Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

O Ρωμιός φωτογράφος που αποκάλυψε τις θηριωδίες των Τούρκων στα Σεπτεμβριανά το 1955


Τα τραγικά επεισόδια που οι Ρωμιοί της Πόλης δεν ξέχασαν και δεν ξεπέρασαν ποτέ!
Τα ξημερώματα της 7ης Σεπτεμβρίου είχε κηρυχτεί στρατιωτικός νόμος, που απαγόρευε τη φωτογράφιση των καταστροφών στην ελληνική συνοικία της Πόλης.
Ο Ρωμιός φωτογράφος του πατριάρχη Δημήτρης Καλούμενος και ο δημοσιογράφος Σάκης Καράγιωργας παίρνουν το ρίσκο να τραβήξουν φωτογραφίες και να καταγράψουν τις θηριωδίες, σε βάρος των Ελλήνων της Πόλης. Ξεκίνησαν από το νεκροταφείο. Αμέσως κατέστρωσαν σχέδιο για να μη τους κατασχέσουν τα φιλμ. Ο Καλούμενος τράβαγε φωτογραφίες.

Xριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία

Η δημιουργία της Αλβανίας


Παζάρι στα Τίρανα

Ενώ η Βουλγαρία αναγεννήθηκε το 1878, για να υπηρετήσει τα πανσλαβικά σχέδια του Τσάρου της Ρωσίας, η Αλβανία δημιουργήθηκε μέσα από τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13, ως δυτικό ανάχωμα σε αυτά.
Εμπνευστές του σχεδίου η Αυστρία και η Ιταλία, είδαν το νέο κράτος ως μόνη λύση για να εμποδίσουν τη Σερβία να βγει στην Αδριατική.
Και χάρη στις πιέσεις των Μεγάλων Δυνάμεων, οι Αλβανοί πήραν από το Μαυροβούνιο την περιοχή της Σκόδρας, από τη Σερβία όλα τα εδάφη που κυρίευσε ως το Δυρράχιο και από την Ελλάδα τη Βόρεια Ήπειρο, για να σχηματιστεί έτσι η Αλβανία.

Μακεδονικό: Η πιό θεαματική kolotoumba


Σε ποιόν ανήκει η δήλωση: «Σχετικά με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην πλήρη και συνεπή εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών». Τέσσερις επιλογές στο μεγάλο τηλεοπτικό παιχνίδι γνώσεων τον Σεπτέμβριο του 2019: Στον Κοτζιά. Στον Τσίπρα. Στον Κατρούγκαλο.

Ποιος ήταν ο Άγνωστος Στρατιώτης της Μάχης του Μαραθώνα;
Σαν σήμερα έχουμε την επέτειο της Μάχης του Μαραθώνα. Μ΄ αυτή την αφορμή θυμηθήκαμε το βιβλίο που έχουν γράψει οι Κωνσταντίνος Λαγός και Φώτης Καρυανός, “Μάχη του Μαραθώνα η Ανατροπή”, από τις εκδόσεις «Μένανδρος».
Ένα βιβλίο που σαρώνει ,όχι άδικα γιατί περιλαμβάνει πολλά νέα ,συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά στοιχεία.
Ο ιστορικός Κωνσταντίνος Λαγός μας αποκαλύπτει τον ‘Αγνωστο Στρατιώτη της Μάχης του Μαραθώνα! 
Τον «Εχετλαίο» ή «Έχετλο».
Γράφει ο Κωνσταντίνος Λαγός:

Αυτή ήταν η πραγματική Ελλάδα.!

cid:image001.png@01D0279E.CDC266D0
...που από το 1996 βάλθηκαν να την καταστρέψουν όλοι οι πράκτορες της Νέας Τάξης προδότες.
Προτείνω να τα ακούσετε όλα. Είναι όλα εξαιρετικά. Και προ πάντων Ελληνικά.
Καλή Χρονιά και απελευθέρωση από τους νεοναζί και τους εδώ πράκτορες τους.
Ευριπίδης Μπίλλης

Το χανγκόβερ των “κωλοελλήνων”
του Κώστα Καραϊσκου*


Δεν είναι κάτι που μπορείς να το πεις – πόσο μάλλον να το γράψεις – εύκολα.Όμως καθώς ετοιμαζόμαστε για τα 200χρονα εόρτια από την εθνική μας Επανάσταση,οφείλουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να πούμε με ειλικρίνεια τι βλέπουμε.Να αναγνωρίσουμε τον πραγματικό μας εθνικό εαυτό και να μην πέσουμε αύριο απότα σύννεφα με τις ζοφερές εξελίξεις που αναπόδραστα καταφθάνουν.

ΕΚΤΑΚΤΟ>Λίγο πριν τη Παγκόσμια Υφεση που θα αλλάξει τον Κόσμο; Συνέντευξη-συναγερμός του πρώην υπουργού Οικονομικών Larry Summers


Ξεκινάει με ύφεση ο θαυμαστός νέος κόσμος που δεν θα έχει καμμία σχέση με όσα έχουμε ζήσει ως σήμερα. Ηδη η ύφεση βρίσκεται προ των πυλών και θα συνοδευθεί από πολέμους και κατάργηση των εθνικών νομισμάτων. Ένας ακόμη πολύ γνωστός οικονομολόγος προειδοποιεί για μια ύφεση που αναμένεται να έρθει στις ΗΠΑ: ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Larry Summers εκτίμησε ότι η πιθανότητα μιας ύφεσης πριν το 2021 είναι σχεδόν 50% – και περιέγραψε ένα σενάριο “μαύρης τρύπας” στο οποίο τα επιτόκια θα μπορούσαν να κολλήσουν στο μηδέν.