις παίζουν ένα ρόλο στο πρόβλημα αλλά δεν ξέρω σε τι βαθμό. Ερώτησα τον συγραφέα,  ως κατωτέρω, και ελπίζω να μας απαντήσει. 

Τουρκία: Αποκαλυπτικές συγκρίσεις

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης – μέλος ΙΗΑ
 
SΣε λίγες μέρες συμπληρώνονται εξήντα τέσσερα χρόνια από την νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου που έζησε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, τον Σεπτέμβριο του 1955.

"ἐφ' ᾧ ἐτάχθη"


Ενώ τον συμβουλεύουν όλοι, να εγκαταλείψει τη Σμύρνη για να σωθεί ο ίδιος, ο  μετά από λίγο εθνομάρτυρας Άγιος Χρυσόστομος, δεν κάμπτεται και απαντά:

«Αρχαία παράδοσις του ελληνικού κλήρου, αλλά και καθήκον του καλού ποιμένος είναι να παραμένει με το ποίμνιόν του… ΄Αν έφευγα, θα με καταδίωκον αι σκιαί του Ιερού Πολυκάρπου και του αγίου Γρηγορίου του Ε΄ ως προδότην και ανάξιον διάδοχόν των … Εφ΄όσον και ένας ακόμη εκ των πιστών του ποιμνίου μου ευρίσκεται ενταύθα, είμαι υποχρεωμένος να μείνω και εγώ. Αδυνατώ να σας ακολουθήσω».

Υποτάχθηκε και ο Μητσοτάκης... με έμμεση αναφορά για ξεπούλημα της ΔΕΗ


Παρόλο που η Μέρκελ πολιτικά πνέει τα λοίσθια, η Ελλάδα συνεχίζει να τηρεί την μνημονιακή παράδοση, σκύβοντάς της το κεφάλι.
Όχι ότι αναμέναμε να συμπεριφερθεί διαφορετικά από τους προκατόχους του ο Μητσοτάκης, απλώς περιμέναμε να ολοκληρωθεί η συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο για να επιβεβαιωθούμε.
Μακάρι να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.