Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Έκκληση για Εθνικό Συναγερμό
Ώρα Εθνικού Συναγερμού

         Έλληνες πατριώτες,οι καιροί είναι δύσκολοι,η πατρίδα μας κινδυνεύει,πρέπει να διασώσουμε τη συνέχεια του Ελληνισμού και την επιβίωση του Έθνους.Οι καιροί ούτε μενετοί.
          Ο Ερντογκάν,ως άλλος Χίτλερ,βρυχάται.Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου(ΑΟΖ κλπ) παραβιάζονται. Η κυριαρχία μας στο Αιγαίο απροκάλυπτα απειλείται.Ο ΟΗΕ, η ΕΕ,οι εταίροι και σύμμαχοί μας δεν συγκινούνται.Η χώρα μας από τους :φίλους: μας,με τη σύμπραξη και ημετέρων αρχόντων,οδηγήθηκε στην οικονομική εξαθλίωση,την εθνική ανυποληψία και ταπείνωση.

6 Σεπτεμβρίου 1955:Η λήθη του κακού είναι άδεια για την επανάληψή του…


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
6 Σεπτεμβρίου 1955: 

Στο βάθρο του Ελληνικού μνημείου που βρίσκεται στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης Μαουτχάουζεν – Γκούζεν (Konzentrationlager Mauthausen – Gusen) της Αυστρίας, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 3.700 Έλληνες κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, είναι χαραγμένη η φράση  «Εμείς που θανατωθήκαμε εδώ, μην μας ξεχνάς γιατί η λήθη του κακού είναι άδεια για την επανάληψή του».

Η τουρκική «γαλάζια πατρίδα»

s13_0309_xarths_toyrkia

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ*
Την περίοδο 2010-12 το τουρκικό ΓΕΕΘΑ κατέστρωσε ένα σχέδιο με ακραίες τουρκικές διεκδικήσεις εις βάρος των ελληνικών θαλασσίων ζωνών. Οι διεκδικήσεις αποτυπώνονταν σε μια σειρά από χάρτες που καθιστούσαν σαφέστερες τις τουρκικές προθέσεις. Βασικός εμπνευστής των περισσοτέρων ήταν ο νυν υποναύαρχος του γενικού επιτελείου ναυτικού, Τσιχάτ Γιαϊτσί, που δημοσίευσε και σχετική μελέτη.

Η συμπεριφορά του Τραμπ δεν διαφέρει από αυτή του “ξανθού ηγέτη”: Και οι δύο για την Τουρκία


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 Υπάρχει αυτή η αίσθηση στην Ουάσιγκτον, το τελευταίο διάστημα, ότι το λεγόμενο «βαθύ κράτος» θα παρεμβαίνει και θα διορθώνει τις δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε σοβαρά διεθνή ζητήματα, είτε πρόκειται για την Κίνα και το Ιράν, είτε για την Τουρκία και τη Συρία. Συνέβη, ακόμη μία φορά, την εβδομάδα μας που πέρασε: Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον να σπεύδουν να μαζεύουν τα «ασυμμάζευτα» του Αμερικανού πλανητάρχη, που τρία χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, δεν έχει καταλάβει πως λειτουργούν οι χώρες.

Γιατί ΗΠΑ/ ΗΒ δεν σταμάτησαν ούτε την πρώτη, ούτε τη δεύτερη εισβολή…

Οι Αμερικανοί ακολούθησαν τη βρετανική γραμμή (παρόλη τη διαφωνία Κίσινγκερ στις 18.7.1974), γιατί το Κυπριακό ήταν και παραμένει θέμα Λονδίνου και όχι Ουάσιγκτον. Πιστός ο Κίσινγκερ στην «ειδική σχέση» ΗΠΑ/ΗΒ από το 1948
Δύο ενδιαφέροντα άρθρα για την αμερικανική στάση το 1974 μέσω αμερικανικών αποδεσμευμένων εγγράφων δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Συμπληρώνουν την ιστορία της πατρίδας μας πριν από 45 χρόνια και τους ρόλους Βρετανίας και ΗΠΑ. Το ένα από τον συνάδελφο Κώστα Βενιζέλο, 23.8.2019. «Η CIA δικαιολογούσε την προέλαση των Τούρκων:

«Συνεκμετάλλευση» ΑΟΖ Ελλάδας / Κύπρου με την Τουρκία

Ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί να γίνει κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Κανείς δεν τόλμησε να εκχωρήσει τόσο απρόκλητα και εν καιρώ ειρήνης τα εθνικά δίκαια!
Πρόσφατα, ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης μάς κάλεσε «να μετατρέψουμε την Τουρκία από ανταγωνιστή σε συνεταίρο» και να μοιραστούμε την ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες με την Τουρκία, μιας και εκείνη δεν έχει! (Το Βήμα 13/8/2019, αγγλική έκδοση).

