Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Το βαλκανικό «βασίλειο» του Τζορτζ Σόρος: Πώς έχει αλώσει υπόγεια Ελλάδα, Σκόπια και Αλβανία


Ο Τζορτζ Σόρος δεν είναι απλά ένας δισεκατομμυριούχος που περνάει την ώρα του. Είναι κάποιος ο οποίος διαμορφώνει γεωπολιτικές καταστάσεις και επιβάλλει ακόμα και νέα ήθη όχι μόνο σε έθνη αλλά και σε συνασπισμούς εθνών όπως η ΕΕ.

Μείωση Φορολογικών Συντελεστών: «Αλήθειες και Μύθοι για την Προσέλκυση Επενδύσεων και την Οικονομική Ανάπτυξη»


Η μείωση των φορολογικών συντελεστών αποτελεί βασική προτεραιότητα για την προσέλκυση επενδύσεων και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ωστόσο, από μόνη της δεν αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για μακροχρόνια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. O συνδυασμός της μείωσης των φορολογικών συντελεστών με μία σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων μπορεί να παγιώσει τις επενδύσεις και επομένως να επιτευχθεί η πολυπόθητη μακροχρόνια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στη χώρα μας.

Στάλιν και Πόντιοι


Εικόνα: Χρήστος Μπολώσηςhttps://www.dimokratianews.gr/sites/default/files/1111_7.jpg

Μία μάλλον άγνωστη πτυχή της νεωτέρας Ελληνικής ιστορίας, είναι οι διωγμοί των Ελλήνων του Πόντου, από τον Στάλιν.
Η κομμουνιστική μεθοδολογία, αλλά και ο ωχαδελφισμός της από ‘δω πλευράς, η οποία ως γνωστόν «τιμά τους αγώνες του ΚΚΕ», την κρατούν καλά κρυμμένη.
Αφορμή για να «σκαλίσω» την ιστορία αυτή, μου έδωσε μία Ημερίδα, που διοργάνωσε ο Παμποντιακός Σύλλογος «Αργώ», με συντονιστή τον επίτιμο πρόεδρο της κ. Χρήστο Σοφιανίδη, του οποίου οι αγώνες για το Ποντιακό ζήτημα είναι γνωστοί και συνεχείς.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΥΑΛΙ


Όλο και περισσότερο η ζωή του σημερινού ανθρώπου διαδραματίζεται πίσω από ένα γυαλί.
γράφει ο Δημήτρης Α. Δημητριάδης
Οι κινήσεις, οι σκέψεις, οι μετακινήσεις, οι στιγμές, οι χαρές και τα δάκρυα, περνάνε μέσα από το πρίσμα μιας οθόνης. Η ύπαρξη διαχωρίζεται και αυτό που ορίζεται σαν εξωτερικό απομακρύνεται σταδιακά κι απομένει η οθόνη που φιλτράρει, απονοηματοδοτεί, αναισθητοποιεί.

Περί ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας...


Οι τρεις δυνατές εκδοχές, μεσοπρόθεσμα, αναφορικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας Ελλάδας – Τουρκίας είναι α) η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, β) η προσφυγή από κοινού σε Διεθνές Δικαστήριο και γ) η διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης, δηλαδή η μη οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών. Αναλυτικότερα: