Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

S-400 στην Τουρκία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι ακόμα «στο τραπέζι»


Η υπόθεση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία παραμένει ακόμα μεγάλο «αγκάθι» στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα δεν έχει αποκλειστεί.
Όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες, Αμερικανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξετάζουν ακόμα την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία λόγω της αγοράς των S-400, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η επιλογή αυτή «παραμένει ακόμα στο τραπέζι».

ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ
Άδισσον: “Ό,τι είναι η γλυπτική για έναν όγκο μαρμάρου, είναι η εκπαίδευση για την ανθρώπινη ψυχή”.
  
Άλλαν Τζέημς Λέιν: “Τα πουλιά αποβάλλουν τα πούπουλά τους. Αν μπορούσε και ο άνθρωπος να αποβάλλει ορισμένα πράγματα μια φορά το χρόνο, θα ήταν επωφελές γι’ αυτόν”.

Ανάχαρσις: “Το σώμα είναι το όργανο της ψυχής, η δε ψυχή το όργανο του Θεού”.

Η αποτυχία του ελληνικού σχολείου!


Η «δημοκρατία» ανοίγει σήμερα τον φάκελο των μεγάλων προβλημάτων του εκπαιδευτικού συστήματος

Από την
Μπέτη Ν. Μπιζά*


Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει και θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους εμπλεκομένους -μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς- «καλή σχολική χρονιά».

Γνωρίζουμε βέβαια όλοι οι παροικούντες ότι αυτή η ευχή είναι σχεδόν αδύνατον να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που νοσεί βαριά. Είναι σαν να βάζεις έναν υγιή άνθρωπο μέσα σε έναν χώρο με μικρόβια και να του εύχεσαι «καλή υγεία».

Επιζήμιες οι «Πρέσπες» επειδή είναι προδοτικές


Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, Οικονομολόγος – Ψυχολόγος, Συγγραφέας
Μας πήρε λίγο καιρό αλλά ήρθε η ώρα να αποδειχτεί αυτό που ορισμένοι επεσημέναμε από την πρώτη στιγμή. Κάποιοι κρύβονταν πίσω από τη φαινομενική διαφωνία τους με τη συμφωνία των Πρεσπών, ως προς την παραχώρηση της γλώσσας και της εθνικότητας, για να μην αποκαλύψουν την διαχρονική συμφωνία τους με το γενικότερο πνεύμα τέτοιων επιλογών.

Φροντιστήρια «μακεδονικῆς» γλώσσας καὶ ὁ Ἄγγελος τῆς ΝΔ    Μετὰ τὴν Ἀδελφότητα Ντόπιων Σερραίων ΚΥΡΙΛΛΟΣ & ΜΕΘΟΔΙΟΣ μὲ ἕδρα στὴν Ἡράκλεια Σερρῶν ἱδρύθηκε στὴν Ἀριδαία τὸν Νοέμβριο τοῦ 2018 μία ΑΜΚΕ μὲ τίτλο "Μακεδονικὴ Κίνηση Προώθησης τῆς Μητρικῆς Γλώσσας ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΦ". Γιὰ ὅσους δὲν γνωρίζουν ὁ Κρστε Μισίρκοφ εἶναι ὁ "πατριάρχης" τοῦ Μακεδονισμοῦ τῶν σλάβων... Μόλις 3 ἄνθρωποι ἵδρυσαν τὸν νέο σύλλογο μὲ τὸν βαρύγδουπο τίτλο.

Μακεδονικό: Η πιό θεαματική kolotoumba


Σε ποιόν ανήκει η δήλωση: «Σχετικά με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην πλήρη και συνεπή εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών». Τέσσερις επιλογές στο μεγάλο τηλεοπτικό παιχνίδι γνώσεων τον Σεπτέμβριο του 2019: Στον Κοτζιά. Στον Τσίπρα. Στον Κατρούγκαλο.

Περιπτώσεις παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια


Έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες από την κύρωση από την ελληνική Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών που υπεγράφη μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων στις 17 Ιουνίου 2018 και, μεταξύ άλλων, προβλέπει την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία» erga omnes, δηλαδή έναντι όλων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και σε διεθνείς οργανισμούς. Ωστόσο, μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς αρκετές παραβιάσεις της Συμφωνίας εν σχέσει προς το ονοματολογικό σκέλος.

Μπακογιάννη: Καμία δύναμη δεν μπορεί να αναιρέσει τη Συμφωνία των Πρεσπών


ΝΔ συνεχίζει να θεωρεί ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει βασικές αδυναμίες. Μη μπορώντας, όμως, να κάνουμε το παραμικρό -διότι η Συμφωνία αυτή ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή- θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε", ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, σε παρέμβασή της νωρίτερα σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Παντουρανισμός εν δράσει: Συνάντηση των επικεφαλής πληροφοριών των τουρκογενών χωρών – Μέγα σχέδιο σε εξέλιξη από την τουρκική MIT


Πλήρης επιβεβαίωση προηγούμενου άρθρου μας στις 30 Αυγούστου 2019, στο οποίο αναφέραμε, την ενισχυμένη παρουσία της Άγκυρας στο μετασοβιετικό χώρο, σε χώρες που η Ρωσία θεωρούσε παραδοσιακά ως ζώνη επιρροής της και την δημιουργία θεσμικών οργάνων που δημιουργούν μια τεράστια ένωση τουρκόφωνων χωρών που θα μοιάζει στο μέλλον με την ΕΕ.

Έτσι τώρα έχουμε την υλοποίηση της 22ης Διάσκεψης των Οργάνων Πληροφοριών του Συμβουλίου Συνεργασίας των Χωρών που ομιλούν τουρκικά (Τουρκικό Συμβούλιο), στο οποίο ανταλλάχτηκαν απόψεις και φυσικά πληροφορίες στα πλαίσια της μεγάλης συνεργασίας όλων των τουρκόφωνων χωρών.