Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» θα το λέμε, ως φαίνεται, και για τη Μακεδονία...


Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία όλο αυτό με τη βουβαμάρα του Μητσοτάκη στη Γερμανία αναφορικά με το Σκοπιανό. Απ' τη στιγμή που εκλέχτηκε ως νέος πρωθυπουργός, έκανε γαργάρα τα περί αλλαγών στην ''εθνικά ασύμφορη'' ''συμφωνία των Πρεσπών'' κι ακολουθεί κατά πόδας τη μειοδοτική ατζέντα του Τσίπρα...
Για να μην πω ότι τον έχει ξεπεράσει σε βαθμό υποτέλειας απίστευτο, σαν εκείνο του δούλου προς το αφεντικό του... Και μόνο η εικόνα της υποδοχής του εκεί, μπροστά στη ''Σιδηρά Κυρία της Γερμανίας'' που απολάμβανε το... μεγαλείο της, έφτανε για να εντάξει τους Έλληνες στους ''δουλοπάροικους του μοντέρνου καπιταλισμού'' του σύγχρονου κόσμου.

“Θερμές” πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία – Προς μετωπική Ερντογάν και Νταβούτογλου


Φθινόπωρο με “θερμές” πολιτικές εξελίξεις προβλέπουν κάποιοι στην Τουρκία. Το καθεστώς Ερντογάν θα κληθεί να αντιμετωπίσει μάλλον για πρώτη φορά μια σοβαρή αμφισβήτηση της παντοδυναμίας του. Ο πολιτικός που καλείται να το επιχειρήσει είναι ένα “παιδί του καθεστώτος”. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο εμπνευστής του “στρατηγικού βάθους” της Τουρκίας και πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, είχε παραιτηθεί το 2016, αφού πρώτα έδωσε μάχη για να επανακτήσει το AKP την εκλογική του αυτοδυναμία.

“Όλα θυμίζουν τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου…”


Η κατάσταση στην Ευρώπη έχει αρχίσει να μοιάζει με εκείνη που επικρατούσε τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με αρχηγούς Κρατών να χρησιμοποιούν διχαστική ρητορική για να αυξάνουν τη δημοτικότητά τους και να διασπείρουν το μίσος εναντίον των μειονοτήτων, προειδοποίησε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν χθες Κυριακή.

Χάρτη-σοκ εμφάνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Τουρκικά» όλα τα νησιά του Αιγαίου ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού!


Επίσημος χάρτης με το μισό Αιγαίο (το σύνολο της θαλάσσιας και χερσαίας έκτασης ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού) στην κυριαρχία της Τουρκίας, αναρτήθηκε σε όλες τις πολεμικές σχολές της Τουρκίας, επί τη ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και πλέον θα δίνει την «φιλοσοφία» της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας που πρέπει να εμπεδώνουν οι Τούρκοι αξιωματικοί.

Η ΑΡΕΙΑ ΦΥΛΗ (και όχι «Αρία»)Του φιλολόγου – γλωσσολόγου
Παναγιώτη Τερπάνδρου Ζαχαρίου

Όποιος νομίζει πως πρόκειται περί ψηλών, ξανθών, Γερμανών με γαλανά μάτια γελιέται. Ευσεβείς πόθοι μερικών επηρμένων του περασμένου αιώνος. Ούτε γίνεται λόγος για κάποια γενετική υπεροχή μίας φυλής ή ενός λαού έναντι άλλων... υποδεέστερων. Πρόκειται, όμως, για το μόνο ανθρωπολογικό είδος που θα μπορούσε να σώσει την οικονομική κατάσταση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε χώρα του πλανήτη, γενικότερα.