Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Ποια είναι η G4S και γιατί «ντρέπεται» για αυτήν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ


Μια νέα σελίδα στο φαινόμενο που οι αγγλοσάξονες αποκαλούν Revolving Doors (τις περιστρεφόμενες πόρτες, που φέρνουν στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων στον κρατικό τομέα και αντίστροφα) συνιστά ο διορισμός του Παπαγιώτη Κοντολέων στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ.
Όπως αναφέρει το info-war.gr,o Κοντολέων ήταν γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα της πολυεθνικής G4S, η οποία μεταξύ άλλων προωθούσε την ιδιωτικοποίηση των βρετανικών αρχών ασφαλείας, προσέφερε υπηρεσίες στους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς αλλά και σε ελληνικά κέντρα φύλαξης μεταναστών.

ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ     Όταν μου τηλεφώνησε... κάποια χρονική στιγμή ´ ''ο αγαπητός φιλος  Κος Γιάννης Τριάντης και ζήτησε την συμμετοχή μου στην σημερινή εκδήλωση. Η πρώτη μου αντίδραση... Ήταν μία παύση. 'Μετά από λίγο σκέφθηκα. ότι κι εγώ σαν γόνος προσφύγων, έχω κρατήσει στην ψυχή μου την αλησμόνητη πατρίδα και παρ' όλο που δεν είμαι φιλόλογος ή ιστορικός... Κάτι έχω να πω.... Τον Ευχαριστώ για τούτη την ευκαιρία, όπως κι όλους τους συντελεστές,... Και κυρίως όλους εσάς που βρίσκεστε τούτη τη χρονική στιγμή...  σ'αυτόν τον χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων (Θέατρο Άνετον Θεσσαλονίκη)

16χρονος Μπουρλοτιέρης;


Με αφορμή τον 16χρονο Ελληνοκύπριο που κατέβασε από σχολείο στα Κατεχόμενα την τουρκική σημαία.

Η ενέργεια ενός 16χρονου Ελληνοκύπριου να κατεβάσει από σχολείο στα Κατεχόμενα μια τουρκική σημαία και, σύμφωνα με τους Τουρκοκύπριους, να σπάσει την φωτογραφία του Τουρκοκύπριου κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς απειλεί, κατά την ελληνοκυπριακή εφημερίδα Αλήθεια να δυναμιτίσει το κλίμα στα ελληνοτουρκικά.