Όταν οι «μικροί πρίγκιπες του Σύμπαντος» υψώσουν το ιστορικό ανάστημά τους...


Διαβάζοντας την καθημερινή ειδησεογραφία γύρω απ' τις ελληνοτουρκικές σχέσεις βεβαιώνομαι όλο και περισσότερο ότι το ''μεγαλοφυές'' στρατήγημα του Ταγίπ Ερντογάν περί ''Γαλάζιας Πατρίδας'' λειτουργεί με βάση τις αντιλήψεις του για το Ισλάμ και το ''δίκαιο'' της κατάκτησης. Αυτό εξηγεί και τη στάση του στο Κυπριακό, όπου παίζει τον ρόλο του κλέφτη που αγωνιά για τα κλεμμένα.

Το «Συνδικάτο» του ΜισελληνισμούΕ όχι να τους χρωστάμε κ. Μαινιέ μου και την Επανάστασή μας!
Μας χρωστάνε Αυτοί! Και θα μας χρωστάνε εις τους αιώνας των αιώνων!
Για να πάρουμε μια ιδέα (που έχουμε, βέβαια), σας στέλνω παρακάτω τα
περιεχόμενα βιβλίου που μου χάρησε κάποτε ο πατέρας μου, σχετικά με το τι
μας χρωστάνε από αρχαιολογικούς θησαυρούς:
[από Σιμόπουλου, Κυριάκου, Η Λεηλασία και Καταστροφή των Ελληνικών

Λαθρομεταναστευτικό: Θα τολμήσει ο Μητσοτάκης;


Φταις-δεν φταις, αν δεν μπορείς να παλέψεις, θα πεθάνεις"
Μπέρτολτ Μπρεχτ

"Γι' αυτό τζάκισες την χέραν σου Στρατηγέ Μακρυγιάννη;
Για να χορεύουν σέϊκ τα κωλόπαιδα;"
Ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος
Έξω από το τακτικό, εξωτερικό, γυναικολογικό-μαιευτικό ιατρείο μεγάλου περιφερειακού, κρατικού νοσοκομείου. Σε σχετικά κοντινή απόσταση υπάρχει hotspot. Έξι λαθροκουνέλες αναμένουν τυλιγμένες με τη μαντήλα, η οποία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει απαγορευθεί. Δημιουργούν γύρω βουητό με μιαν αλλαχακμπάρικη διάλεκτο.

Περί... μεταναστευτικού


Σε μια χώρα που συντελείται βελούδινη "γενοκτονία" με διψήφιο ποσοστό ανεργίας επί δέκα χρόνια, δίχως να συμπεριλαμβάνονται οι εκπαραθυρωθέντες στο εξωτερικό Έλληνες της κρίσης (και όχι μόνο) κάθε ειδίκευσης ή μη, πρέπει να ασχοληθούμε με το πως θα διαχειριστούμε το "μεταναστευτικό".
Που συνδυαστικά με την καταστροφή που βιώνουμε, μετατρέπει την Ελλάδα σε "παραθεριστώνα" της δύσης και διαμονητήριο ή μεταβατικό χώρο της ανατολής (και πάντως όχι χώρα αν δούμε πως εμπλέκεται ύπουλα βαθμηδόν η ιδιότητα του πολίτη σε όλο αυτό αντικαθιστώντας ελεεινώ τω τρόπω την συλλογική δημοκρατική πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας).

Ποτέ!


Προς τους Επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου:
Ποτέ δεν θα γίνετε κύριοι και δικαιούχοι!
Είστε βέβηλοι κλεπταποδόχοι...
Δεν θα σας αναγνωρίσουμε την κυριότητα είς τους αιώνες των αιώνων!
Τα ακρωτηριασμένα αγάλματα και η ορφανή Καρυάτιδα καθημερινά σας θυμίζουν το ανοσιούργημα που διαπράξατε σ΄ένα από τα κορυφαία μνημεία του Παγκόσμιου Πολιτισμού.