Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Όταν οι Βρετανοί "χώριζαν" στη μέση το Αιγαίο το 1943 - Ο χάρτης που αντέγραψε ο Ερντογάν


Ο χάρτης, ο οποίος παρουσιάζεται στο Militaire.gr, ανήκει στην προσωπική συλλογή του Κανέλλου Ντόντου και εκτίθεται στο Βλαχογιάννειο Μουσείο Βέροιας.
Το τι δείχνει, το περιγράφει ο ίδιος κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον:  
"Βρετανικός στρατιωτικός χάρτη του 1943, ο οποίος ανήκει στην προσωπική μου συλλογή, και εκτίθεται στο Βλαχογιάννειο Μουσείο της Βέροιας με ιδιαίτερη σημασία.

“Πόλεμος στην Ευρώπη; Οι 4 παράγοντες που τον κάνουν πιο πιθανό στο μέλλον”


Μπορεί η Ευρώπη να ζήσει έναν ακόμη πόλεμο; Το αδιανόητο μέχρι πριν μερικά χρόνια, έρχεται και επανέρχεται τα τελευταία 10 χρόνια, μέσω δημοσιευμάτων και αναλύσεων. Αυτή τη φορά είναι το Spiegel και ο Dirk Kurbjuweit, που θέτουν το αποτρόπαιο ενδεχόμενο ενός πολέμου στην Ευρώπη!

Δένδιας: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια αλλά όχι προδοτική!


Επιβεβαιώνεται πλέον η επίσημη στροφή της ΝΔ για το Σκοπιανό
02:03, 10 Σεπτεμβρίου 2019
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια αλλά όχι προδοτική και η κυβέρνηση της ΝΔ θα την εφαρμόσει, δηλώνει ο υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
«Ο αναθεωρητισμός των συνθηκών είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα», είπε μεταξύ άλλων  ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον Real FM  και η παρέμβασή του επιβεβαιώνει από το πλέον καθ’ ύλην αρμόδιο πρόσωπο, την επίσημη στροφή της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εντολή Κομισιόν: Κλείστε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Αποκάλυψη    Εάν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 
επαναλειτουργούσαν σε ορθολογικές βάσεις, θα δημιουργούσε πολλαπλασιαστικά 15-20.000 θέσεις εργασίας, με συνολικό ετήσιο τζίρο 3,5 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 300-500 εκατ. ετησίως. Με δεδομένη την αναμενόμενη υψηλή κερδοφορία τους, σοβαροί επενδυτές που θα αναλάμβαναν την επαναλειτουργία των ναυπηγείων, θα ήταν σε θέση να αποπληρώσουν ακόμα και το αμφιλεγόμενο πρόστιμο της τάξης του μισού δισ. ευρώ που έχει επιβάλλει η ΕΕ στα ναυπηγεία, καθώς και άλλα κόστη και επιβαρύνσεις τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας: «Δεν ήταν προδοτική η "Συμφωνία των Πρεσπών" - Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο Ερντογάν με τον χάρτη»

«Δεν ήταν προδοτική η συμφωνία των Πρεσπών" και "δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο Ερντογάν με τον χάρτη» είπε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο για τα εθνικά μας θέματα.