Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

“Η καλή σχέση του Ερντογάν με τον Τραμπ δεν θα τον σώσει από τις κυρώσεις για τους S-400”


Η καλή σχέση του  Ντόναλντ Τραμπ με τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να “φρενάρει” την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος  δεν έχει αρκετά περιθώρια ελιγμών, αφού περιορίζεται από την ισχυρή αντίδραση από το Κογκρέσο αναφέρεται σε ανάλυση που έγινε  για το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Ο ΘΡΗΝΟΣ ΕΝΟΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ    Από την αποφράδα μέρα της 7/7 έχω υποστεί σοκ από την επέλαση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας στην εξουσία.
    Μέχρι τώρα χαιρόταν το μάτι μου να βλέπω χαλαρούς υπουργούς με τα σακίδια τους στο ώμο, χωρίς γραβάτες, σαν να πήγαιναν γεμάτοι χαρά σε εκδρομή.
     Τι σόι υπουργικό συμβούλιο είναι αυτό τώρα με γραβατωμένους  μάνατζερ και ένα ντοσιέ και τάμπλετ μπροστά τους δίπλα σε ένα ποτήρι νερό.
     Που είναι η ομορφιά που δημιουργούσε η προηγούμενη εικόνα του υπουργικού συμβουλίου, άλλος με ένα μπλοκ μπροστά του, άλλος με λάπτοπ, οι περισσότεροι μόνο με την καφεδιά τους και ο σύντροφος Φλαμπουράρης  με το εμβληματικό φραπόγαλα του με καλαμάκι.

Ιστορία εθνικών ατιμώσεωνΓράφει ο Δημήτρης Νατσιός
  

  Μοριάς, καλοκαίρι του 1825. Ο αιμοσταγής Αιγύπτιος Ιμπραήμ πασάς με τους «παλιαραπάδες» του, όπως αποκαλούσαν οι δυστυχείς Έλληνες το ασκέρι του, δηώνει και ρημάζει τον τόπο. Η Επανάσταση τρεμοσβήνει. «Δεκαπέντε χιλιάδες τακτικοί του πολέμου, τέσσαρες χιλιάδες καβαλαραίοι (Αιγύπτιοι) και άλλοι τόσοι πεζοί άτακτοι Τούρκοι Πελοποννήσιοι τους οποίους ηύρε ο Μπραΐμης εις τα φρούρια, και οι Κρητικοί Τούρκοι, οίτινες ήρθον μετ’ αυτού εις την Πελοπόννησον, όλοι αυτοί εσκέπασαν τα βουνά και τις ράχες, και τα ρεύματα όλα εσκεπάσθησαν από την Βυτίνα έως τα Μαγούλιαναν.

Η απάντηση του Γιάννη Μακρυγιάννη όταν του είπαν ότι πουλάει την Ελλάδα    Η Ελλάδα είναι γεμάτη από παραδείγματα ανθρώπων που τίμησαν την θρησκεία και την πατρίδα!
«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν» είπε ο Γιάννης Μακρυγιάννης.
    Ο λόγος του πάντα διαχρονικός και επίκαιρος. Να τι απάντησε ο ηρωικός στρατηγός Μακρυγιάννης όταν τον πλησίασαν για να του πουν ότι πουλάει την Ελλάδα:

Πραγματική Φρίκη!!!!! - Είναι για να βγαίνεις από τα ρούχα σου!!!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9HDmBfDAdcA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Τα “ελαττώματα”: Το Σκοπιανό που “έκαψε” τον Τσίπρα, μπορεί να καταστρέψει τον Μητσοτάκη


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 Παλαιότερα, απευθυνόμενοι στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είχαμε γράψει ότι η Μακεδονία πάντα θα συνεγείρει και θα συναρπάζει τους Έλληνες, οι οποίοι -ειδικά για το θέμα αυτό- δεν ξεχνούν και δεν συγχωρούν. Τότε, γνωστοί υπουργοί μας είπαν σχεδόν περιπαικτικά, ότι η λύση του θέματος της ονομασίας, θα χάριζε ένα θρίαμβο στο τότε κυβερνών κόμμα. Η αλήθεια των αριθμών στις βουλευτικές εκλογές, κατέρριψε στην πράξη αυτό το επιχείρημα. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν ακριβώς επειδή έλυσαν -όπως έλυσαν- το Σκοπιανό.