Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Άσε μας, να χαρείς, κα. Κεραμέως… -ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!


 Του Θανάση Κ.


Επειδή λέγονται διάφορες ανοησίες – και περνάνε αδιαμαρτύρητα, και αναπάντητες – επιτρέψτε μου κάποιες διευκρινίσεις για θέματα της επικαιρότητας…

* Πρώτον, οι λεγόμενες «ανεξάρτητες αρχές» ΔΕΝ είναι πάνω από το νόμο, τη Βουλή και το Σύνταγμα!
Είναι «ανεξάρτητες» με την έννοια του «αυτόβουλου» – ότι δηλαδή δεν είναι υποχρεωμένες να παίρνουν γραμμή ή να ταυτίζονται με καμία κρατική αρχή. ΌΧΙ με την έννοια ότι τα όργανα του κράτους οφείλουν να «πειθαρχούν» στις εκάστοτε αποφάσεις τους.
Είναι «ανεξάρτητες» να γνωμοδοτούν.

«Εθνικά επιζήμια» Συμφωνία και εθνικά επιζήμια Κυβέρνηση;



Γράφει ο 
Νίκος Ταμουρίδης     Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
   
 Είναι φοβερά αυτά που ακούμε και βλέπουμε για τα εθνικά μας θέματα και ιδιαίτερα για την κατάπτυστη συμφωνία παράδοσης της Μακεδονίας μας!
    Πρώτα ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, δηλώνουν ομοθυμαδόν ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μεν «εθνικά επιζήμια», αλλά δεν μπορούν να την αλλάξουν. Και το χειρότερο, πρόσφατα διά στόματος αδερφής του πρωθυπουργού δηλώνουν ότι θα «τιμήσουν» την συμφωνία, λες και πρόκειται για την νίκη των νικών!!!
    Έχασαν και τις έννοιες των λέξεων ή λένε αυτό που πραγματικά πιστεύουν; Η έννοια του ρήματος τιμώ, μεταξύ ίσων, σημαίνει εκτιμώσέβομαιθεωρώ κάτι ή κάποιον σημαντικόαποδίδω τιμές και προβάλλω κάτι ή κάποιον ως πρότυπο. Πως μπορεί να προβάλλουμε ως πρότυπο κάτι που είναι «εθνικά επιζήμιο»;

Σέρρες: Λουκέτο στο φιλοσκοπιανό σωματείο “Κύριλλος & Μεθόδιος” από το Πρωτοδικείο Σερρών (Ρεπορτάζ)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zi5-QMBfRMI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Η “στρατηγική σχέση” Ελλάδας-ΗΠΑ, η “αμυντική ανάσα” και οι αυταπάτες που δεν πρέπει να ΄χουμε

Γράφει ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Ευάγγελος Γεωργούσης
Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ι.
Επίτιμος Διοικητής Δ.Α.Ε.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις κορυφής μεταξύ Η.Π.Α και Ελλάδος. Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί, έστω και για λίγο, με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. ,ενώ ο ΥΠΕΞ της χώρας αυτής θα έρθει εδώ για συγκεκριμένες συζητήσεις επί θεμάτων εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.