Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

Επιτέλους έμαθα γιατί δεν μονιάζουμε ποτέ

Αγαπητοί,

Επιτέλους έμαθα γιατί δεν μονιάζουμε ποτέ

Ευαγγελος Ρήγος
Πρόεδρος ΙΗΑ 


Η Κατάρα της Εκάβης

1184 πχ. Η Τροία έπεσε και οι Έλληνες επιβιβάζονται στα πλοία για την επιστροφή τους. Η Εκάβη, η δύστυχη βασίλισσα της Τροίας, γυναίκα του βασιλιά Πρίαμου, έχασε τα πάντα. Οι γιοι της νεκροί και οι κόρες και νύφες της αιχμάλωτες. Μόνο μια παρηγοριά έχει, το εγγονό της, τον Αστυάνακτα (που σημαίνει βασιλεύς της πόλης), τον γιο του Έκτορα και της Ανδρομάχης. 

Ο ΠτΔ μίλησε για “υπεράσπιση εδάφους και συνόρων” θεωρώντας αυτονόητη την στήριξη ΝΑΤΟ και ΕΕ


Η Ελλάδα στον δίκαιο αγώνα υπεράσπισης του εδάφους και των συνόρων της, του εδάφους και των συνόρων της Ε.Ε., και άρα της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομιμότητα, θεωρεί αυτονόητη την στήριξη των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το Ρίμινι της Ιταλίας, όπου μετέβη σήμερα προκειμένου να παραστεί στην τελετή μνήμης για την «Ταξιαρχία του Ρίμινι».
Η πραγματικότητα βεβαίως δεν δικαιώνει την άποψη περί “αυτονόητου”. ΕΕ και ΝΑΤΟ συναγωνίζονται για τον ποιος θα πάρει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου…

ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ*


Υπό
ΠΑΥΛΟΥ Ν.  ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Δασολόγου-Δρος Φυσ. Επιστ. του Πανεπιστημίου Freiburg i.Br.
Ομοτίμου Καθηγητού Πανεπιστημίου (Α.Π.Θ.)
τ. Προέδρου και Συντονιστού της Μικτής Επιτροπής ΟΗΕ-FAO/ECE/ILO
διά Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ρωσική Ομοσπονδία
τ. Συμβούλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου

1.      Εισαγωγή


Από τη μακρινή αρχαιότητα της 2ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι τη σύγχρονη εποχή οι περισσότεροι Έλληνες, κάτω από οιεσδήποτε συνθήκες, ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την αγωγή, την καλλιέργεια και την ευρύτερη παιδεία των παιδιών τους. Αυτό μάλιστα πολύ συχνά και κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες ανέχειας, υποδούλωσης σε ξένους κατακτητές και πολλών άσχημων περιπτώσεων δύσκολης επιβίωσης των ελληνικών πληθυσμών.

Αυτή η έφεση των Ελλήνων στην μάθηση, στην αγωγή-διαπαιδαγώγηση και την συγκρότηση τελειοποιημένων χαρακτήρων, οδηγεί στην αναζήτηση της γνώσης και την απόκτηση της προσωπικής αρετής.