Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Το κυβερνών κόμμα στα Σκόπια χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» παραβιάζοντας την κάκιστη Συμφωνία των Πρεσπών


H Συμφωνία των Πρεσπών είναι κάκιστη και το ξέρουμε όπως επίσης είναι γνωστό πως η νυν ελληνική κυβέρνηση θα την τηρήσει καθώς όπως αναφέρει, δεν μπορεί να μην τηρήσει μια διεθνή κυρωμένη συμφωνία.
Τι γίνεται όμως όταν αυτή δεν τηρείται από την άλλη πλευρά; Απλά καταγγέλλεται και πρέπει να ακυρωθεί.

Τι πρέπει να σπουδάσετε αν θέλετε να γίνετε… πρωθυπουργός!


Όποιος θα ήθελε να γίνει μία ημέρα πρωθυπουργός ή Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίας χώρας είναι αναγκαίο να έχει πέρα από τα προφανή πολιτικά προσόντα και άλλες δύο απαραίτητες προϋποθέσεις. Πρώτον, να έχει ένα πανεπιστημιακό πτυχίο και κατά προτίμηση μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές και δεύτερον, το πτυχίο να αφορά μία κατεύθυνση σπουδών που είναι πιο δημοφιλής από άλλες.

Μνήμη Γεωργίου Σεφέρη


           
Στις 20 Σεπτεμβρίου 1971 έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης (1900-1971), που πρώτος αυτός από τους Έλληνες τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ, εκείνο της λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στα Βουρλά της Σμύρνης, αλλά κατάγεται από την οικογένεια του πατέρα του Στυλιανού Σεφεριάδη κι από τη γενιά της εκ μητρός γιαγιάς του (το γένος Πεστεμαντζόγλου που μετατράπηκε μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών σε Πεσματζόγλου) από την Καππαδοκία (κυρίως από τη Μουταλάσκη και από την Καισάρεια), ενώ από τη γενιά του πατέρα της μάνας του το γένος Τενεκίδη, ο Γιώργος Σεφέρης έλκει την καταγωγή του από το νησί της Νάξου.

Σεβαστέ μοι πάτερ…https://averoph.files.wordpress.com/2019/09/cea0ce91cea0ce91ce94ce99ce91ce9cce91ce9dcea4ce97cea3-ce88cf81ceb3cebf-cf84cebfcf85-cea6cf8ecf84ceb7-ce9acf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg?w=240&h=310
Παπαδιαμάντης λέξανδρος

ν θήναις, τ 19 Σεπτεμβρίου 1874

Σεβαστέ μοι πάτερ,
λαβα τν πιστολήν σας κα ν ποκάμισον π τν ξαδέλφην μου Χαρίκλειαν.
Α ξετάσεις μου τελείωσαν τν Δευτέραν τς παρελθούσης βδομάδος, 7βρίου 9.

Επιτέλους έμαθα γιατί δεν μονιάζουμε ποτέ

Αγαπητοί,

Επιτέλους έμαθα γιατί δεν μονιάζουμε ποτέ

Ευαγγελος Ρήγος
Πρόεδρος ΙΗΑ 


Η Κατάρα της Εκάβης

1184 πχ. Η Τροία έπεσε και οι Έλληνες επιβιβάζονται στα πλοία για την επιστροφή τους. Η Εκάβη, η δύστυχη βασίλισσα της Τροίας, γυναίκα του βασιλιά Πρίαμου, έχασε τα πάντα. Οι γιοι της νεκροί και οι κόρες και νύφες της αιχμάλωτες. Μόνο μια παρηγοριά έχει, το εγγονό της, τον Αστυάνακτα (που σημαίνει βασιλεύς της πόλης), τον γιο του Έκτορα και της Ανδρομάχης. 

Ο ΠτΔ μίλησε για “υπεράσπιση εδάφους και συνόρων” θεωρώντας αυτονόητη την στήριξη ΝΑΤΟ και ΕΕ


Η Ελλάδα στον δίκαιο αγώνα υπεράσπισης του εδάφους και των συνόρων της, του εδάφους και των συνόρων της Ε.Ε., και άρα της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομιμότητα, θεωρεί αυτονόητη την στήριξη των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το Ρίμινι της Ιταλίας, όπου μετέβη σήμερα προκειμένου να παραστεί στην τελετή μνήμης για την «Ταξιαρχία του Ρίμινι».
Η πραγματικότητα βεβαίως δεν δικαιώνει την άποψη περί “αυτονόητου”. ΕΕ και ΝΑΤΟ συναγωνίζονται για τον ποιος θα πάρει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου…